Strona 70 z 198 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120170 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 700 z 1980

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Chodzi o wizjer z możliwością odchylania w górę. Dla mnie to super sprawa, bo odpada noszenie i podłączanie wizjera kątowego. EVF dołączany do M3 ma taką możliwość, wbudowany w M5 niestety chyba już nie.
    no tylko ten gibany do M3 to w diabla bakszyszu kosztuje i pewnie na zastosowaniu w M1 i M3 sie skonczy...
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Matryca będzie chociaż z 80D? Bo to byłby plus.
    Tak .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    no tylko ten gibany do M3 to w diabla bakszyszu kosztuje i pewnie na zastosowaniu w M1 i M3 sie skonczy...
    Niestety do M1 nie pasuje. Za to do G?X.

Ale im więcej światełek i literek w wizjerze tym mniej widać tego co się fotografuje i tego nie da się obejść.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 09-09-2016 o 22:36
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Po co mi wydumane kółko z korektą ekspozycji? Którego nie mogę do niczego innego użyć? W trybach Tv czy Av jest po prostu redundantne, a w M niepotrzebne w 90% sytuacji.
    No, no... Korekta ekspozycji w trybach Tv i Av zbędna? Hmmm... I to w Canonie, który miewa tendencje do "ochrony świateł" bez względu na wszystko?

Ja tam sobie kółka bardzo chwalę, żaden to dla mnie "retro gadżet". Skakanie po menu żeby ustawić podstawowe parametry ekspozycji to dla mnie ergonomiczna zbrodnia.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Miasto
    Pod Tatrami

Cena podobno ma być 899$.....
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

ale to chyba juz z 18-55 a nie za sama mydelniczke ?

jakby nie kminil... to M3 sie za to kupi z wizjerem...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

ale to chyba juz z 18-55 a nie za sama mydelniczke ?

jakby nie kminil... to M3 sie za to kupi z wizjerem...
    Za sam korpus. Po za tym Canon już raczej nie łączy korpusów z 18-55, tylko z 15-45.
    Co do ceny, to jak na Canona wygląda całkiem umiarkowanie.
    Z M3 raczej bym nie porównywał, bo to zupełnie różne aparaty. Sensor, AF, seria, ergonomia, kółka , wszystko inne.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Z M3 raczej bym nie porównywał, bo to zupełnie różne aparaty. Sensor, AF, seria, ergonomia, kółka , wszystko inne.
    od 80D tez wszystko inne. tylko cena taka sama. i tu juz naprawde wymiekam...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

od 80D tez wszystko inne. tylko cena taka sama. i tu juz naprawde wymiekam...
    Eeeee, no właśnie to może być taki bezlusterkowy 80d. Podobieństw sporo - sensor, seria, ergonomia, video. Zobaczymy jak AF wypadnie.

Mam 80d i w tym korpusie nie ma nic specjalnie ciekawego, może z wyjątkiem AF w video i AF dla szkieł f/8. Ale obie te rzeczy M5 będzie mieć podobne, a może i lepsze. No owszem, ekranik LCD wygodniejszy w 80d z pewnością, ale korpus i większy i cięższy.

Jeśli z czymś mam porównywać jeszcze, to z a6300. Wiadomo, 4K niestety M5 nie ma. AF podejrzewam, że też nie osiągnie tego poziomu (tutaj mam nadzieję jednak się pomylić). Szybkostrzelność mniejsza. Obudowy magnezowej i uszczelnień brak. I w tym porównaniu rzeczywiście cenowo M5 wygląda tak sobie.

P.S. Ciekawe jakie zasilanie będzie mieć M5. Tak na oko, to nie wydaje mi się, żeby ten uchwyt pomieścił LP-E6. Gripa pewnie też nie będzie w ofercie.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 12-09-2016 o 16:02

Miasto
    Pod Tatrami

Eeeee, no właśnie to może być taki bezlusterkowy 80d. Podobieństw sporo - sensor, seria, ergonomia, video. Zobaczymy jak AF wypadnie.

Mam 80d i w tym korpusie nie ma nic specjalnie ciekawego, może z wyjątkiem AF w video i AF dla szkieł f/8. Ale obie te rzeczy M5 będzie mieć podobne, a może i lepsze. No owszem, ekranik LCD wygodniejszy w 80d z pewnością, ale korpus i większy i cięższy.

Jeśli z czymś mam porównywać jeszcze, to z a6300. Wiadomo, 4K niestety M5 nie ma. AF podejrzewam, że też nie osiągnie tego poziomu (tutaj mam nadzieję jednak się pomylić). Szybkostrzelność mniejsza. Obudowy magnezowej i uszczelnień brak. I w tym porównaniu rzeczywiście cenowo M5 wygląda tak sobie.

P.S. Ciekawe jakie zasilanie będzie mieć M5. Tak na oko, to nie wydaje mi się, żeby ten uchwyt pomieścił LP-E6. Gripa pewnie też nie będzie w ofercie.
    Obiektywnie patrząc to wielu innych rzeczy też pewnie nie będzie miał takich jak A6300 natomiast jeśli będzie to korpus zbliżony poziomem do A6000 to wróżę Canonowi szybki prymat w bezlusterkowcach. Takiego czegoś brakowało w systemie.
    Natomiast z mojego punku widzenia to jeśli ta cena jest prawdziwa to jest to zbyt dużo.
    BTW: - mówisz o AF w A6300 - trochę z nim miałem do czynienia - jako śledzący to IMHO proteza
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 12-09-2016 o 17:53
    Kapitan Wagner

Strona 70 z 198 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120170 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów