Musisz się przyzwyczaić do dużego spadku ostrości i winiety na pełnej klatce. Spróbuj podpiąć 35mm 2.0 to się zdziwisz jak nieostre może być szkło w samym rogu![]()
Musisz się przyzwyczaić do dużego spadku ostrości i winiety na pełnej klatce. Spróbuj podpiąć 35mm 2.0 to się zdziwisz jak nieostre może być szkło w samym rogu![]()
pokaż może jakieś zdjęcia..
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Ja sie dopytam bo jestem w kropce, a juz nie mam 5D2: Czyl licznik zdjec w org aku 5D2 resetuje sie po pelnym naladowaniu przez org ladowarke? Czy po naladowaniu mamy w menu info baterii 0 zdjec, czy zostaje liczba poprzednia bez resetu?
Po naładowaniu jest informacja o 0 wykonanych zdjęciach.
Resetuje. Ten ficzer jest po to, żebyś mógł wiedzieć na około ile zdjęć starcza ci to akurat aku (przy 1% odczytujesz ile zrobiłeś i wiesz ile zrobisz za następnym razem).
Powiedziałbym, że nie do końca.
Aparat rejestruje Ci akku które używasz. I jak nie naładujesz i wiesz, że tego nie zrobiłeś to w puszce możesz podejrzeć ile % mają Twoje akku które akurat masz w torbie i możesz przewidzieć na ile zdjęć Ci starczy energii ogółem. Przydatne IMHO.
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
% mogą być nieliniowo zależne względem liczby zrobionych zdjęć.
Po naladowaniu oryginalnego aku pucha 5DII pokazuje zawsze stan od początku czyli 0 i zlicza wykonane foty. Jak wyjmiesz aku i po jakimś czasie włożysz ponownie to zawsze będzie pokazywać ile zdjęć zostało zrobionych od momentu naładowania.
Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 17-11-2011 o 14:09
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Dołączam do grona posiadaczy "dwójeczki" - zadowolonych posiadaczy![]()
pytanie - czy macie na stałe włączone czyszczenie matrycy po każdym uruchomieniu 5d2 czy lepiej to wyłączyć i włączać tylko co jakiś czas ? ma to jakiś wpływ na żywotność matrycy ?