Strona 80 z 198 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290130180 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 791 do 800 z 1980

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Ostatnio pociągnąłem kilka rawów d750 z dpreview.com i nawet kolory się bardzo ładnie wykręcają w C1, wszystkie stałki ze średniej półki odświeżyli, AF na pewno lepszy niż w 6d, podobno lepiej to chodzi z sigmami ART...ale już tak mi się nie chce zmieniać Z ciekawością oczekuję nowego 6dmk2
    Miłego dnia
    moja www

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    AF na pewno lepszy niż w 6d
    kaman... z korpusow wyprodukowanych po 2014 to to chyba tylko 700D ma gorszy AF niz 6D

no i calkiem sporo bezlusterkowcow, ale one sa hip i emejzing, tam AF jest fantastyczny i nie wolno twierdzic, ze jest inaczej, nawet jesli ssie kompletnie
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    kaman... z korpusow wyprodukowanych po 2014 to to chyba tylko 700D ma gorszy AF niz 6D

no i calkiem sporo bezlusterkowcow, ale one sa hip i emejzing, tam AF jest fantastyczny i nie wolno twierdzic, ze jest inaczej, nawet jesli ssie kompletnie
    Jest jeszcze lepiej, bo 700D to 2013Q1. Czyli z korpusów od 2014 do dziś, 6D konkuruje tylko z 1200D i 1300D. Oczywiście zakładając, że lepszość AF wyznacza liczba kwadracików w wizjerze.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Przy założeniu że korzystamy tylko z punktu centralnego i obiekty w ruchu nie stanowią większości naszych zdjęć, 6D ma o niebo lepszy AF niż 7D mkI
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    Niestety się zgodzę. Zamydlili marketingowo, że czułość środkowego krzyża w 6d jest och i ach, ale w praktyce to bida niestety.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie

bezlusterkowce m4/3 a zaraz potem nikony są najlepsze - 6D zdjęć nie robią to było wiadomo jeszcze przed premierą tego korpusu, m4/3 są nawet lepsze od 5DIII

i jeszcze zapomniałem dodać że nawet telefony są lepsze np. taki najlepszy z telefonów w którym obie kamerki kosztują ponoć 19$ (szacunkowe koszty z gazety) też produkuje obrazek przez wielu uważany za niewiele różniący się lub lepszy od ff canona
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 12-10-2016 o 09:31
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    Przy założeniu że korzystamy tylko z punktu centralnego i obiekty w ruchu nie stanowią większości naszych zdjęć, 6D ma o niebo lepszy AF niż 7D mkI
    tak i nie. nie wszystkie moje zdjecia maja motyw w samym centrum a jak mam kadr zablokowany na glowicy, to duzo wygodniej jest skorzystac z innego punktu AF niz ten jedyny sluszny. i wtedy w 6D jest d*.

w glupim 100D, ktory uzywam za telerurke, wlaczam LV i klikam sobie na ekraniku gdzie chce ostrosc. i dziala jak zloto. a 6D pod tym wzgledem to wielka frustracja i cwiczenia z laciny

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Niestety się zgodzę. Zamydlili marketingowo, że czułość środkowego krzyża w 6d jest och i ach, ale w praktyce to bida niestety.
    srodkowy akurat jest dobry i zauwazalnie lepszy niz w poprzednikach. ale juz taki 40D robi 6D z d* jesien sredniowiecza jak przychodzi do szybkosci pracy z AF :/

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Jest jeszcze lepiej, bo 700D to 2013Q1. Czyli z korpusów od 2014 do dziś, 6D konkuruje tylko z 1200D i 1300D. Oczywiście zakładając, że lepszość AF wyznacza liczba kwadracików w wizjerze.
    lepszosc dla mnie - jak mam ustawiony na statywie kadr to jestem w stanie sobie zlapac ostrosc. gdzies. gdzie ja sam wybiore a nie aparat (tak jak 5D mkI/mkII)

nie mam problemu z tym, ze szukanie ostrosci jest wolniejsze w 6D, bo z moich doswiadczen to jednak daje lepsza dokladnosc niz "szybszy" AF w xxD. natomiast mam problem z ogolnym bladzeniem bocznych punktow AF-u w 6D. to nawet przy statycznych zdjeciach jest duzy problem.
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Hmm te punkty ostrosci w 5d/5d2/6d sa tak blisko siebie, a nie rozsuniete jakos w kadrze żeby obejmowac wieksza jego czesc, że bardzo rzadko z nich korzystam i tez glownie na statywie.
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Strona 80 z 198 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290130180 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów