Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8
Szandor a z jakiego programu korzystasz w komputerze. Na tel mam eos remote z App Store sciagniety.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja na komputerze ze standardowego EOS Utility. Działa. Robisz zdjęcie. Klik. I masz na kompie. Działa spoko jak chcesz jedno, kilka fotek podejrzeć.
Jak chcesz zgrywać gigabajty polecam kabelek :-)
Ale to idzie po wi-fi ? Nie chce zrywać fotek tylko podgląd wykonanych.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Witajcie, powoli dojrzewam do decyzji bu kupić FF, zresztą namawiano mnie tutaj już raz, jedyna opcja jaką widzę to jest 6d lub 5dmk!!, ale jednak po poczytaniu kilku wątków (min. o AF 5dmkII oraz kwestii braku 1/8000...
) myślę tylko o 6d. Decyzja jest też spowodowana tym, że po zakupie 50/1.4 oraz 85/1.8 praktycznie przestałem używać krótkiego zoom-a, którego jeszcze całkiwem niedawno kupiłem z ciężkie pieniądze, całe szczęście z cashabck-iem. Po sprzedaży 60d i 17-55/2.8 trochę kaski by zostało, ale do rzeczy...
Moje pytanie jest do byłych użytkowników 60d, którzy przesiedli się na / lub dokupili 6d - jak wypada porównanie AF? Szczególnie chodzi mi o punkt środkowy, a także jak wypada środkowy w trybie servo? i W ogóle chciałbym poznać opinię użytkowników na temat 6d, ale tych którzy oczywiście się przesiedli lub dokupili 6d.
Z góry dziękuję
No to tylko 280 stron do przeczytania :-)
Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2
Bangi, ja Ciebie chyba namawiałem na zakup FF :-). Oczywiście opinie innych mogą być przydatne, ale możesz podjechać do któregoś ze sklepów w Krakowie i sprawdzić jak będzie działał af w szóstce. Wiele było napisane, że nawet poczciwy 5d classic dawał radę, to tym bardziej szóstka chyba też. Dużo robisz sportu, szybkich , dynamicznych scen? Zarabiasz na tym? Przesiadka z cropa na 35x24 i produkowany obrazek, zrekompensuje na pewno różnice w af-ie. Pozdrawiam
Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
hobbystycznie - brak czasu niestety :-(
no właśnie
@ poszukiwacz2006 - tak dokładnie Ty, a gdzie w Krk pozwolą mi poużywać włączone body, bo jak kiedyś np. w Saturnie chciałem się pobawić czymś to Pan stwierdził lakonicznie, że nie ma baterii.
Foty robię dla siebie + czasem publikuję na serwisach ze stopki
Focę głównie rodzinę i samoloty. Co do rodziny to najbardziej dynamiczny jest Jasiek (z linku), a co do samolotów to może ze dwa razy w roku zdarzą się pokazy czegoś szybszego, niż podejścia na Balicach.
Ale ostatnio po zakupie 85/1.8 lubię robić portreciki![]()
Ostatnio edytowane przez Bangi ; 21-07-2013 o 21:48
To może wypowiem się ja... posiadacz 5DII, tester 6D na Zlocie CB w Skorzęcinie w czerwcu br..
Byłem ciekawy jak będą się sprawować boczne punkty bo czasami by się przydały w mojej puszcze i... zdziwiłem się. Każdy punkt jest użyteczny. Przy średnio dynamicznej scenie (podczas warsztatów w Krzyśkiem Tkaczem) ok. 90 zdjęć w punkt. Odsetek nietrafionych był wynikiem chyba mojego błędu. Weryfikowałem skuteczność systemu AF zarówno na zoomie (70-200 2.8 IS II) jak i stałkach (50L, 135L).
Gdybym teraz brał FF wybrałbym 6D. Jednak w moim przypadku różnicę w cenie związaną z przesiadką (6D vs 5DII) wolę przeznaczyć na obiektyw.
Reasumując... 6D bardzo dobra puszka i co ważniejsze... ma ładniejsze kolory niż 5DII![]()