Strona 34 z 269 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484134 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez espe Zobacz posta
    dopiszę jeszcze: co jest w niej z kosmosu?
    2500-3000 za używane mocno, maks 4K za prawie nowe? Pokaż mi na rynku coś co generuje taki obraz w tej cenie. Wg mnie jest to obecnie bardzo jesli nie najbardziej sensowna pucha w odniesieniu do relacji jakość/cena.
    Od przeszło 3 lat nie ma "prawie nowych" 5Dmk1 2.5 za szrota w którym na starcie trzeba wymieniać migawkę często będącą którąś z kolei. 3k za sztukę, która ma przebieg 70k+ i także nie wiadomo którą migawkę. 4K za takie które są niby nówkami z pierwsza migawką... w co absolutnie po tylu latach od zakończenia ich produkcji nie uwierzę. Dokładając 1,5 masz używanego mk2 na nowszej technologii i dającym więcej możliwości w kreowaniu obrazu.

Obrazek w stosunku do ceny to nie wszystko, ważne są jeszcze pozostałe cechy aparatu, oraz fakt że technologia w nim użyta jest już trochę zacofana w stosunku do obecnej.

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Od przeszło 3 lat nie ma "prawie nowych" 5Dmk1 2.5 za szrota w którym na starcie trzeba wymieniać migawkę często będącą którąś z kolei. 3k za sztukę, która ma przebieg 70k+ i także nie wiadomo którą migawkę. 4K za takie które są niby nówkami z pierwsza migawką... w co absolutnie po tylu latach od zakończenia ich produkcji nie uwierzę. Dokładając 1,5 masz używanego mk2 na nowszej technologii i dającym więcej możliwości w kreowaniu obrazu.

Obrazek w stosunku do ceny to nie wszystko, ważne są jeszcze pozostałe cechy aparatu, oraz fakt że technologia w nim użyta jest już trochę zacofana w stosunku do obecnej.
    szroty kosztują 2-2,5K. W ciągu ostatniego miesiąca było na allegro kilka sztuk z przebiegiem do 5K (wygląd też jak nowy). Tydzień temu kupiłem (czysty kaprys) z przebiegiem 2100 zdjęć, wygląd jak nowy, sprawdzone wszystko na Żytniej. To, że Ty nie wierzysz, no cóż, nic nie poradzę. Swoje obawy i przypuszczenia przedstawiasz jako fakty a to jest manipulacja.
    Co do technologii, to może być zacofana na maksa, g. mnie to obchodzi. Obrazek daje piękny. Nie widzę zresztą zbytniego skoku w MK2 (to czy daje więcej możliwości w kreowaniu obrazu czy mniej to wszystko zależy od potrzeb i celu)
    Poza tym zrobił się OT, zatem koniec. Dla mnie nie jest to żadna cena z kosmosu. Cenę z kosmosu mają nowe stałeczki Canona.

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    A moje 5d1 jest na pierwszej migawce i to poniżej 95k, mimo że używane reportersko od 4 lat. ;-)
    5d2, 33, X100, 35 f/1.4, 85 f/1.8, 17-40 f/4

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

tez mam 5D z pierwsza migawką i może jest na nim jakies 70-80 tysi, nie wiem bo nie sprawdzałem
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Bywalec

Domyślnie

Konkurencja ma dziś swój dzień (d800) a teraz czekam na canona co rzuci nam na taśmę. Pewnie produkcja juz ruszyła, tylko ciekawe czym nas uraczy
    5Dmk3, 60D, 16-35L/4, 35L, 100L/2.8, 85/1.8, 50/1.4, 24-105L, 17-85, 580EX II

Początki nałogu Awatar krzychoo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raado Zobacz posta
    Konkurencja ma dziś swój dzień (d800) a teraz czekam na canona co rzuci nam na taśmę. Pewnie produkcja juz ruszyła, tylko ciekawe czym nas uraczy
    I mnie to szalenie interesuje. Nikon pokazał świetną puszkę (bez komentarza zostawię 36mpx) i podniósł poprzeczkę zarówno marketingową jak i sprzętową, trudno mi uwierzyć w to że Canon puści babola w nowej 5d. Będzie dobrze, jestem o tym przekonany; choć patrząc na ceny nowych obiektywów i 1dx cena nowego korpusu może zaboleć.
    Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    24/2.8, poza jednym drobnym szczegolem, to jest "my precious..."

ten drobny szczegol to 800 USD. chyba ich pogrzalo z ta cena. najpierw wywindowali stare 24/2.8 z 350 do 420 EUR (tak ostatnio stoi w sklepach, zreszta tak czy siak niedostepne) a teraz przywalili z nowa wersja za rownowartosc 600 EUR...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

w ktorym to momencie B+W jest lepsze od Marumi?

tak pytam, bo mam i te i te i roznicy miedzy nimi nie widze...
    Nie wiem skąd info o cenach, ale:
    From Canon Germany
    The bad news? Below is pricing released on the Canon Germany web site. Still waiting to see official USA pricing.

Available April 2012
    EF 24-70mm 1:2,8L II USM 2299 Euro

Available June 2012
    EF 24mm 1:2,8 IS USM 829 Euro
    EF 28mm 1:2,8 IS USM 799 Euro

Canon USA pricing is now official, and it looks like a significant price bump for the Canon EF 24-70 f/2.8L II. It better be the best built, best focusing and have the best optical quality of any Canon zoom lens!

Available April 2012
    EF 24-70mm f/2.8L II USM $2299

Available June 2012
    EF 24mm f/2.8 IS USM $849
    EF 28mm f/2.8 IS USM $799
    cyferki i w zielonych i w euro się nie zmieniają czyli jest źle.
    To by znaczyło, że w PL ceny wyjdą pewnie ok:
    24-70L ~10k
    stałki ~3,5k
    GRUBO!

To ja się jednak boję tego 5DX zobaczyć.
    By było śmiesznie bardzo. 5DX w kicie z 24-70 = 25k PLN

P.S.
    Czy jakiś sklep oferuje 1DX w pre-orderze z gwarancją ceny w dniu zamówienia? Bo jak tak to może być niezła okazja, jeżeli Canon wyjedzie z ceną prawie 7k EURO
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Coś już napisał

Lightbulb Rozmyślenia wróbla ćwirka , a co będzie gdy się nadejdą nowe puszki..

Chłopaki bo tak lekko zaczęłem przyszłościowo wątpić w wartość swojego aparatu

Jak wiadomo wczoraj ujawniono D800 nikosia, które powiedzmy sobie szczerze ma szansę być lepszym od 3 razy droższego D3X. Różnice to na dziś chyba tylko wbudowany grip i parę szczegółów, a wiadomo że D800 jest o wiele nowszą technologią i ciekawe co z tego wyniknie... (marketingowo)

przechodząc do rzeczy

Użytkuje 1Ds III
    jak wiadomo jest to leciwa pucha, mimo to trzyma cenę, bo nie oszukujmy się, jest to aparat najbardziej uniwersalny w systemie.

No i co teraz. Zaczynam mieć obawy że jak pojawi się coś w stylu 5D3 to będę musiał oddać puchę komuś za ćwierć ceny sklepowej.. Co prawda już po premierze 1DX którego jednak nadal nie ma , a ceny 1ds3 nadal trzymają jakiś tam poziom, ale to nie pociesza

tak więc luźne pytanie do Was - jak żyć ?

Co byście zrobili
    wizja nikona D3X za 8 tys zaczyna mnie przytłaczać , nie wiem czy to nie ostatni dzwonek na zbycie się puchy aby zbyt dużo nie stracić?

Z góry zaznaczam i wyprzedzam odpowiedzi w stylu że moja pucha jest to i tak nadto moich możliwości, a jej żywot to jeszcze dłuuugie lata - jestem tego świadomy
    Ostatnio edytowane przez adrenag ; 09-02-2012 o 19:23

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Ja bym się zaszczelił
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Bywalec Awatar KrzysiekT
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

To normalne że twojego 1Ds3 za parę lat będziesz musiał sprzedać jakiemuś małolatowi za 2-3 tysiące, bo więcej nie będzie wart. Musisz się z tym pogodzić, i tyle. Tak samo jak z tym że ten małolat pójdzie na ślub z zrobi tym deesem dużo lepsze zdjęcia niż przykładowo ja na początku kariery fotoślubnego, bo jak porównywać 20D z 1Dsmk3 Dlatego ceny usług foto będą spadać. Z drugiej strony jak mam teraz 1Dmk4, to wcale jakiegoś gigantycznego przeskoku nie widzę, np. z 50D, który dla mnie był porządnym aparatem, uwzględniając cenę Króla Marka 4. To nie to co przeskok z właśnie 20D na 5Dmk1
    Pozdrawiam, Krzysztof

Strona 34 z 269 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484134 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów