Strona 322 z 410 PierwszyPierwszy ... 222272312320321322323324332372 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 211 do 3 220 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Początki nałogu Awatar patric89
    Miasto
    Kraków / Tarnobrzeg

Domyślnie

Gratuluję, życzę udanych zdjęć. Co do ceny za 5dII wydaje mi się ona w tej chwili bardzo atrakcyjna... Nic tylko kupować drugie body
    5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie

A gdzie ta cena jest taka atrakcyjna?
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred1 Zobacz posta
    A gdzie ta cena jest taka atrakcyjna?
    Ja zapłaciłem 7200 zł brutto ale to już ze zniżką dla stałego nabywcy. Polska dystrybucja pachnąca magazynem sztuka. Na baterii 01 2011, czyli naprawdę świeżynka. Oświećcie mnie, ile kosztowała ta piątka jak startowała na rynku?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Oświećcie mnie, ile kosztowała ta piątka jak startowała na rynku?
    Ha. To nie taka prosta sprawa . Na początku to to był w ogóle św. Graal - nigdzie nie było - powstał megawątek u nas o tym gdzie i za ile można kupić to cudo. Ceny startowe były chyba w granicach 9kzł później taniał stopniowo do poziomu 7.5 - 8kzł.
    Ponieważ jak zostało to ustalone tu na forum, Canon wypuścił straszną tandetę, szumidło, pikselozę i staroć z filmami to korpus miał stanieć do poziomu co najwyżej 5ooo albo mniej, bo przecież więcej nie jest wart. Czas zweryfikował te opinie :grin:.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 23-02-2011 o 22:24
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar _fiolek

Domyślnie

GoOrange@

Gdzie kupowałeś jesli można wiedziec ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _fiolek Zobacz posta
    GoOrange@

Gdzie kupowałeś jesli można wiedziec ?
    Nie pytajcie mnie proszę bo już nic nie wytarguję jak się za bardzo pochwalę.

Uzależniony

Domyślnie

Ja zapłaciłem 7200 zł brutto ale to już ze zniżką dla stałego nabywcy. Polska dystrybucja pachnąca magazynem sztuka. Na baterii 01 2011, czyli naprawdę świeżynka. Oświećcie mnie, ile kosztowała ta piątka jak startowała na rynku?
    Zaczynala cos w okolicy 7kPLN w przedsprzedazach, data wejscia 5-tki pokryla sie z ogromnymi roznicami w kursach walut, pozniej cena ze wzgledu na slabosc zlotowki wzrosla do ponad 10kPLN

Domyślnie

Właściwie to tutaj wszystko jak na dłoni. Kolega z forum optycznych mnie oświecił.

http://www.foto-net.pl/sklep/histori....php?idt=21358

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Właściwie to tutaj wszystko jak na dłoni. Kolega z forum optycznych mnie oświecił.

http://www.foto-net.pl/sklep/histori....php?idt=21358
    Ten wykres utwierdza mnie w przekonaniu, że jednak dobrze zrobiłem kupując puszkę w okolicach połowy grudnia 2008, płacąc za nią tyle ile kosztuje obecnie. Pomimo, że to była wyjątkowa sytuacja (zamieszanie na rynkach finansowych - kryzys) - w przyszłości pewnie również nie będę czekał na "spodziewaną obniżkę" cen. Sprzęt trzeba kupować wtedy, kiedy się go potrzebuje, lub ma się na niego ochotę (i kasę). Każdy miesiąc oczekiwania na spodziewaną obniżkę ceny to miesiąc stracony. Wolę ten miesiąc wykorzystać do rozpoznania/nauki sprzętu... Ale to tylko moja subiektywna opinia...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kmleon Zobacz posta
    Ten wykres utwierdza mnie w przekonaniu, że jednak dobrze zrobiłem kupując puszkę w okolicach połowy grudnia 2008, płacąc za nią tyle ile kosztuje obecnie. Pomimo, że to była wyjątkowa sytuacja (zamieszanie na rynkach finansowych - kryzys) - w przyszłości pewnie również nie będę czekał na "spodziewaną obniżkę" cen. Sprzęt trzeba kupować wtedy, kiedy się go potrzebuje, lub ma się na niego ochotę (i kasę). Każdy miesiąc oczekiwania na spodziewaną obniżkę ceny to miesiąc stracony. Wolę ten miesiąc wykorzystać do rozpoznania/nauki sprzętu... Ale to tylko moja subiektywna opinia...
    Ja co prawda wtedy jeszcze siedziałem w Nikonie ale doskonale pamiętam jak kupowałem D700 za 6300 i 24-70 za 4500, z resztą sprzedałem to i kilka innych Nikonów z w sumie niewielką stratą po 2 latach używania.

Strona 322 z 410 PierwszyPierwszy ... 222272312320321322323324332372 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów