Szkoda, że nie da się skalibrować USB dockiem pod różne korpusy. Mam idealnie ustawione pod 6d, ale nie pokrywa się to z moim 5d mk2. Ustawiłem mikroregulację w body, ale np na nieskończoność potrzeba więcej.
Muszę się podzielić ciekawą uwagą. Od premiery używam Sigmy (po zmianie z 35L). Wszystko było super, potrafiła się zgubić pod światło ale nie zawsze i ogólnie była celna. W tym sezonie zauważyłem bardzo duże pogorszenie celności. Dużo zdjęć lądowało w koszu. Co się okazało...Mam dwie takie same puszki-6d i z jedną*działa wyśmienicie, z drugą loteryjnie jak chodzi o af. Co najlepsze 5 innych obiektywów Canona pracuje na obu puszkach jednakowo. Dziwne ale prawdziwe![]()
Z 5d1 to byl najostrzejszy obiektyw jaki mialem.
Celny, na 1.4 rewelacja.
Z 6d i 1ds3 trzeba kalibrowac.
1ds3, 6d, 24L,S35/1.4, 85/1.8, 24-105/4L.
mam pytanie do tych co używają S35A z 6D. Czy af w trybie single photot na centralnym punkcie ostrzy ostrzy w momencie przysięgnięcia spustu migawki tak jak na filmie?
U mnie ostrzy po 0,5s lagu natomiast w ai-servo, bez zauważalnego laga.
Body ma oprogramowanie 1.1.4.
miałem 5dmk1, selekcjonowałem do niego S35A, trafiał w punkt, nie pamiętam czy AF miał laga..
Dokupiłem nowego 6D - wymagał korekcji +18 do af`u z sigmą. NA laga zwrócięł uwagę dopiero przy 1 repo w zamkniętym pomieszczeniu. Gdzie iso 400 f1.4 dawały czasy 1/100.
obiektyw także zakupiłem jako nowy w sklpie, za 20 min wrzucę linka na YT z działania AF..
--- Kolejny post ---
wspomniany link z pracy AF na 6D:
https://www.youtube.com/watch?v=hZ0O8Z8OJ0U