Strona 133 z 140 PierwszyPierwszy ... 3383123131132133134135 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 321 do 1 330 z 1398

Wątek: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    Mogę potwierdzić.
    Ja co prawda swoją Sigmę 35/1.4 Art kupiłem w marcu 2013r, ale od samego początku jest intensywnie użytkowana na zdjęciach ślubnych i mimo iż widać ślady użytkowania (małe obtarcia tu i tam), to z całą pewnością stwierdzam że obiektyw przeszedł test wytrzymałości.
    Nic w nim nie trzeszczy, nie lata, nic nie odpada.
    Mniej więcej tyle samo i tak samo użytkowałem, ale sprzedałem właśnie w stanie jak nówka
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez esensja Zobacz posta
    Zapomniałem Wam napisać: pisałem wczesniej, ze szkło przekląłem, prawie leciało przez balkon. Miałem usb docka ale po kilku godz regulacji szlag mnie trafił... Tyle kasy a ja mam sie w mechanika precyzyjnego bawić? Poszło z puszka do serwisu, wróciło za tydzień i nareszcie cieszę sie dobrym i sprawnym obiektywem. Także jak macie problemy z AF to nic tylko wysyłać z body i niech stroją.
    Też nie wyobrażałbym sobie samodzielnego strojenia szkła. Kup Pan szkło za ponad 3000 zł, a później dokup docka, i kalibruj bo najprawdopodobniej AF będzie tego wymagał.

Fajne szkiełko

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez scaners3d Zobacz posta
    Fajne szkiełko
    Ano fajne - używam od roku, praktycznie cały czas podpięte. Kiedyś pisałem, że dostrajałem USB-dockiem dla najdalszego zakresu wprowadzając wartość +3. Ale po pewnym czasie użytkowania okazało się, że to było za mało, obecnie ustawione jest na +8 - znowu czas zweryfikuje czy to ostateczna korekta. Upierdliwe to trochę jest, ale do przeżycia ;-)

1.4

1.8
    Ostatnio edytowane przez PioterD ; 25-02-2015 o 00:46

Początki nałogu Awatar Demonos
    Miasto
    Warszawa

A ja mam inny problem - z 50D ta sigma daje obrazek ostry i w punkt. Natomiast na 1DsmkII jest mydło - sprawdzałem, testowałem i nie widać żeby był FF czy BF. Jest mydło. I to nawet przy dobrym, dziennym świetle, nawet na f2.2. Ten sam aparat z np. C 85/1.8 daje obraz jak żyleta. I teraz nie wiem, czy to wina obiektywu i słać go do serwisu, czy np. kalibracja body?
    Ds nie ma LV więc nie wiem, czy w ogóle da się ostry obrazek uzyskać.
    1Ds mkII, 50D + S35/1.4 | C10-22 /3.5-4.5 | C 28-105/3.5-4.5 USM | C24/2.8 | CZJ Pancolar 50/1.8 |Petri 50/2.0 | Metz 58 AF-2

Coś już napisał

Używa ktoś Sigmy ze starym 5D? Najwięcej opinii jest o współpracy z nowszymi puszkami, gdzie af jest lepszy a wiadomo że 5DmkI pod tym względem nie rozpieszcza. Chodzi mi głównie o pracę w trudniejszych warunkach, gdzie światła jest mało. W sklepie mogę przestrzelić, ale w sklepie jest raczej jasno.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Moja siostra używa z 5d1 i twierdzi, że to najcelniejszy zestaw jaki miała do tej pory (wcześniej miała S 50 1.4EX i T28-75).
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Coś już napisał

Kurde, a ja dzisiaj testowałem w ProCentrum dwie sztuki i nie wziąłem żadnej.
    Oba obiektywy ostrzyły ok do 5m i na kilkudziesięciu metrach, a na dystansach od kilku do kilkunastu metrów na obu było mydło.
    To jeszcze nie tragedia bo można skorygować dockiem ale gorzej że na odległościach bez ff/bf co trzeci, czwarty strzał był nietrafiony...

Sprzedawca mówił, że po wysłaniu obiektywu z puszką do serwisu dostroją i będzie dobrze ale czy ja wiem... Kupować nowe szkło i od razu słać do serwisu...

Coś już napisał

Kup 35L będziesz miał spokój, troszkę mniej ostro i 2tyś zniknie z portfela.
    Ja mam 35A i po samodzielnej kalibracji jest dobrze. Wybór należy do Ciebie. Wady i zalety decyzji znasz.
    "W ogóle, bracie, jeżeli nie masz na utrzymaniu rodziny, nie grozi ci głód, nie jesteś Tutsi ani Hutu i te sprawy, to wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście, ważne pytanie: co lubię w życiu robić. A potem zacznij to robić. "

Coś już napisał

Właśnie tych 2 tys i tej ostrości mi szkoda dlatego chyba poczekam na następną dostawę i przetestuję kolejne egzemplarze.

Czy przed samodzielną kalibracją miałeś problemy z brakiem powtarzalności focusa? Czy masz je teraz?

Strona 133 z 140 PierwszyPierwszy ... 3383123131132133134135 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów