Rawy przykładowe do pobrania z tej że strony:
Canon 6D Raw Sample Images With Comparison To 5D2 And 5D3 - Metro DC Photography
oczywiście nie portret, ale zawsze dobre i to.
Rawy przykładowe do pobrania z tej że strony:
Canon 6D Raw Sample Images With Comparison To 5D2 And 5D3 - Metro DC Photography
oczywiście nie portret, ale zawsze dobre i to.
ja polecam oglądanie sampli na stronie japońskiego canona. Bez skalowania, pelny opis exif! Niestety nie ma możliwości porównania rożnych modeli ze sobą, tylko sample.
Tutaj akurat 6d Canon?EOS 6D?Sample Images & Movies ale można wyszukać inne.
Rawy również dostępne tutaj:
Canon EOS 6D Review - Sample Images | PhotographyBLOG
oraz tu:
Canon EOS 6D Camera - Review
A ja jestem szczęśliwym posiadaczem 6d. Ostatnio do 17-35/2,8-4 Tamrona dokupiłem 24-70 L no i teraz wiem że żyję. Mam jeszcze 85/1,8 i resztę sprzętu pod APS-C. 24-70 L to jest bydle, wielkie bydle, ale kurde to jest maszyna do zabijania po prostu Kałasznikow. Tylko strzelać. Szybkość AF w ciemności jest porażająca, kolory bajka, tylko ta cholerna osłona przeciwsłoneczna przeszkadza..... Wybrałem pośród 2 L i ta jest super zarówno na szerokim jak i na wąskim końcu. Polecam.
pozdro.,
m.
Oczywiście o wersji I, ale nie wiem co można w niej poprawić. To jest obiektywm od Towersa z 2010 r. przebrany ponoć z kilku sztuk. Dla mnie ideał, tzn. współpraca z 6D bez zarzutu. Słyszałem natomiast plotki bo byłem na kupniei 70-200 f4 IS, że on nie współpracuje dobrze z 6D. Ponoć AF długo szuka i jeździ od początku do końca. Ale trzeba to sprawdzić na szerszej grupie.
Z tego co widziałem w necie to II jest ostrzejsza przed wszystkim ale, rzeczywiście nie wiem co więcej można poprawić bo wersja I daje naprawdę super obrazek na FF, AF też jest zaj****e szybki nawet na 5D2Tylko ten ciężar...
na dłuższych wyprawach czuć po pewnym czasie, że ręka chce odpocząć (szczególnie jak się nosi aparat w jednej ręce jak ja zamiast z paskiem na szyi), no ale coś za coś...
PS. Z tym obiektywem trzeba się zaprzyjaźnić. Na początku dla mnie wydawał się średni, ale ostatnio naprawdę polubiłem tego "walca". Coraz bardziej przekonuję się co do niego![]()
'jak czlowiek umrze, to nie zyje' kurt vonnegut, jr.
Masz Dropboxa? Nie? To masz: http://goo.gl/wDbXq + 500MB dodatkowo ;-)
Może mam mniejsze wymagania, ale ja jestem f2,8 zadowolony.
A może to chodzi o to, że masz inny egzemplarz?