Ja tam wyciąłem całą boczną ściankę z pudełka i wysyłam.
Niech sobie sami odklejają kody i wybierają ten który im pasuje![]()
Ja tam wyciąłem całą boczną ściankę z pudełka i wysyłam.
Niech sobie sami odklejają kody i wybierają ten który im pasuje![]()
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ta promocja jest do bani... przynajmniej w tym kraju![]()
Chciałem kupować Canona 400D i już mnie palce swędziały, bo był za 2300 zł w najtańszym sklepie internetowym, a tu nagle promocja na 20-lecie EOS i wszystkie sklepy podnoszą cenę o 200 zł
Niby ze zwrotem wychodzi taniej niż przedtem, ale perspektywa całej grzebaniny z paragonami, fakturami, kodami, wysyłaniem do Irlandii i międzynarodowymi przekazami bankowymi za bardzo mnie przeraża :-|
Nie wspominam już że nie wiadomo ile wyniosą te opłaty bankowe itd.
Poza tym to jest proces, w którym wszystko może bardzo łatwo nawalić.
Canon zrobił to tak, żeby było 20 etapów zwrotu, z których na każdym może się stać coś co uniemożliwi zwrot??:
Chyba poczekam do lipca. Mam nadzieję, że kiedy promocja się skończy to aparaty wrócą do starych cen.
![]()
Moze mi ktos powiedziec gdzie jest numer fabryczny ???? Bo wypelniajac to zgloszenie trzeba podac numer fabryczny a ja nie wiem ktory to a nie chce popelnic bledu? mam zestawa 30D + obiektyw?
Numery fabryczne to te, które są na dole korpusu i na dole obiektywu.
Czy numer na wycinku (dokładnie ten: xxxxBxxx[AA]) macie identyczny z numerem fabrycznym np. body aparatu? Czy to kompletnie inny numer?
Zupełnie inny.
Offtop o zakupach w USA zbednie zapoczatkowany przez kolege tommygun wyladowal tuhttp://canon-board.info/showthread.php?p=311529
Ja mam za to inne pytanie. Jesli kupuje sie zestaw KIT to jak wyglada sprawa wypelnienia wniosku zwrotu? Faktura jest jedna na zakup, w formularzach do wypelnienia jest zwrot za obiektyw i body ale nie razem. Czy ktos mial podobna zagadke? Czy wypelniam oddzielny wniosek na obiektyw i body a dolaczam jednen paragon i kody... Mam nadzieje ze nie zamotalem za bardzo ale chyba wiece o co chodzi.
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
W Twoim przypadku - oddzielnie wniosek na każdy gadżet objęty promocją - i do każdego wniosku kserokopia paragonu (jeśli masz na jednym kilka obiektywów lub zestaw to kserujesz i dołączasz oddzielnie do każdego wniosku)
Oj zamotałeśwystarczy troszkę poczytać:
http://canonlensacc2007.onlinerebates.com/faq.aspx
Istotne sa też zapisy w FAQ dotyczące kodów paskowych :
" ... Q. Jakie kody paskowe należy wysłać do firmy Canon?
A. 1. Jeżeli zakupiono zestaw foto, to wyślij kod paskowy wycięty z zewnętrznego pudełka + kod paskowy z pudełka obiektywu i/lub akcesoriów.
2. Jeżeli zakupiono zestaw obiektywów, to wyślij kody paskowe wycięte z obu pudełek obiektywów.
3. Jeżeli zakupiono EOS 400D, 30D, 5D lub jeden z 22 obiektywów lub akcesoriów, to dostarcz kod paskowy z pudełka każdego produktu.
Gdy zakupiono EOS 30D + EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM + Speedlite 430EX, to wymagany jest kod paskowy z zewnętrznego pudełka i z pudełka EOS 30D.
Gdy zakupiono EOS 30D + EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM + EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM, to wymagany jest kod paskowy z zewnętrznego pudełka i z pudełka EOS 30D.
Gdy zakupiono korpus EOS 5D Body + EF 24-105mm f/4L IS USM + EF 100-400mm 4.5-5.6 L IS USM, to wymagany jest kod paskowy z zewnętrznego pudełka i z pudełka EOS 5D.