Strona 268 z 495 PierwszyPierwszy ... 168218258266267268269270278318368 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 671 do 2 680 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Kusicie Panie Morfii, kusicie
    Piszę tylko jak jest Są to moje prywatne odczucia i nie kieruje mną nic innego... mogę dodać, że jedyne co mi przeszkadzało to fakt że te punkty boczne AF mogły by być trochę dalej od siebie, a skrajny lewy i prawy mogły być po dwa na stronę. Było by idealnie. Byłem ostatnio na weselu gdzie średnia wysokość osób na sali to jakieś 1,90... a przy moim 1,70 korzystałem praktycznie cały czas ze skrajnych punktów. Więc użyteczność skrajnych punktów jest b.dobra.
    było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej

Uzależniony

Porównywał ktoś może obrazek z 5D mkI i 6D?

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez Bingant Zobacz posta

tak , jest tylko lepiej

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Cytat Zamieszczone przez Bingant Zobacz posta
    Myślałem, że jestem stały w uczuciach, bardzo lubiłem 5DmkI, ale 6-tka mnie zauroczyła i stara miłość zardzewiała.
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Uzależniony

masz może jakieś porównawcze zdjęcia z tych korpusów?

Bywalec

Kilka słów o 6D ode mnie. Mam od 2 tygodni, puszka nie przestaje mnie pozytywnie zaskakiwać. Właściwie to mogę tylko potwierdzić to, co zostało już powiedziane: Bardzo dobry AF jeśli chodzi o czułość i celność, nawet na bocznych (choć nie tak czułe jak środkowy). Aparat bardzo fajnie leży w ręku, niestety przebudowana tylna ścianka (choć wiem, że wszystko co związane z ergonomią jest subiektywne) jest fatalna, zwłaszcza wybierak pól ostrości, kastracja joysticka to duży minus (ale też rozumiem z czego wynika). I to jest jedyny minus, no może drugi to dosyć słabe radzenie sobie z obiektami w ruchu, ale cóż, zawsze można kupić 5d3. Obrazek cudo, % trafionych zdjęć blisko 100%, pod warunkiem korzystania z jednego pola, w opcji auto już tak dobrze nie jest ale też nie ma dramatu, po prostu % trafionych jest mniejszy. Bardzo czysty jpg, zarówno na niskich i wysokich czułościach, czasami aż się nie chce grzebać w RAW-ach. W erze ledów balans bieli lubi pojechać, więc RAW się przydaje. Aku! W weekend robiłem imprezę, bez lampy zewnętrznej, obiektywy głownie L ze stabilizacją, akumulator 100% przed imprezą, po imprezie 780 zdjęć (zapis L jpg oraz RAW), karta 95MB/s, stan aku po imprezie: 75% . Ekran 2s. Wow. Akumulator ma około roku, pochodzi jeszcze z 5d2. Wynik jest po prostu zabójczy, nie wiem wprawdzie czy akumulator rozładowuje się liniowo, czy pod koniec przyśpiesza ale nawet gdyby te 75% spadło na taką samą ilość zdjęć to daje ponad 1500 wyzwoleń na jednym ładowaniu. Nieźle. Co można dodać: GPS i wifi. GPS mnie nie kreci. Wifi za to moim zdaniem to must have każdego aparatu za 2 lata. Sterowanie smartfonem aparatu daje taką frajdę choćby dzieciom, że uwążam, że warto do tego dopłacić. Fajnie działa to przy makro, polecam - zabawa z dzieciakami rewelacyjna.
    Porównanie do 5d2: moim zdaniem nokaut. Mam duży sentyment do 5d1 i 5d2 ale moim zdaniem 6d jest dużo lepszym aparatem. Wybaczcie – nie oznacza to, że 5d2 jest zły, albo że się nie nadaje, chodzi o to, że oprócz ergonomi joysticka 6d jest lepsze właściwie we wszystkim. Ma jedną, wg mnie ogromną zaletę do w/w. Auto iso dla trybu M, jest to prosty i fenomenalny wynalazek, uważam, że w 5d2 był wykastrowany z tej opcji celowo za co szczerze nie znoszę Canona. Czasami w tym całym pozycjonowaniu trochę się zapędzają. Dodam jeszcze szybszy czas reakcji migawki, 5d2 przegrywało z moimi dzieciakami nieustannie, 6D czasami daje radę, 5d3 ogarnia prawe zawsze. Czy warto dopłacić do 5d3? Moim zdaniem bardzo trudne pytanie, dla amatora moim zdaniem nie warto, z kilku powodów: wielkość, waga, różnica prawie 4k w cenie daje już konkretne możliwości w kwestii szkieł. Profesjonalista sam wie co wybrać, choć moim zdaniem 6d jako back up jest bdb pomysłem. Co do wielkości, 6d z 40mm stm, jest maleńki a jakość zdjęć odsyła w niebyt wszelkie bezlusterkowce. Kosztuje przy tym trochę mnie niż leica, i ma AF. Jedyne czego naprawdę nie znoszę w tej puszce jest tylny wybierak. Przy ilości plusów przestaje to mieć znaczenie. Udał się Canonowi ten aparat. Po prostu.
    Ostatnio edytowane przez espe ; 11-06-2013 o 00:12

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Mi akumulator wystarczyl na dwa śluby (ok. 3000 zdjęć)

Wysyłane z mojego HTC One V za pomocą Tapatalk 2
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Coś już napisał

Zgadzam się całkowicie, pomimo początkowej niechęci ze względu na specyfikację i porównanie do bezpośredniego konkurenta ze stajni nikona, 6d to na prawdę świetny aparat.

Mam go od 3 miesięcy, i nie rozczarował mnie w tym czasie ani razu. No może GPS mógłby nie zużywać baterii jak aparat jest wyłączony, może wtedy bym rzeczonego używał

Miasto
    mielec

Kilka słów ode mnie. 6D posiadam od około tygodnia i ciagle testuje przed kolejnym ślubniakiem. Auto iso jest po prostu bajkowe, AF potrafi zwariować tylko w ekstremalnych warunkach (ciemnica jak w d*upie). Po podpięci do 6D 50.f1.4 dostała skrzydeł i za każdym razem w punkt (nawet na bocznych, na 5DII i 50D świrowała) a 24.f1.4 L II poprostu rakieta. Palce już się powoli przyzwyczajają do braku "joysticka", jak to kolega espe powiedzial: "Udał się Canonowi ten aparat. Po prostu."
    Ostatnio edytowane przez morrtis ; 11-06-2013 o 11:20

też sobie pogadam a co tam, 4 miesiące pracy z 6D to przyjemność, dobra puszka jest i już.

Strona 268 z 495 PierwszyPierwszy ... 168218258266267268269270278318368 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów