Strona 372 z 410 PierwszyPierwszy ... 272322362370371372373374382 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 711 do 3 720 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Coś już napisał Awatar seti_60d
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie Grip do 5D zamiennik

Cytat Zamieszczone przez zeusik123 Zobacz posta
    potwierdzę pare w/w tez. Zamiennik gripa alpha polecam z czystym sumieniem. Miałem w ręce oryginał i swoj zamiennik. Zero zastrzeżeń do alphy. A co do samego sensu podpinania gripa do 5d... jeśli nie muszę z powodu baterii (a nigdy nie muszę )to... tak naprawdę przy 70-200 2.8 canona pewniej sie czuje z gripem. ale juz 24-70, o 50 nie wspominając, dobrze (lepiej) mi leży w łapkach bez gripa... jednak dodatkowy ciężar na dłuższą metę zabija...
    Akurat właśnie miałem napisać na temat gripa... dobrze się składa

Chciałbym znać odczucia innych użytkowników gripów różnych firm i oryginałów.

Nawiązując do wcześniejszej dyskusji na temat użyteczności gripa, ja po prostu przyzwyczaiłem się do korzystania z tego dodatku - kupiłem kiedyś do 60D zamiennik firmy Meike i jestem naprawdę zadowolony, świetnie pasuje do ręki, działa bez zarzutu. Po zakupie 5D sam aparat, choć trochę większy i cięższy, nie leżał mi w ręku dobrze, miałem wrażenie, że zaraz go upuszczę (choć zawsze jest na pasku). Grip był niezbędny do poczucia równowagi, takie przyzwyczajenie. Ostatnio dokupiłem więc zamiennik gripa do mojego 5DMkII i jestem totalnie wkurzony, bo:
    - leży w łapie jak nóż a nie grip, ciągle uwiera, ma jakieś strasznie ostre kąty
    - po zakupie od razu się zepsuł, albo nie wyczułem tego od razu, ale nie pozwala na włożenie 2 akumulatorów
    - wpięcie akumulatora po prawej graniczy z cudem, sam się wypina
    - non-stop problemy z widocznością aku przez aparat
    - przyciski, a szczególnie spust, czasem się "przycinają" i nie działają

Może to kwestia firmy, która wyprodukowała ten bubel - ale teraz nawet nie wiem, co to jest, muszę iśc zareklamować to urządzenie, wtedy może się dowiem, w każdym razie ten zamiennik kosztował podobnie jak inne. Fakt jest taki, że na tym gripie nie znajdzie się nazwy firmy. Dodatkowo kupiłem 2 dodatkowe akumulatory i 1 z nich też jest walnięty, albo aparaty go nie widzą, albo pokazuje zawsze 100%, a mam jak to sprawdzić, bo w 60D są takie same aku. Te trefne aku są firmy Formax.

Wcześniej korzystałem z aku zamiennych Delty i nie zauważyłem żadnych problemów.

Może firma, która sprzedaje te rzeczy, sprowadza dziadostwo, podaję link dla przestrogi:
    http://e-trade.com.pl/sklep/gripy/30...-e6-canon.html
    (może ktoś rozpozna, jaki to producent?)

Tak, czy inaczej, chciałem spytać, jak leży w ręku ten oryginalny grip Canona, bo na zdjęciach wygląda to tak, jakby krzywizna rękojeści była o identycznym kącie, czyli może być równie niewygodna...

Będę wdzięczny za opinie, bo chętnie wydam ten 1000 na oryginał, ale jeśli będzie naprawdę wygodny.
    aparaciki, pierścienie, adaptery i tuleje, stary słoik, kupe makro i parę innych przydasiów, brak tylko rybki jeszcze (60D, 5D Mk II, 1D Mk III, 24-105, 70-200, 17-40, 100, 50)

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez seti_60d Zobacz posta
    Chciałbym znać odczucia innych użytkowników gripów różnych firm i oryginałów.
    to zaglądnij tutaj:
    http://www.canon-board.info/showthre...highlight=grip
    http://www.canon-board.info/showthre...highlight=grip

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mam od niedawna 5D MkII, powiedzcie mi proszę, zauważyłem, że na brzegach kadru spada mi ostrość, niezależnie od obiektywu. Ostrzę centralnym punktem, kadrując zauważam jak ostrość na brzegach, w punkcie ostrzenia rozmywa się. W 5D MkII to chyba normalne nie jest? O razu przyznaję się, że nie czytałem wszystkich 369 stron tego tematu więc jeśli było to przepraszam.

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Generalnie wszystkie obiektywy na brzegach są gorsze optycznie niż w centrum kadru. Widać to szczególnie przy aparatach pełnoklatkowych.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez patigol Zobacz posta
    Mam od niedawna 5D MkII, powiedzcie mi proszę, zauważyłem, że na brzegach kadru spada mi ostrość, niezależnie od obiektywu. Ostrzę centralnym punktem, kadrując zauważam jak ostrość na brzegach, w punkcie ostrzenia rozmywa się. W 5D MkII to chyba normalne nie jest? O razu przyznaję się, że nie czytałem wszystkich 369 stron tego tematu więc jeśli było to przepraszam.
    a po przymknięciu przysłony o 23-EV też tak jest?
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

W 5D MkII to chyba normalne nie jest?

Nie piszesz jakie szkło było podpięte.Jak otrzymywany przez Ciebie obraz się ma do prezentowanego w opisach i testach danego obiektywu?
    Oceniasz na podstawie wyobrażeń i oczekiwań ? Czy wyników do możliwości sprzętu?Aparat pogarsza jakość szkła?
    Nie przyjmij mojego pytania jako ataku na siebie
    Chcę zrozumieć Twój problem.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Podpięte były 24-70, 70-200 f4, 50.1.8. Po przymknięciu przesłony problem również występuje.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez patigol Zobacz posta
    Podpięte były 24-70, 70-200 f4, 50.1.8. Po przymknięciu przesłony problem również występuje.
    Mi to nic nie mówi. Nie mam pojęcia.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

[Usuwałeś/Wymieniałeś na inne] może ostatnio microlenses'y sprzed matrycy 5d2?

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    [Usuwałeś/Wymieniałeś na inne] może ostatnio microlenses'y sprzed matrycy 5d2?
    Jak to przeczytałem, to mi się na twarzy pojawił dokładnie ten sam wyraz twarzy co na awatarze Miclesa.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Strona 372 z 410 PierwszyPierwszy ... 272322362370371372373374382 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów