"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 09-09-2016 o 22:36
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
No, no... Korekta ekspozycji w trybach Tv i Av zbędna? Hmmm... I to w Canonie, który miewa tendencje do "ochrony świateł" bez względu na wszystko?
Ja tam sobie kółka bardzo chwalę, żaden to dla mnie "retro gadżet". Skakanie po menu żeby ustawić podstawowe parametry ekspozycji to dla mnie ergonomiczna zbrodnia.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Cena podobno ma być 899$.....
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Eeeee, no właśnie to może być taki bezlusterkowy 80d. Podobieństw sporo - sensor, seria, ergonomia, video. Zobaczymy jak AF wypadnie.
Mam 80d i w tym korpusie nie ma nic specjalnie ciekawego, może z wyjątkiem AF w video i AF dla szkieł f/8. Ale obie te rzeczy M5 będzie mieć podobne, a może i lepsze. No owszem, ekranik LCD wygodniejszy w 80d z pewnością, ale korpus i większy i cięższy.
Jeśli z czymś mam porównywać jeszcze, to z a6300. Wiadomo, 4K niestety M5 nie ma. AF podejrzewam, że też nie osiągnie tego poziomu (tutaj mam nadzieję jednak się pomylić). Szybkostrzelność mniejsza. Obudowy magnezowej i uszczelnień brak. I w tym porównaniu rzeczywiście cenowo M5 wygląda tak sobie.
P.S. Ciekawe jakie zasilanie będzie mieć M5. Tak na oko, to nie wydaje mi się, żeby ten uchwyt pomieścił LP-E6. Gripa pewnie też nie będzie w ofercie.
Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 12-09-2016 o 16:02
Obiektywnie patrząc to wielu innych rzeczy też pewnie nie będzie miał takich jak A6300 natomiast jeśli będzie to korpus zbliżony poziomem do A6000 to wróżę Canonowi szybki prymat w bezlusterkowcach. Takiego czegoś brakowało w systemie.
Natomiast z mojego punku widzenia to jeśli ta cena jest prawdziwa to jest to zbyt dużo.
BTW: - mówisz o AF w A6300 - trochę z nim miałem do czynienia - jako śledzący to IMHO proteza
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 12-09-2016 o 17:53
Kapitan Wagner