Strona 20 z 66 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 659

Wątek: [koraf] Nepal/ Mont Blanc .

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Co do "klamry", to zdecydowanie bardziej podoba mi się ostatnie niż pierwsze...

Za janmar'em: pokazuj co masz fajnego, bo tak jak pisałem wcześniej - każdy prawie znalazł/znajduje coś dla siebie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

tak myślałem (błyskanie), bo zdjęcia są niewiarygodnie "szczegółowe" i ostre - generalnie estetyka NG (zbyt sterylna, jak dla mnie...)
    ale dużo świetnych kadrów - gratulacje!
    dzięki za odpowiedź

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Heh, ja się zatrzymałem na NG sprzed paru lat (nawet na święta dostałem od babci prezent w postaci wszystkich polskich wydań magazynu do chyba 2007 r.) i przypuszczalnie na tamtejszej, starszej estetyce, stąd tutaj NG nijak mi się nie skojarzyło. Choć obecne (dawno nie kupowałem jednak)... Może coś w tym jest.

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Tak sobie myślę ze inna rzecz galeria zestawiająca zdjęcia wybrane jakimś kluczem,co innego pokazanie tego co w Nepalu widziałeś .
    Biorąc pod uwagę że każdy wg.swojego gustu może sobie galerie z tego materiału utworzyć ,ja zdecydowanie wole obejrzeć cały materiał.
    Pokazuj koraf :-).Nie patrz na jakość,jak już skończysz a będziesz miał ochotę zmniejszyć ilość zdjęć napisz PW i skorygujemy.Ale szkoda by było IMHO.
    Dzięki janmar za motywację do wystawiania :grin:, tak na dobrą sprawę mam jeszcze sporo surowych RAW .
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    tak myślałem (błyskanie), bo zdjęcia są niewiarygodnie "szczegółowe" i ostre - generalnie estetyka NG (zbyt sterylna, jak dla mnie...)
    ale dużo świetnych kadrów - gratulacje!
    dzięki za odpowiedź
    Igor58 dzięki :-D, a co do "szczególowości" o ostrości - zdjęcia robiłem 5dII + bardzo dobra optyka jak się okazuje :wink:.
    Ostatnio edytowane przez koraf ; 28-12-2011 o 20:08 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

no i Eizo... (do tego)

Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    no i Eizo... (do tego)
    Masz w pełni rację, coraz bardziej zaczynam doceniać dobry monitor, gdyż co z tego, że zdjęcie fajne jak kolorki i DR koszmarne ;-) co psuje cały odbiór.

Domyślnie

Wątek przejrzany i widać że doświadczenia w fotografowaniu jeszcze koledze brakuje. O ile w dobrych warunkach zdjęcia jeszcze jakoś wyszły (puszka sobie poradziła) , o tyle w gorszych lub trudniejszych - kolega sobie już nie radził. Mimo to kilka zdjęć jest wartych uwagi. Szkoda jedynie tych oświetlonych szczytów himalajów , jako częściową rekompensatę przyjmuję mnichów na dachu na tle wspomnianych...
    Warto ćwiczyć, bo wstyd z taką puszką i optyką chodzić i nie umieć fot robić. ;-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Wątek przejrzany i widać że doświadczenia w fotografowaniu jeszcze koledze brakuje.
    Czy to tak trudno oceniać zdjęcia a nie fotografa?
    Czy naprawdę w tych samych warunkach oceniający zrobiłby lepsze?
    Czy to nie wstyd leczyć swoje ego na osobie kolegi?:smile:

Domyślnie

Mea culpa, mea maxima culpa! ;-)
    P.S.
    ad.2 - na pewno inne! :-P

A poważnie - oglądając zdjęcia mam wrażenie jakby ktoś albo rzadko fotografowal przed wyjazdem, albo niedługo wcześniej kupił sprzęt i dopiero sie go uczył, stąd takie, nie inne błędy w fotografowaniu. Jakby technika przeszkadzała mu i odrywała od kadrowania , czy zaplanowania kadru (np. rozpiętości tonalnej). Czasem tak mam jak kupię coś nowego i działa ono inaczej niż poprzednik - no nie słucha mnie jak powinno. :-D
    Ostatnio edytowane przez Andrzej Max ; 03-01-2012 o 14:16

Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Czy to tak trudno oceniać zdjęcia a nie fotografa?
    Czy naprawdę w tych samych warunkach oceniający zrobiłby lepsze?
    Czy to nie wstyd leczyć swoje ego na osobie kolegi?:smile:
    Janmar wyraził się chyba nie za jasno i ktoś potrzebuje wyraźnego drogowskazu, gdyż pomimo bicia się w piersi w dalszym ciągu bardzo błądzi i to nie tylko u mnie :razz:.
    Nie mogę odnieść się poważnie do postu pana Andrzeja ponieważ:
    1. nie widziałem jego zdjęć, a tym samym nie wiem jaki reprezentuje poziom fotografii ? (pisać każdy może :wink
    2. nie wiem na jakim monitorze ogląda moje zdjęcia (istotne aby widział to samo co ja widzę )
    3. brak konkretów na temat moich zdjęć - czyli nr zdjęcia, opis co i gdzie nie tak, nie twierdzę, że nie mają wad. Proponuję zatem merytoryczną dyskusję, z chęcią posłucham jakie błędy popełniam, niestety poza ogólnikami nic się nie dowiedziałem :-(.
    Pisarzy ogólnych na temat fotografii nam jak widać nie brakuje.Dalsze wywody w poście Andrzeja Maxa z grzeczności pominę.

Strona 20 z 66 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów