Gratuluję, życzę udanych zdjęć. Co do ceny za 5dII wydaje mi się ona w tej chwili bardzo atrakcyjna... Nic tylko kupować drugie body![]()
Gratuluję, życzę udanych zdjęć. Co do ceny za 5dII wydaje mi się ona w tej chwili bardzo atrakcyjna... Nic tylko kupować drugie body![]()
5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2
A gdzie ta cena jest taka atrakcyjna?
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
Ha. To nie taka prosta sprawa. Na początku to to był w ogóle św. Graal - nigdzie nie było - powstał megawątek u nas o tym gdzie i za ile można kupić to cudo. Ceny startowe były chyba w granicach 9kzł później taniał stopniowo do poziomu 7.5 - 8kzł.
Ponieważ jak zostało to ustalone tu na forum, Canon wypuścił straszną tandetę, szumidło, pikselozę i staroć z filmamito korpus miał stanieć do poziomu co najwyżej 5ooo albo mniej, bo przecież więcej nie jest wart. Czas zweryfikował te opinie :grin:.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 23-02-2011 o 22:24
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Właściwie to tutaj wszystko jak na dłoni. Kolega z forum optycznych mnie oświecił.
http://www.foto-net.pl/sklep/histori....php?idt=21358
Ten wykres utwierdza mnie w przekonaniu, że jednak dobrze zrobiłem kupując puszkę w okolicach połowy grudnia 2008, płacąc za nią tyle ile kosztuje obecnie. Pomimo, że to była wyjątkowa sytuacja (zamieszanie na rynkach finansowych - kryzys) - w przyszłości pewnie również nie będę czekał na "spodziewaną obniżkę" cen. Sprzęt trzeba kupować wtedy, kiedy się go potrzebuje, lub ma się na niego ochotę (i kasę). Każdy miesiąc oczekiwania na spodziewaną obniżkę ceny to miesiąc stracony. Wolę ten miesiąc wykorzystać do rozpoznania/nauki sprzętu... Ale to tylko moja subiektywna opinia...