Pokaż wyniki od 1 do 10 z 659

Wątek: [koraf] Nepal/ Mont Blanc .

Mieszany widok

Domyślnie

Mea culpa, mea maxima culpa! ;-)
    P.S.
    ad.2 - na pewno inne! :-P

A poważnie - oglądając zdjęcia mam wrażenie jakby ktoś albo rzadko fotografowal przed wyjazdem, albo niedługo wcześniej kupił sprzęt i dopiero sie go uczył, stąd takie, nie inne błędy w fotografowaniu. Jakby technika przeszkadzała mu i odrywała od kadrowania , czy zaplanowania kadru (np. rozpiętości tonalnej). Czasem tak mam jak kupię coś nowego i działa ono inaczej niż poprzednik - no nie słucha mnie jak powinno. :-D
    Ostatnio edytowane przez Andrzej Max ; 03-01-2012 o 14:16

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej Max Zobacz posta
    A poważnie - oglądając zdjęcia mam wrażenie jakby ktoś albo rzadko fotografowal przed wyjazdem, albo niedługo wcześniej kupił sprzęt i dopiero sie go uczył, stąd takie, nie inne błędy w fotografowaniu. Jakby technika przeszkadzała mu i odrywała od kadrowania , czy zaplanowania kadru (np. rozpiętości tonalnej). Czasem tak mam jak kupię coś nowego i działa ono inaczej niż poprzednik - no nie słucha mnie jak powinno. :-D
    Nie żebym miał coś przeciw "niepublikowaniu" zdjęć. Sam jestem w tym bardzo oszczędny i nie uważam, że trzeba pokazywać, żeby krytykować.
    Jednak od dłuższego czasu przyglądam się aktywności kolegi, trochę próbowałem szukać po internecie i poza nazwiskiem, ew. zdjęciem portretowym rzeczonego, nic nie znalazłem.
    W świetle wypowiedzi o obecnych tu zdjęciach, składam uprzejmą prośbę o, albo konkretne wskazanie co źle, gdzie i dlaczego, albo pokazanie poprzez swoje zdjęcia z opisem, jak byłoby lepiej.
    Tutejsze fotografie, w dużej części, uważam za bardzo ciekawe, świetne technicznie i kompozycyjnie, i nie umiem przejść spokojnie nad takimi ogólnikowymi, negatywnymi stwierdzeniami. Bardzo bym chciał mieć kilka z tu obecnych zdjęć w swoim dorobku, dlatego z ogromną radością dowiem się od Ciebie, jak zrobić lepsze od nich. Może prowadzisz warsztaty, wykłady lub inna aktywność, gdzie dowiem się tego wszystkiego, czego nie chcesz wyjawić? Albo masz gdzieś stronę, której nie potrafię odnaleźć, gdzie są zapierające dech w piersiach zdjęcia, z których czerpać można inspirację do samorozwoju?
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uprawnienia umieszczania postów