Strona 37 z 253 PierwszyPierwszy ... 2735363738394787137 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No i znów garść plotek z CR:3. 5D Mark III/X - w tej kwestii jest mniej więcej status quo - nie ma nowych wiarygodnych przecieków - bardziej prawdopodobna jest wersja 22MPX która ma niby zastąpić 7D. Premiera 28 lutego br.
    CR ? A dokładniej skąd te plotki ?
    Podobno nowa 5tka ma wyjść na Photokinę, więc skąd ta lutowa data i na ile jest wiarygodna ?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daga Zobacz posta
    CR ? A dokładniej skąd te plotki ?
    http://www.canonrumors.com/
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daga Zobacz posta
    ..... na ile jest wiarygodna ?
    Nie mam najmniejszego pojęcia :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nie mam najmniejszego pojęcia :cool:.
    Natężenie i rodzaj pojawiających się plotek na temat nowego 5D jest dość zgodny z tym, co zwykle widać kiedy Canon przygotowuje się do wypuszczenia nowego profesjonalnego modelu. Moim zdaniem jest to kwestia tygodni do premiery, szczególnie, że Canon rzadko kiedy pozwala fanom sprzętu fotograficznego pocieszyć się supernapakowanymi lustrzankami żółtej konkurencji dłużej niż 2-3 tygodnie :-)

Bywalec Awatar Joshec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Co do tzw. FF entry level - chyba jeszcze na niego poczekamy.
    No żeby się nie okazało (a takie plotki też się pojawiają) za tanie FF to będzie 5D2 pozostawiony w sprzedaży po wejściu nowej(-ch) 5D3/X

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Do coraz wyższych cen sprzętu Canona należy się przyzwyczajać.
    Oczywiście, że 5d III będzie kosztować więcej od 5d II.
    Nie ma się też co podniecać ewentualnym 400/4 IS jako następcą obecnego 400/5.6. Powód? Będzie kosztować 2x więcej.

Bywalec Awatar Joshec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Nie ma się też co podniecać ewentualnym 400/4 IS jako następcą obecnego 400/5.6. Powód? Będzie kosztować 2x więcej.
    2x? To proszę zapakować 1 szt. :-P
    Ostatnio edytowane przez Joshec ; 14-02-2012 o 20:34

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Joshec Zobacz posta
    2x? To proszę zapakować 1 szt. :-P
    Eeeeeeeeeee, nie wiedziałem, że 400/5.6 takie tanie jest. 400/4 IS spodziewałbym się raczej w cenie 300/2.8 L IS. Ciekawe czy przy okazji Canon ogłosi koniec przygody z DO czy wycofa się po cichutku...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A tak przy okazji: bardziej niż na 5d III czekam na nowego Rebela. Spóźnia się. Ciekawe czy oznacza to, że Canon będzie mieć do powiedzenia coś ciekawego? Nie ukrywam, że 600d mnie rozczarowała.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 14-02-2012 o 21:18 Powód: Automerged Doublepost

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Druga kwestia to po kiego grzyba mnożyć byty jak można wsadzić bebechy z siódemki do 70D i wszyscy będą szczęśliwi - księgowi Canona przede wszystkim .
    lubie twoje diagnozy, Watsonie

300 f/4L IS - w sumie nie jest to jakiś mus żeby go odnawiać ale być może łatwiej zrobić to łącznie z nowym 400mm
    mus nie, ale ta konstrukcje optyczna Canona ma zajedobra i jesli tam wrzucic nowy 4-dzialkowy IS i najnowsze powloki... to za kilka lat, jak cena zejdzie do ludzkiego poziomu, ten lens bedzie ukochany...

400 f/4L IS - (mój komentarz - tu moim zdaniem jak najbardziej dołożenie IS by się przydało i byłby to w swojej klasie hit - oczywiście o ile znów nie zarżną go ceną)
    jak nie zarzna, jak zarzna? podaj mi przyklad premiery lensa z ostatnich... dajmy na to 5 lat, ktory nie mordowal cena 18-55 sie nie liczy!

z innej beczki - to jest nowa sportowa rurka pod reporterski FF dla przyzwyczajonych do 1D + 300/4, a ta kombinacja byla koniem roboczym np. do hokeja na lodzie.

to nadal jest, pomijajac koszt korpusu, dawne 300/4 plus jakas nerka i rezygnacja z drugiego dziecka (wzglednie "let go" pierwszemu, jesli drugiego nie ma)... no ale...

EF135 f/1.8 IS - podobno istnieje ale póki co odłożony
    po ostatnim tygodniu juz mnie takie plotki przestaja dziwic i nawet wydaja sie realistyczne... a wizja jest az zbyt piekna...

3. 5D Mark III/X - w tej kwestii jest mniej więcej status quo - nie ma nowych wiarygodnych przecieków - bardziej prawdopodobna jest wersja 22MPX która ma niby zastąpić 7D.
    FF z uczciwym AF dla zwyklego smiertelnego, tzn. tanszy niz samochod... ? o tempora, o mores! a jeszcze nie dawno FF nie bylo i nigdy nie mialo byc potrzebne...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

2. Jeśli chodzi o szkła to są szanse na:
    35L II - drogi (mój komentarz - pewnie jak diabli podejrzewam że będzie dobijać do 8-9 kzł) - premiera na wiosnę
    Nowe 35 nie może być droższe (a przynajmniej nie tak znacząco) od 24L
    Obstawiam maks 7k. Niech tylko poprawią CA. Ostrość jest ok.
    35 nie jest produkowana w takiej ilości i nie jest takim koniem roboczym jak 24-70L. Z zoomem mogli polecieć z ceną bo repo i tak kupią - tak jak kupili 70-200mkII tak i tego też kupią.

Premiery na Photokinie:

EF 100-400 f/4-5.6L IS - już było o nim w poprzednim odcinku

300 f/4L IS - w sumie nie jest to jakiś mus żeby go odnawiać ale być może łatwiej zrobić to łącznie z nowym 400mm
    400 f/4L IS - (mój komentarz - tu moim zdaniem jak najbardziej dołożenie IS by się przydało i byłby to w swojej klasie hit - oczywiście o ile znów nie zarżną go ceną)
    100-400 już ma być od ilu? Z 3-5lat będzie nie?
    300/4 IS faktycznie nie ma się czego wstydzić no ale może wymienią? Czemu nie? Argument, że wejdzie razem z 400/4 IS jest logiczny

Ta czterysetka byłaby fajna, ale no jak nie zarżną ceną jak zarżną. 12k IMHO i nie mniej.

3. 5D Mark III/X - w tej kwestii jest mniej więcej status quo - nie ma nowych wiarygodnych przecieków - bardziej prawdopodobna jest wersja 22MPX która ma niby zastąpić 7D. Premiera 28 lutego br. Podobno jeśli będzie zapotrzebowanie na model z gęstą matrycą Canon z łatwością go może wypuścić - cokolwiek to oznacza???
    Poczekamy zobaczymy. Zakres 18-22Mpx, 6-7fps i przynajmniej z 9krzyżowych od 2.8 i dodatkowy procek do AFa i ja jestem w niebie.
    D700 z zatkniętą czerwoną flagą
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Strona 37 z 253 PierwszyPierwszy ... 2735363738394787137 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów