Strona 272 z 410 PierwszyPierwszy ... 172222262270271272273274282322372 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 711 do 2 720 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Zablokowany

Domyślnie

Problem jest znany. Mnie natomiast zastanawia to dlaczego jest tak trudny do preskoczenia. CZy nie da sie softowo tego naprawic. Przeciez WB mierzy przyczyne "plywania" i powinien o tym informowac system odleglosci.

oczywiscie ze to sprawa softu -algorytmow.

mysle ze canon tego nie poprawia w pogoni za szybkoscia.

kazda dodatkowa operacja rachunkowa to strata ulamkow sekund - canon zawsze podkreslal jak szybki ma AF, milczac n.t. jego precyzji.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Problem jest znany. Mnie natomiast zastanawia to dlaczego jest tak trudny do preskoczenia. CZy nie da sie softowo tego naprawic. Przeciez WB mierzy przyczyne "plywania" i powinien o tym informowac system odleglosci.
    ach jeszcze jedno

w wiekszosc canonow WB nie jest mierzony .
    ma to tylko jedynka ( cytuje z pamoieci ) i nikon d3.

kolor jest jaki jest . balans jest wyliczany dopiero pozniej po zrobieniu zdjecia.

nie ma danych na temat barwy oswietlenia zewnetrznego.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Naprawilem za Ciebie Mala prosba - do cytowania uzywaj opcji [ QUOTE ] a nie [ PHP ]
    wielki dzieki, oczywiscie.

czy mozna wprost zamiescic zdjecie , czy jest to mozliwe wylacznie przez podanie jego url ?
    Naciskajac ikonke zdjecia domaga sie url.
    normalnie zawsze bylo mozliwym zalaczenie zdjecia bezposredni do postu.
    Ostatnio edytowane przez Wyspa Bahama ; 10-03-2010 o 11:47 Powód: Automerged Doublepost

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wyspa Bahama Zobacz posta
    normalnie zawsze bylo mozliwym zalaczenie zdjecia bezposredni do postu.
    Ale my nie jesteśmy normalni, bo dbamy o ilość miejsca i transfer na serwerze forum oszczędzając w ten sposób grube gigabajty .

Wrzucasz na imageshacka, podajesz direct link to image i z głowy. Tylko o limicie max 800px na dłuższym boku nie zapomnij.

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie 5D Mark II - Firmware 2.0.3

Domyślnie

strasznie ciezko to sciagnac bo transfer albo marny albo przerywa... za 3 razem dopiero poszlo. jakby ktos chcial: http://www.bartekkucharczyk.pl/5d200203.fir (:
    5DII+L+L+L+L (:
    bartekkucharczyk.pl

Dopiero zaczyna Awatar MateuszG
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

czy do wgrania firmware na kartę pamięci trzeba posiadać czytnik kart pamięci ?

bo wyskakuje mi jakiś błąd jak próbuję kopiować firmware przez kabel USB

Domyślnie

niestety na aparat podlaczony kablem nie da sie nic skopiowac. musisz miec czytnik albo wgrac przez eos utility (:
    5DII+L+L+L+L (:
    bartekkucharczyk.pl

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No i stało się, mój 5D II zamilkł, w niedzielę robiłem zdjęcia przez 5 minut przed domem w lekkich opadach śniegu, wczoraj kilka w lecznicy zwierzakom, podczas tego zaczął spontanicznie wyłączać się, a dziś... Martwy byk.
    Może ktoś wie, co można zrobić poza wyjęciem baterii i karty (na aparat spadło KILKA kropel śniegu, który zaraz stopniał, po przyjściu do domu został wytarty) ?
    Help...
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paprochwbody Zobacz posta
    No i stało się, mój 5D II zamilkł, w niedzielę robiłem zdjęcia przez 5 minut przed domem w lekkich opadach śniegu, wczoraj kilka w lecznicy zwierzakom, podczas tego zaczął spontanicznie wyłączać się, a dziś... Martwy byk.
    Może ktoś wie, co można zrobić poza wyjęciem baterii i karty (na aparat spadło KILKA kropel śniegu, który zaraz stopniał, po przyjściu do domu został wytarty) ?
    Help...
    nie ma prawa mu sie nic stac. 5D (mkI co prawda) katowalem w strugach lejacego deszczu (poswiateczne wakacje w gorach) i nawet sie nie zajaknal, kiedy z natury w miare szczelny plecak LowePro Vertex byl juz w srodku solidnie zamoczony.

30D w wodzie morskiej wykapalem i po gruntownym wysuszeniu do dzisiaj dziad dziala.
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To może coś mu w środku zdechło. Poczekam może kilka dni (choć sam nie wiem, czy to mu pomoże) i wysyłam na Ż.
    Aparat po prostu nie włącza się, nie reaguje na nic, trup.
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Strona 272 z 410 PierwszyPierwszy ... 172222262270271272273274282322372 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów