Miało być:
Ja czytałem ploty że 5Dmk3 ma mieć 22MP a 5D X 45MP - to by mi pasowało
Żeby jeszcze dali ruchomy ekran to byłbym mega zadowolony
Miało być:
Ja czytałem ploty że 5Dmk3 ma mieć 22MP a 5D X 45MP - to by mi pasowało
Żeby jeszcze dali ruchomy ekran to byłbym mega zadowolony
36 megapixli w Nikonie? Po co to komu?!
Obecne 21 w 5dmk2 już i tak jest wystarczające...
Jeśli Canon wystrzeli coś co ma więcej pixeli może być to strzałem w kolano... Niech wypuści też 2 wersje dla robiących zdjęcia i filmujących.
Czyli lepiej będzie kupić 5D MK II i cieszyć sie pieknymi zdjątkami![]()
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
Mnie się wydaje, że pogoń za megapikselami się już skończyła. Na długo. G11/G12 ma mniej pixeli niż G10 a zapowiadany 1Dx mniej niż 1Ds3. W przypadku 1Ds3 to i tak dużo więcej niż mały obrazek kiedykolwiek dawał. Moire, rozdzielczośc optyczna obiektywów i inne podobne dość skutecznie ograniczają maksymalną sensowną ilość mpix. Prawdopodobne, że 5D3 będzie miał matrycę podobną jak w 1Dx.
Niezupełnie. Od zarania dziejów ludzkości "mienie dla mienia" jest dość popularne.
Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 10-02-2012 o 11:40 Powód: Automerged Doublepost
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Pamiętam jednego foto kamerzystę na weselu kuzynki. Skacze biega z aparatem i nagrywa film. Przy tym kręcąc prosi gości o to aby chwilę popstrykali jego aparatem bo on nie ma trzech rąk. Skwitowałem w końcu jak mnie poprosił o to, że jak nie daje rady to niech się nie bierze za takie zlecenia.
Do czego zmierzam. Chwalił się że ma wszystkie nikony jakie wyszły a d700 ma 3 sztuki. Szkoda tylko że z obiektywów 24-70 i jakieś tele sigmy. To wszystko. Mówił że nie potrzebuje więcej. Każdy aparat wykorzystuje do innych celów bo jest niepowtarzalny. Mówił że kupi d800 i d4. Ciuch też klasa. Jak Rejtan z rozchyloną koszulą spod której wystawał złoty łańcuch. Mienie dla mienia w niektórych kręgach jest popularne albo to po prostu chwalenie się. Dla mnie bez sensu
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Wielkość pixela też ma znaczenie.
Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 10-02-2012 o 13:34 Powód: Automerged Doublepost
potwierdzam powyższy wpis, kocham mojego staruszka 5D :P co zrobić, niektórzy lubią kupować aby sie pokazać ...
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.