Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Wątek: S14 czy 17-40L, 35L czy 50L no i czy warto 85USM?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie Odp: S14 czy 17-40L, 35L czy 50L no i czy warto 85USM?

Umiejetnosc odrozniania zaś zartu od powagi swiadczy natomiast pozytywnie o uczestniku ewentualnej konwersacji. Brak tej umiejętności powoduje, że stajesz sie profesjonalnym fotografem tanca na weselach.
    Juz się nie odzywam, przepraszajac za niepotrzebny wtret.

Początki nałogu Awatar BartasPL
    Miasto
    mazowieckie

Domyślnie Odp: S14 czy 17-40L, 35L czy 50L no i czy warto 85USM?

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Brak tej umiejętności powoduje, że stajesz sie profesjonalnym fotografem tanca na weselach.
    Daj spokój aż tak źle nie jest. Czasem rozróżniają. Czasem.

Cytat Zamieszczone przez darecky Zobacz posta
    Szerokość jest przy 24mm. Szerzej bardzo rzadko potrzeba, wręcz wcale.
    Też tak myślałem do czasu kiedy robiłem zdjęcia w tej Świątyni gdzie brak czegoś szerszego od 24mm nie pozwalał pokazać jej piękna i klimatu. Wtedy kupiłem Samyanga 14mm. Z nim jest ten problem, że dopiero trzeci egzemplarz, pośrednio kupiony od Cichego, z potwierdzeniem AF jest ostry. Poprzednie dwa były bardzo słabe. Do tego wąsowata dystorsja i duże zniekształcenia. 14mm to baaaaardzo szeroko i to widać. Nie założysz też na niego sensownych filtrów. Więc i chmur nie przyciemnisz (tu można montować) i wody czy chmur nie rozmyjesz. Można natomiast robić ciekawe zdjęcia nieba nocą na f/2.8. No i ta cena. Ja go mam i jak trzeba UWA to daje radę.
    17-40 to możliwość używania różnych filtrów, wykonanie Lki i uniwersalność choćby na wycieczce. Na ślubie tez jak używam UWA to zwykle domkniętego do 5.6-13. Dobry stosunek jakości do ceny. Wszystko za dodatkowe 600-900 zł za używkę.

Którego 70-200 trzymasz ?
    Ostatnio edytowane przez BartasPL ; 12-08-2014 o 23:45
    5DIII, EOS R, 15-35L IS RF, 24-70L II, 50L, 85L1.2 RF, 135A, 600EX-RT, 430EX III-RT, PRO-1, Eizo CG243W
    500px

Uprawnienia umieszczania postów