Ja tam wyciąłem całą boczną ściankę z pudełka i wysyłam.
Niech sobie sami odklejają kody i wybierają ten który im pasuje :)
Wersja do druku
Ja tam wyciąłem całą boczną ściankę z pudełka i wysyłam.
Niech sobie sami odklejają kody i wybierają ten który im pasuje :)
Ta promocja jest do bani... przynajmniej w tym kraju :?
Chciałem kupować Canona 400D i już mnie palce swędziały, bo był za 2300 zł w najtańszym sklepie internetowym, a tu nagle promocja na 20-lecie EOS i wszystkie sklepy podnoszą cenę o 200 zł :(
Niby ze zwrotem wychodzi taniej niż przedtem, ale perspektywa całej grzebaniny z paragonami, fakturami, kodami, wysyłaniem do Irlandii i międzynarodowymi przekazami bankowymi za bardzo mnie przeraża :-|
Nie wspominam już że nie wiadomo ile wyniosą te opłaty bankowe itd.
Poza tym to jest proces, w którym wszystko może bardzo łatwo nawalić.
Canon zrobił to tak, żeby było 20 etapów zwrotu, z których na każdym może się stać coś co uniemożliwi zwrot:???:
Chyba poczekam do lipca. Mam nadzieję, że kiedy promocja się skończy to aparaty wrócą do starych cen.
:x
Moze mi ktos powiedziec gdzie jest numer fabryczny ???? Bo wypelniajac to zgloszenie trzeba podac numer fabryczny a ja nie wiem ktory to a nie chce popelnic bledu? mam zestawa 30D + obiektyw?
Numery fabryczne to te, które są na dole korpusu i na dole obiektywu.
Czy numer na wycinku (dokładnie ten: xxxxBxxx[AA]) macie identyczny z numerem fabrycznym np. body aparatu? Czy to kompletnie inny numer?
Zupełnie inny.
Offtop o zakupach w USA zbednie zapoczatkowany przez kolege tommygun wyladowal tu :arrow: http://canon-board.info/showthread.php?p=311529
Ja mam za to inne pytanie. Jesli kupuje sie zestaw KIT to jak wyglada sprawa wypelnienia wniosku zwrotu? Faktura jest jedna na zakup, w formularzach do wypelnienia jest zwrot za obiektyw i body ale nie razem. Czy ktos mial podobna zagadke? Czy wypelniam oddzielny wniosek na obiektyw i body a dolaczam jednen paragon i kody... Mam nadzieje ze nie zamotalem za bardzo ale chyba wiece o co chodzi.
W Twoim przypadku - oddzielnie wniosek na każdy gadżet objęty promocją - i do każdego wniosku kserokopia paragonu (jeśli masz na jednym kilka obiektywów lub zestaw to kserujesz i dołączasz oddzielnie do każdego wniosku)
Oj zamotałeś ;) wystarczy troszkę poczytać:
http://canonlensacc2007.onlinerebates.com/faq.aspx
Istotne sa też zapisy w FAQ dotyczące kodów paskowych :
" ... Q. Jakie kody paskowe należy wysłać do firmy Canon?
A. 1. Jeżeli zakupiono zestaw foto, to wyślij kod paskowy wycięty z zewnętrznego pudełka + kod paskowy z pudełka obiektywu i/lub akcesoriów.
2. Jeżeli zakupiono zestaw obiektywów, to wyślij kody paskowe wycięte z obu pudełek obiektywów.
3. Jeżeli zakupiono EOS 400D, 30D, 5D lub jeden z 22 obiektywów lub akcesoriów, to dostarcz kod paskowy z pudełka każdego produktu.
Gdy zakupiono EOS 30D + EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM + Speedlite 430EX, to wymagany jest kod paskowy z zewnętrznego pudełka i z pudełka EOS 30D.
Gdy zakupiono EOS 30D + EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM + EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM, to wymagany jest kod paskowy z zewnętrznego pudełka i z pudełka EOS 30D.
Gdy zakupiono korpus EOS 5D Body + EF 24-105mm f/4L IS USM + EF 100-400mm 4.5-5.6 L IS USM, to wymagany jest kod paskowy z zewnętrznego pudełka i z pudełka EOS 5D.
witajcie,
podlacze sie do watku z pytaniem, czy ktos z Was przerabial temat casback'a w sytuacji gdy sprzet jest brany 'na firme' i stanowi koszt przychodu i z ktorego VAT jest rozliczany przez firme? Jak taki zwrot potraktowac? Oczywiscie mozna w ogole tego nie ujmowac w ksiegowosci ale ciekawi mnie jak to prawno-formalnie wyglada. Tak, wiem jest Canon, US i ksiegowa ale cala trojka dzisiaj nie dostepna ;D
M.
ja bym wypełnił kwity i wysłał ... cóz ci szkodzi nic nie mozesz stracić a mozesz wygrać
To jak Panowie, którzy kupowali w FotoIt wysłaliście wymagane dokumenty? a może ktoś otrzymał już zwrot :D Sam właśnie myśle czy kupić u nich czy szukać dalej...
(b) Kserokopia dowodu zakupu - rachunek lub paragon;
I jeszcze prosiłbym o info bo nie jestem biegły w fakturach itp...
Więc jeśli w sprzedawcy drukują takie paragony jakie drukują chyba trzeba z nich zrezygnować, więc co można rozumieć przez słowo "rachunek"?. Czy jest to np faktura VAT wzięta na firmę. Czy może jakaś inna forma?
Paragon - to wydruk z kasy fiskalnej (taki malutki :D)
Rachunek - domniemuje że to faktura VAT po prostu
zakładam że każdy sklep/sprzedawca ma kase fiskalną (czasem tylko w teorii) i w przypadku braku konieczności posiadania f vat powinien udostępnić wydruk z takiej kasy
Dodatkowo pojawiaja sie jeszcze wydruki komputerowe jako dowod zakupu w danym sklepie. Sam mialem taki przy zakupie mojego 30D. Na podstawie tego papieru wyplacili mi Cashback oraz moglem bez problemu wyslac na przetestowanie na Zytnia.
W sklepie Canona pani usilowala wcisnac mi kit ze aby dostac Cashback za aparat nalezy zakupic go w kraju zamieszkania. Ze kupujac aparat "niemiecki" z polskimi papierami ze sklepu takiego zwrotu nie dostane wiec zebym kupowal sprzet w Canonie. Ech ludzie czasami musza naprawde nisko upasc zeby przekonac do kupowania w danym sklepie.
Więc można normalnie skorzystać z faktury VAT?
Bo wtedy Cashback + zwrot podatku to juz sumka niezła :D
JaBlam a jak długo czekałeś na zwrot z Canona? I jeśli możesz to napisz jak wychodzą koszty tych przelewów międzynarodowych... mam zamiar dodatkowo do szkła wziąć lampę ale jest jedynie 60pln zwrotu i nie wiem czy się opłaca (żeby nie dali mi 80pln za przelew:/)
Aha to w końcu wysłałeś ten wydruk z komputera zamiast normalnego (oficjalnego paragonu)? nie robili żadnych problemów?
Z tego co wszyscy pisali przy zwrocie nominalnym 590zł za 30D dostawali 570 więc będzie 20 zł..
Pozdr
Artur
Czemu się dziwisz że ktoś chce pracować na swoja firmie a nie na niemiecką ? przecież oddziały narodowe canona to tak naprawdę zupełnie inne firmy i jedyne co je łączy to sprzedaż tej samej marki.
ale z tego co pamiętam w regulaminie jest napisane że w Polsce zwraca się za zakupione w Polsce etc ... a że zwracają i tak to inna sprawa.
A jak w końcu jest z tymi paragonami z komputera bo właśnie dzwoniłem do gościa i mówił że nie ma w ogóle takich małych paragonów tylko specjalny program w którym się rozlicza i mówił że to są normalne paragony...
Ale mniejsza z tym więc Canon uznaje te wydruki z komputera bezproblemu?
Nawiasem mówiąc z fakturą 200pln więcej chciał :| więc nie opłaca się
Dlatego ze nie bede dawal zarabiac sklepom ktore z racji promocji nagle podwyzszyly sobie o kilka zlotych sprzedawany sprzet albo kieruja sie zasada Cena aparatu = cena + casback a potem klient po zwrocie cashback dostaje cene body wiec niby jest na zero. Jak sie skonczy kombinowanie to bede zasilal sklepy w Polsce. DLaczego mam placic kilka setek wiecej za taki sam sprzet? Tylko dlatego ze kupiony w Warszawie czy Krakowie za zawyzona i tak cene? Gdyby to bylo kradziony vs legalny to moze i bylby powod do sporu. Skoro oba sa legal to dlaczego?
Canon na Zytniej honoruje wydruki komp. Jak dawalem moj 30D do sprawdzenia to od razu dalem tez 70-200 i 100 2.8 , porposzono mnie o ich gwarancje i dowody zakupu wiec dalem ksiazeczki i wydruki potwierdzajace zakup. NIe bylo problemow! Ze zwrotem Canona tez nie. dostalem jak inni 570zl. czekalem od 18 stycznia do polowy marca, jakos tak przyszlo ze w tym samym dniu masa ludzi z CB dostala.
Byla... i znacznie wiecej dawali za Canona 30D (580 a teraz 380). Trzeba bylo kupic chyba do 31 stycznia 2007
Co do wydrukow, ja na kazdym moim jaki dostalem mam i pieczatki sklepu , podpisy , numer "paragonu", co zostalo sprzedane, za ile, ile vatu , dane sprzedawcy i co tam jeszcze
JaBlam ale w tej konkretnej wypowiedzi nie było mówione że sklepy przeginają z prom tylko ze pani w sklepie mówi że promo dla polaków jest z polskich sklepów i to mnie nie dziwi specjalnie ze tak mówi ... ale nie zmienia to faktu ze dziwi mnie zachowanie handlarzy z promocją i cenami a to juz inna historia
popmart.. no wlasnie cena u tej pani w sklepie za 5D + kit 24-105 to 12900. Nie udawajny ze po cichu liczyla na sprzedaz wlasnie ze swojego. Ja nie mam uprzedzen jesli tylko sprzedawanie nie jest kombinatorstwem i naciaganiem klienta opowiadajac nieprawdziwe historie i warunki. Moze ja dziwny jestem ale skoro w sklepie po drugiej stronie budynku te same zestawy KIT stoja po 11600 ? 1300 zl mozna inaczej wykorzystac niz dla szpanu ze kupilo sie w sklepie X a nie sklepie Y. Mnie zwykle po zakupie sprzetu niewiele laczy z punktem zakupu bo w razie gwarancji to i tak zalatwiam bezposrednio z serwisem. Gwarancji przez posrednikow nie uznaje i tyle
oj chyba nie czytasz tego co napisałem ;)
Odnośnie wcześniejszego pytania - tak, dostaliśmy w Fotoit co chcieliśmy, tj. faktury VAT. To co oni dają (wydruk z komputera) nie jest paragonem formalnie rzecz biorąc, tylko wydrukiem, który równie dobrze ja mogę wydrukować komukolwiek i przystawić pieczątkę z ziemniaka. Niemniej obojętnie z jakim papierem dostanie się (prawdopodobnie) cashback i jest on (prawdopodobnie) wystarczającym świstkiem do machania na Żytniej.
Mały OT: Swoją drogą powiem Wam, że spędziłem ostatnio dobre dwie godziny w Interfoto i z tego co widzę, kręcą tam podobnie (no może nieco mniej ;)) niż w Fotoit. Obiektywy są zarówno z gwarancją producenta, jak też realizowaną przez sklep, oczywiście zależnie ile się zapłaci. Fakturę mogą wystawić, ale nie zawsze chcą, może czasami na coś innego, itd., itp. Coś, co mnie najbardziej dziwi, to fakt, że działając jako komis mają komplenie w d...ie pochodzenie sprzętu. Testowałem sobie 17-40, inny koleś testował używanego 1N i w obydwu przypadkach nie byli w stanie powiedzieć nic na temat wcześniejszego właściciela lub historii produktu. To już temat na oddzielny wątek, ale mam wrażenie, siedząc troche w różnych systemach foto, że wszędzie jest jakieś krętactwo (sprzedawców w sklepach) i całość odbywa się po partyzancku, choć handluje się wcale nietanim sprzętem. Może to specyfika naszego kraju ...
Ludziska .. Oni maja na zwrot kasy do 2 miesiecy! Tak samo bylo w promocji na 30D. Niecierpliwilismy sie strasznie a potem nagle 1 dnia przyszedl zwrot do wszystkich.
Czekac , a jak nie to pisac do Marie w Irlandii a ona wam odpowie czy wasz przekaz jest wlasnie w realizacji. Sam sie dowiadywalem odnosnie tego, maile do Marie podawalem juz na forum . Szukacj w watku " Canon oddaje 590 zl"
I probowac na wlasna reke! Nie czekac az ktos wszystko podsunie pod nos albo na forum oglosi. Jak mnie intrygowalo to zadzwonilem do Irlandii i sam sie dowiedzialem z pewnego zrodla.
Teraz jest jakoś tak że jak obiorą przesyłkę to podobno ma przyjśc jakiś kod dzięki któremu będziemy mogli sprawdzić jaki jest stan naszego zwrotu :D sprawdź czy nie dostałeś takiego kodu :)
****. kodu brak. chyba msuze do nich zgodnie z wczesniejsza rade - zadzwonic.
Kodu nie musza CI wysylac. Znaczy wysla albo i nie jesli do nich napiszesz. Przy tylu zgloszeniach raczej nie pamietaja ze komus trzeba kod wyslac:)
napisz tutaj : Marie.Quinn@ir.cpginc.com
i zapytaj czy Twoj Cashback juz jest w trakcie realizacji
Nie wiem jak Was, ale mnie osobiście rozwalają tego typu promocje Canona. Nie mogą normalnie, jak ludzie upust zrobić, tylko później się trzeba bawić w jakieś wysyłanki...
Dobrze że kodów nie trzeba wysyłać smsem najbliżej pełnej godziny :lol: :lol: :lol:
Ehh w ElectroWorldzie sie nie zalapalem na 30D z kitem. A wiecej tego modelu nie maja zamiaru zamawiac :/
W EuroRtvAgd maja AZ dwie sztuki, jedna w Wawie a druga w Poznaniu, za JEDYNE 5000zl :D
W koncu udalo mi sie dorwac JEDNA sztuke w Fotojokerze (Gdynia) za 4299zl wiec cena nie nadzwyczajna, ale przezyje.
Przywitajcie nowego Canoniarza :)
czemu ma sie zdziwic. Pracuje w odpowiednim oddziale, niejedna promocje pewnie ma za soba wiec nie ma powodow do zdziwienia.:)
BO pewnie by sie i tak kombinowanki trafialy. Moge sie zalozyc ze w wielu sklepuach zamiast ceny isc o dana kwote w dol to utrzymalyby sie na tym samym poziomie lub troche poszlo w gore a sprzedawca o rzekomej promocji "nic nie wie"Cytat:
Nie wiem jak Was, ale mnie osobiście rozwalają tego typu promocje Canona. Nie mogą normalnie, jak ludzie upust zrobić, tylko później się trzeba bawić w jakieś wysyłanki...
Mnie sie wydaje ze to co robi Canon jest ok bo przynajmniej ma pewnosc ze po swojej stronie wywiazuje sie z promocji.
Potrzebuję pomocy..
Jestem w trakcie wypełniania formularza cash back i dochodzę do pola w którym trzeba podać iban - dowiedziałem się w banku jaki mam ale babka powiedziała mi że będzie potrzebny jeszcze swift (Też już go mam) , gdzie mam go wpisać? w tym samym polu? jeśli tak to po jakimś odstępie lub pauzie?
Babka oczywiście mi powiedziała że nie wie :/
A do Canona dzwonie 2 dzień bez rezultatu (oczywiście nie mogę się dodzwonić do Pani która się tym zajmuje :/)
gdyby SWIFT byl im potrzebny to zapewne w formularzu byloby na to odpowiednie pole. W tej chwili wystarczy tylko IBAN (szczególnie w Europie) ktory jednoznacznie określa gdzie maja trafić pieniądze - kraj, bank a nawet konkretny oddział.
A jesli juz bardzo sie upierasz to dopisz dlugopisem w formacie IBAN / SWIFT
tzn ja sie nie upieram ale babka w Banku powiedziała że jest to potrzebne :| No ale jeśli mówisz, że nie trzeba to może nie będę wpisywał
Też miałem banie co z tym SWIFT'EM. Nie ma rubryki na to w formularzu, no to pod nazwą banku wpisałem długopisem ten kod, dopisałem tak samo SORT/CODE. Niby wszytko jest logiczne w numerze konta, ale jak zadzwoniłem do banku to pani mi powiedziała, że w takim przelewie powinien byc ten SWIFT bo mogą zostać poniesione dodatkowe koszta za ten przelew, że niby zostaną poniesione w celu identyfikacji banku i właściciela konta. Nie wiem ile w tym prawdy. Nie zależnie od wszytkiego dopisałem SWIFT i SORT/CODE dlugopisem na formularzu i wysłałem,
o widzisz dobry pomysł.. Też tak zrobię. Dzięki
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
No to już na pewno ostatnie pytanie :p Jakim listem to przesyłaliście? Poleconym? jest coś takiego miedzynarodowego?
Liścik w moim przypadku (standardowa mała koperta za 10gr) poszedł priorytetem (bez poleconego) za 3,00 zł o ile sie nie myle do nabycia w kazdym punkcie Poczty Polskiej :grin:
Srata tata. I tak i tak zostana CI naliczone pieniadze. Niby dlaczego wszyscy zamiast 590 zl dostawali 570 ? Swift nie jest wymagany w takim wypadku i niech sie pani z banku lepiej douczy. Swoja droga to jest chore ze w bankach nie pracuja kompetentne osoby. Jak realizowalem check American Express to mi kobieta powiedziala ze nie moze zrealizowac bo ona takiego nie widziala a w swoich dokumentach maja tylko wzory czekow do 2003 roku.Ja jestem od uaktualniania? Suma summarum skonczylo sie ze musiala przefaksowac go do Wawy zeby za 3 godziny otrzymac potwierdzenie ze jest to autentyczny czek.
kod SWIFT nie jest wymagany do takiego przelewu! WYstarczy IBAN i nuner konta.
Bonku5 . NIe wiem pod jaki numer dzwonisz ale ja nie mam zadnych problemow z dodzwonieniem sie. Nawet w piatek dzwonilem odnosnie kodow dla zestawow KIT (przy okazji wyszlo ze kombinowane KITY nie przechodza a przynajmniej trzeba ostroznie podawac sn obiektywu z tym co sie znajduje na naklejce na pudle :) Dzonie, zwykle mowie pani ze do promocji Cashbacku i przelacza mnie tam gdzie trzeba.
Uwaga - podaję o co chodzi - może komuś się przyda :)
=======================
Kod IBAN/SWIFT
Podanie kodu SWIFT konieczne jest przy przelewach międzynarodowych. Dzięki niemu można w prosty sposób zidentyfikować instytucje bankową, w której mamy rachunek. Są one bardzo często wymagane przy przelewach bankowych w firmach bukmacherskich. Najczęściej wypłacając pieniądze z konta u bukmachera żadąne jest właśnie podanie kodu SWIFT. Każdy bank ma jeden kod SWIFT.
Kody SWIFT
Bank Śląski: INGBPLPW
BPH: BPHKPLPK
Inteligo: BPKOPLPW
Kredyt Bank: KRDBPLPW
Lukas Bank: LUBWPLPR
Mbank: BREXPLPWMUL
Millenium Bank: BIGBPLPW
Nordea Bank: NDEAPLP2
PBK: BPHKPLPK
Pekao SA: PKOPPLPW
PKO BP: BPKOPLPW
VW Bank: VOWAPLP1
WBK: WBKPPLPP
Kod IBAN
Jest to międzynarodowy standard numeracji rachunku bankowego (International Bank Account Number). Kod ten powstaje poprzez dodanie kody kraju na początku numeru rachunku zapisanego w formacie NRB (26 znaków). W przypadku Polski dodawany symbol to "PL".
Przykładowy numer rachunku w standardzie NRB:
50 1234 5678 9101 1121 0000 0123
Przykładowy numer rachunku w standardzie IBAN:
PL50123456789101112100000123
=======================
Acknowledged? Roger :)