Strona 23 z 56 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 560

Wątek: Wiosenne promocje Canona

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    Czemu się dziwisz że ktoś chce pracować na swoja firmie a nie na niemiecką ? przecież oddziały narodowe canona to tak naprawdę zupełnie inne firmy i jedyne co je łączy to sprzedaż tej samej marki.

ale z tego co pamiętam w regulaminie jest napisane że w Polsce zwraca się za zakupione w Polsce etc ... a że zwracają i tak to inna sprawa.
    Dlatego ze nie bede dawal zarabiac sklepom ktore z racji promocji nagle podwyzszyly sobie o kilka zlotych sprzedawany sprzet albo kieruja sie zasada Cena aparatu = cena + casback a potem klient po zwrocie cashback dostaje cene body wiec niby jest na zero. Jak sie skonczy kombinowanie to bede zasilal sklepy w Polsce. DLaczego mam placic kilka setek wiecej za taki sam sprzet? Tylko dlatego ze kupiony w Warszawie czy Krakowie za zawyzona i tak cene? Gdyby to bylo kradziony vs legalny to moze i bylby powod do sporu. Skoro oba sa legal to dlaczego?

Canon na Zytniej honoruje wydruki komp. Jak dawalem moj 30D do sprawdzenia to od razu dalem tez 70-200 i 100 2.8 , porposzono mnie o ich gwarancje i dowody zakupu wiec dalem ksiazeczki i wydruki potwierdzajace zakup. NIe bylo problemow! Ze zwrotem Canona tez nie. dostalem jak inni 570zl. czekalem od 18 stycznia do polowy marca, jakos tak przyszlo ze w tym samym dniu masa ludzi z CB dostala.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Canon na Zytniej honoruje wydruki komp. Jak dawalem moj 30D do sprawdzenia to od razu dalem tez 70-200 i 100 2.8 , porposzono mnie o ich gwarancje i dowody zakupu wiec dalem ksiazeczki i wydruki potwierdzajace zakup. NIe bylo problemow! Ze zwrotem Canona tez nie. dostalem jak inni 570zl. czekalem od 18 stycznia do polowy marca, jakos tak przyszlo ze w tym samym dniu masa ludzi z CB dostala.
    To nie wiedziałem że przed 1 kwietnia tez była taka promocja :] To może po 30 czerwca dalej będzie

Aha to nawiązując do tych wydruków z kompa to widzę że nie ma co się bać jeśli dadzą pieczątkę. Bo jeśli wam zwrócili to można śmiało kupować

Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bonku5 Zobacz posta
    To nie wiedziałem że przed 1 kwietnia tez była taka promocja :] To może po 30 czerwca dalej będzie
    Byla... i znacznie wiecej dawali za Canona 30D (580 a teraz 380). Trzeba bylo kupic chyba do 31 stycznia 2007

Co do wydrukow, ja na kazdym moim jaki dostalem mam i pieczatki sklepu , podpisy , numer "paragonu", co zostalo sprzedane, za ile, ile vatu , dane sprzedawcy i co tam jeszcze
    Jarek
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

JaBlam ale w tej konkretnej wypowiedzi nie było mówione że sklepy przeginają z prom tylko ze pani w sklepie mówi że promo dla polaków jest z polskich sklepów i to mnie nie dziwi specjalnie ze tak mówi ... ale nie zmienia to faktu ze dziwi mnie zachowanie handlarzy z promocją i cenami a to juz inna historia

Miasto
    Farschafa

Domyślnie

popmart.. no wlasnie cena u tej pani w sklepie za 5D + kit 24-105 to 12900. Nie udawajny ze po cichu liczyla na sprzedaz wlasnie ze swojego. Ja nie mam uprzedzen jesli tylko sprzedawanie nie jest kombinatorstwem i naciaganiem klienta opowiadajac nieprawdziwe historie i warunki. Moze ja dziwny jestem ale skoro w sklepie po drugiej stronie budynku te same zestawy KIT stoja po 11600 ? 1300 zl mozna inaczej wykorzystac niz dla szpanu ze kupilo sie w sklepie X a nie sklepie Y. Mnie zwykle po zakupie sprzetu niewiele laczy z punktem zakupu bo w razie gwarancji to i tak zalatwiam bezposrednio z serwisem. Gwarancji przez posrednikow nie uznaje i tyle
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

oj chyba nie czytasz tego co napisałem

Bywalec

Domyślnie

A jak w końcu jest z tymi paragonami z komputera bo właśnie dzwoniłem do gościa i mówił że nie ma w ogóle takich małych paragonów tylko specjalny program w którym się rozlicza i mówił że to są normalne paragony...
    Odnośnie wcześniejszego pytania - tak, dostaliśmy w Fotoit co chcieliśmy, tj. faktury VAT. To co oni dają (wydruk z komputera) nie jest paragonem formalnie rzecz biorąc, tylko wydrukiem, który równie dobrze ja mogę wydrukować komukolwiek i przystawić pieczątkę z ziemniaka. Niemniej obojętnie z jakim papierem dostanie się (prawdopodobnie) cashback i jest on (prawdopodobnie) wystarczającym świstkiem do machania na Żytniej.

Mały OT: Swoją drogą powiem Wam, że spędziłem ostatnio dobre dwie godziny w Interfoto i z tego co widzę, kręcą tam podobnie (no może nieco mniej ) niż w Fotoit. Obiektywy są zarówno z gwarancją producenta, jak też realizowaną przez sklep, oczywiście zależnie ile się zapłaci. Fakturę mogą wystawić, ale nie zawsze chcą, może czasami na coś innego, itd., itp. Coś, co mnie najbardziej dziwi, to fakt, że działając jako komis mają komplenie w d...ie pochodzenie sprzętu. Testowałem sobie 17-40, inny koleś testował używanego 1N i w obydwu przypadkach nie byli w stanie powiedzieć nic na temat wcześniejszego właściciela lub historii produktu. To już temat na oddzielny wątek, ale mam wrażenie, siedząc troche w różnych systemach foto, że wszędzie jest jakieś krętactwo (sprzedawców w sklepach) i całość odbywa się po partyzancku, choć handluje się wcale nietanim sprzętem. Może to specyfika naszego kraju ...

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbig Zobacz posta
    Niemniej obojętnie z jakim papierem dostanie się (prawdopodobnie) cashback i jest on (prawdopodobnie) wystarczającym świstkiem do machania na Żytniej.
    No mam taką nadzieję że mi uznają cashback-a i na żytniej również nie bdzie problemu... Tylko wspomniałem o fakturze to inna cena Najwyżej później mi ją wystawią tak jak wam

No ale jak ludzie piszą że dostali zwroty i nie było problemów to myślę że będzie ok.

Bywalec
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

No mam taką nadzieję że mi uznają cashback-a i na żytniej również nie bdzie problemu... Tylko wspomniałem o fakturze to inna cena Najwyżej później mi ją wystawią tak jak wam

No ale jak ludzie piszą że dostali zwroty i nie było problemów to myślę że będzie ok.
    Tez tak mysle, (chce myslec). Miesiac minal - kasy brak ehh/ Pytanie tylko jak to nie przyjdzie to z kim walczyc.
    canon

Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kol Zobacz posta
    Tez tak mysle, (chce myslec). Miesiac minal - kasy brak ehh/ Pytanie tylko jak to nie przyjdzie to z kim walczyc.

Ludziska .. Oni maja na zwrot kasy do 2 miesiecy! Tak samo bylo w promocji na 30D. Niecierpliwilismy sie strasznie a potem nagle 1 dnia przyszedl zwrot do wszystkich.

Czekac , a jak nie to pisac do Marie w Irlandii a ona wam odpowie czy wasz przekaz jest wlasnie w realizacji. Sam sie dowiadywalem odnosnie tego, maile do Marie podawalem juz na forum . Szukacj w watku " Canon oddaje 590 zl"

I probowac na wlasna reke! Nie czekac az ktos wszystko podsunie pod nos albo na forum oglosi. Jak mnie intrygowalo to zadzwonilem do Irlandii i sam sie dowiedzialem z pewnego zrodla.
    Jarek

Strona 23 z 56 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów