Strona 26 z 269 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    No a czym tak w sumie jest D700 w porównaniu z D3s?
    D700 i d3s to modele aparatów Canona - pierwsze słyszę :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał
    Miasto
    Police

Domyślnie

10 tys. zł to dla mnie byłaby cena akceptowalna, ja zakładałem jakieś 15 tys. zł
    Jakieś dwa EOS-y i m43

Bywalec Awatar Joshec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jeżeli specyfikacja się potwierdzi i cena na wstępie < 12 000 PLN to... stawiam wszystkim forumowiczom wirtualną kolejkę, wirtualnego browara! (wiem, wiem, spokojnie, dam radę, zapłacę wirtualną kasą ;-))
    Aaaa, i jeszcze "odszczekam" tu publicznie ten mój brak wiary w ludzi (z Canona) :-)
    Ostatnio edytowane przez Joshec ; 03-02-2012 o 09:12

Uzależniony

Domyślnie

A pamięta ktoś jaka była różnica w cenie po wejściu mkII ?
    Obstawiam że będzie podobnie. Bo nic nowego raczej nie wprowadzą co powinno być nie wiadomo jaką nowością (skokiem technologicznym)
    za który trzeba by extra zapłacić. Kilka nowych/dodatkowych funcji zebranych w całość, jednych przekonają do zmian, innych nie :wink:

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

dalej nie będzie af'a?

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

wecele CR Nikon prezentuje d800 February 7 a canon 5dmkIII February 28 czyli prawie miesiac różnicy, wystarczająco dużo czasu by pokazowy model C wykastrować o wiele funkcji jeżeli by się okazały zbyt innowacyjne w stosunku do nowego N.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darnok Zobacz posta
    wecele CR Nikon prezentuje d800 February 7 a canon 5dmkIII February 28 czyli prawie miesiac różnicy, wystarczająco dużo czasu by pokazowy model C wykastrować o wiele funkcji jeżeli by się okazały zbyt innowacyjne w stosunku do nowego N.
    mysle, ze 5D mkIII ma przede wszystkim wyciagnac ciezko zarobione zlotowki od obecnych posiadaczy mkI i mkII. tak ze cena musi byc z grubsza podobna do premierowej 5D mkII (bo jesli bedzie wyraznie wyzsza, to to bedzie oznaczac nadejscie trabanta FF) a ficzerowo to nie moze zanadto odstawac od D800. ale raczej nie przewyzszac, jesli mowimy o progu 2500 USD
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    D700 i d3s to modele aparatów Canona - pierwsze słyszę :cool:.
    Skoro Canon zobaczył, że Nikon może dać D3s i D700 które mają taki sam system AF i oba się sprzedają i ten niższy nie kanibalizuje tego wyższego, to może w końcu przestaną się bać, że dobry AF w 5D obniży im sprzedaż 1Ds
    To ma sens bo teraz wszyscy profi i tak kupią 1DX.
    Wystarczy żeby nowy 5D miał do 19 krzyżowych od 2.8 (albo nawet taki sam układ jak 1DX) ISO słabsze o 1EV. ~7fps zamiast 12/14. Masę mniej udogodnień użytkowych (np. drabinkę nadal 4 a nie 6EV) itd. i może być marketingowo i sprzedażowo świetnie a ile użytkowników w końcu zostanie wysłuchanych.
    Biadolenie o AF to nie tylko onanistyczny CB - o tym wszędzie można wyczytać (oczywiście obok fali ohh i ahh nad obrazkiem, ISO, i Video), ale jednak

Canonine spełnij moje marzenie i wypuść 5D2 (może być mniejsza matryca) z AFem co najmniej na poziomie 7D i ~7fps! Proszę! Za 12k do maja - zapłacę!
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Canonine spełnij moje marzenie i wypuść 5D2 (może być mniejsza matryca) z AFem co najmniej na poziomie 7D i ~7fps! Proszę! Za 12k do maja - zapłacę!
    40D, 4fps, 9k PLN

kto da mniej?*

* - odpowiedz.... Canon no, poza tym ostatnim i co... i beda kupowac!
    www albo tez flickr

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    40D, 4fps, 9k PLN
    Dokładnie AF z 40/50D by na matówce były szerzej niz sa teraz. 4FPSy i iso +1EV do tego co teraz, lag na poziomie 50D za 8,5tyś :razz:
    Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 03-02-2012 o 16:35

Strona 26 z 269 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów