Nie wgłębiałem się w temat stabilizacji, ale teraz zestawem R6+100-400/4.6 II mogę z ręki robić żylety na takich czasach, na jakich z 6D+100-400/4.6 II mogłem sobie jedynie pomarzyć. Ciekaw jestem czy to zasługa IBIS+IS, czy brak walącego lustra?
Nie wgłębiałem się w temat stabilizacji, ale teraz zestawem R6+100-400/4.6 II mogę z ręki robić żylety na takich czasach, na jakich z 6D+100-400/4.6 II mogłem sobie jedynie pomarzyć. Ciekaw jestem czy to zasługa IBIS+IS, czy brak walącego lustra?
... statyczne ?
ps:świetna galeria
pozdr,MK.
Dzięki, ciężko dynamikę robić na 1/40s , chyba że panning;-)
Czy ktoś miał może problem z nagraniami w 4K?
Na testach zarówno w 4K standard IPB LIGHT 50fps jak i 25fps
pojawia się taki fragment glitchu. Dodam, że dokładnie na tych momentach aparat na podglądzie przestaje odtwarzać plik.
Testowane między innymi na kartach: SAMSUNG Pro Plus SDXC UHS-I i Sandisk Extreme Pro UHS-I.
Na sandisku nagranie w sklepie na innym egzemplarzu w c-logu i 60 fps bez błędów.
![]()
Ktoś wcześniej słusznie zauważył że nie działa lampka wspomagająca AF w R6. postanowiłem sprawdzić dlaczego?
Otóż nie wystarczy włączenie jej w menu AF oraz dodatkowo w menu Lampy błyskowej, trzeba jeszcze wyłączyć funkcję servo!.
SERVO AF blokuje nie tylko lampkę ale też ręczne ustawianie ostrości
--- Kolejny post ---
Ale nie wiem po co używać tej lampki skoro bez niej AF pracuje tak samo w ciemności.
Będziesz zachwycony![]()
Miłego dniamoja www
Joya masz od tego.