Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1559

Wątek: Canon EOS R6

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Canon EOS R6

Podpisuję się pod tym co napisane wyżej, R6 do fotografii przyrody to aparat rewelacyjny. Dodam jeszcze, że oprócz śledzenia oka AF dobrze śledzi całe zwierzę bądź głowę. Śledzenie oka rzeczywiście zachowuje się dość nerwowo, mam nadzieję, że uda mi się to lepiej skonfigurować odpowiednimi parametrami AF ew. producent poprawi w kolejnych wersjach firmware. Z wad aparatu wymieniłbym zasilanie, zwłaszcza w przypadku większych tele ze stabilizacją. Idąc na cały dzień do lasu z obiektywem 100-400 II zabieram ze sobą przynajmniej 3 x LP-E6. Oczywiście można dokupić grip BG-R10.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 11-12-2020 o 15:00

Domyślnie Odp: Canon EOS R6

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Podpisuję się pod tym co napisane wyżej, R6 do fotografii przyrody to aparat rewelacyjny. Dodam jeszcze, że oprócz śledzenia oka AF dobrze śledzi całe zwierzę bądź głowę. Śledzenie oka rzeczywiście zachowuje się dość nerwowo, mam nadzieję, że uda mi się to lepiej skonfigurować odpowiednimi parametrami AF ew. producent poprawi w kolejnych wersjach firmware. Z wad aparatu wymieniłbym zasilanie, zwłaszcza w przypadku większych tele ze stabilizacją. Idąc na cały dzień do lasu z obiektywem 100-400 II zabieram ze sobą przynajmniej 3 x LP-E6. Oczywiście można dokupić grip BG-R10.
    Nie jestem jeszcze posiadaczem R6, ale opisz proszę swoje wrażenia z korzystania z servo i wpływu naładowania baterii na dostępną szybkość FPSów. Na DPReview piszą, że 12 FPS jest rzadko dostępne, ponieważ musi być spełniona określona kombinacja naładowania baterii i konkretnych szkieł EF.
    Canon R6 pokonał Sony A9II, ale dostał baty od OM-1, które po krótkim panowaniu zostało zdetronizowane przez A1
    Just Impress Me by TPS

Uprawnienia umieszczania postów