Strona 35 z 140 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585135 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 1398

Wątek: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Cytat Zamieszczone przez Kwapiszon Zobacz posta
    Za Gierka tak śledziłem pomarańcz. Nie sądziłem, że wrócą podobne zachowania.
    Kto by nie chciał świetnej optyki z doskonałym AF, a to wszystko w połowie ceny Canona 35L. Czekamy z niecierpliwością na ten pierwszy cud, tak samo jak przy poprzednich premierach nowych obiektywów Sigmy

Z polskiej dystrybucji pierwszą sztukę dostanie optyczne.pl

Bywalec Awatar checiu
    Miasto
    Warszawa

Chłopaki, nie róbcie z tej cebuli drugiego bandingu matrycy. Ja tego nie widziałem nigdy, i widzieć nie chcę :P Na pewno u mnie jedyną wykładnią będzie AF, ale tego raczej do końca roku mało kto będzie mógł sprawdzić. Korci mnie, żeby wziąć puszkę i podjechać do interfoto i zobaczyć te sigme w sumie nie mam daleko...
    Na obronę MMM - to ja przynajmniej jego odpowiedzi odczytałem, tak, że Optycznie Sigma lepsza, ale nie wiadomo jak z AF'em. A nawet najlepsze optycznie szkło z dupnym AF'em (chyba, że od razu sie kupuje manuala) moim zdaniem nie ma sensu. Co z tego, że będzie cudny obrazek, jak ostrość będzie nie trafiona. Z tego co pamiętam to MMM bodajże 50 zmienił na sigmę i w jej wątku jej bronił w przeciwieństwie do kilku 50tek canon'a. Więc nie jest stronniczy i wybiera te szkła które są najlepsze, a opinie o 35 też jak ktoś chce to niech poszuka... O ile pamiętam zamieszczał kiedyś zdjęcie gościa ze stacji metra czarno białe i wtedy się wypowiadał, ale to było wieki temu.

--- Kolejny post ---

A 35L z tego co pamiętam ma nie od dziś.

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Każdy broni swojego. Ale nie powinno się oceniać towaru przed datą premiery i testami, powinno się trzymać kciuki za firmy niezależne, a tutaj często jest inaczej, towar który nie wyszedł i nie jest na C - jest z góry przesądzonym śmietnikiem, przez niektórych !

Ja nawet nie nabywając S35 liczę na to i trzymam kciuki że będzie to dobre szkło nie tylko pod względem optycznym ale również też pod względem AF !

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    towar który nie wyszedł i nie jest na C - jest z góry przesądzonym śmietnikiem, przez niektórych !
    no ale te wytwory Canona, ktore osmielaja sie nie pasowac klepiacym kotlety, tez sa z miejsca mieszane z g* tak ze to nie jest problem firm trzecich... tylko tych opiniujacych na CB
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar szymkowski
    Miasto
    Kraków

Nie było mnie przez weekend i widzę pojawiło się ponad 5 stron o... niczym. Takie spiny a w sumie nie ma o co bo nikt jeszcze nie ma/miał z nas/was obiektywu w ręce...
    5D MK III | 35 1.4 L II | 85 1.2 L II | 16-35 4.0 L IS | 40 2.8 STM
    blog.marcinszymkowski.pl | instagram

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez szymkowski Zobacz posta
    Nie było mnie przez weekend i widzę pojawiło się ponad 5 stron o... niczym. Takie spiny a w sumie nie ma o co bo nikt jeszcze nie ma/miał z nas/was obiektywu w ręce...
    Może przeczytaj jeszcze raz te posty, dowiesz się wtedy że jednak ktoś miał...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Bywalec Awatar szymkowski
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Może przeczytaj jeszcze raz te posty, dowiesz się wtedy że jednak ktoś miał...
    wersję przedpremierową ... jednak temat główny to cebula z jajami...
    5D MK III | 35 1.4 L II | 85 1.2 L II | 16-35 4.0 L IS | 40 2.8 STM
    blog.marcinszymkowski.pl | instagram

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Przynajmniej nauczysz się sztuki kulinarnej

Początki nałogu Awatar luc_october

Jaka tam od razu 2x tańsza Sigma, jak 35l można wyrwać używany w zbliżonej cenie lub trochę wyższej. A jak sobie dokupisz przystawkę do tuningu to cena wzrośnie.
    Chciałbym jeszcze zobaczyć serię sampli porównawczą z 35l, ale na oko widać że nie będzie cudu, który tu co niektórzy zapowiadają. Winieta jest większa więc utrata światła też będzie. Coś co najbardziej lubię w Canonach - czystość i separacja kolorów w tej sigmie wypada gorzej. Będzie zafarb szkła jak zwykle :/
    Z AF się nie wypowiem bo nie macałem. Oceniam po zdjęciach.
    Podoba mi się że jest ostra na rogach i ma mniejsze aberracje. Tu się spisali na medal

Strona 35 z 140 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585135 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów