Strona 25 z 56 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 560

Wątek: Wiosenne promocje Canona

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Potrzebuję pomocy..

Jestem w trakcie wypełniania formularza cash back i dochodzę do pola w którym trzeba podać iban - dowiedziałem się w banku jaki mam ale babka powiedziała mi że będzie potrzebny jeszcze swift (Też już go mam) , gdzie mam go wpisać? w tym samym polu? jeśli tak to po jakimś odstępie lub pauzie?
    Babka oczywiście mi powiedziała że nie wie :/

A do Canona dzwonie 2 dzień bez rezultatu (oczywiście nie mogę się dodzwonić do Pani która się tym zajmuje :/)

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

gdyby SWIFT byl im potrzebny to zapewne w formularzu byloby na to odpowiednie pole. W tej chwili wystarczy tylko IBAN (szczególnie w Europie) ktory jednoznacznie określa gdzie maja trafić pieniądze - kraj, bank a nawet konkretny oddział.
    A jesli juz bardzo sie upierasz to dopisz dlugopisem w formacie IBAN / SWIFT
    Ostatnio edytowane przez tpop ; 07-05-2007 o 14:52

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

tzn ja sie nie upieram ale babka w Banku powiedziała że jest to potrzebne No ale jeśli mówisz, że nie trzeba to może nie będę wpisywał

Bywalec Awatar Ciosna
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bonku5 Zobacz posta
    tzn ja sie nie upieram ale babka w Banku powiedziała że jest to potrzebne No ale jeśli mówisz, że nie trzeba to może nie będę wpisywał
    Też miałem banie co z tym SWIFT'EM. Nie ma rubryki na to w formularzu, no to pod nazwą banku wpisałem długopisem ten kod, dopisałem tak samo SORT/CODE. Niby wszytko jest logiczne w numerze konta, ale jak zadzwoniłem do banku to pani mi powiedziała, że w takim przelewie powinien byc ten SWIFT bo mogą zostać poniesione dodatkowe koszta za ten przelew, że niby zostaną poniesione w celu identyfikacji banku i właściciela konta. Nie wiem ile w tym prawdy. Nie zależnie od wszytkiego dopisałem SWIFT i SORT/CODE dlugopisem na formularzu i wysłałem,
    Ostatnio edytowane przez Ciosna ; 07-05-2007 o 15:35

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

o widzisz dobry pomysł.. Też tak zrobię. Dzięki
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    No to już na pewno ostatnie pytanie Jakim listem to przesyłaliście? Poleconym? jest coś takiego miedzynarodowego?
    Ostatnio edytowane przez Bonku5 ; 07-05-2007 o 16:08 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar Ciosna
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Liścik w moim przypadku (standardowa mała koperta za 10gr) poszedł priorytetem (bez poleconego) za 3,00 zł o ile sie nie myle do nabycia w kazdym punkcie Poczty Polskiej :grin:

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SKRYTOBOJCA Zobacz posta
    Przywitajcie nowego Canoniarza
    Długa droga Najpierw spotkaliśmy się na PF, później chyba NF, a teraz dotarliśmy na CB.

Dzień dobry !

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ciosna Zobacz posta
    Niby wszytko jest logiczne w numerze konta, ale jak zadzwoniłem do banku to pani mi powiedziała, że w takim przelewie powinien byc ten SWIFT bo mogą zostać poniesione dodatkowe koszta za ten przelew, że niby zostaną poniesione w celu identyfikacji banku i właściciela konta. ,

Srata tata. I tak i tak zostana CI naliczone pieniadze. Niby dlaczego wszyscy zamiast 590 zl dostawali 570 ? Swift nie jest wymagany w takim wypadku i niech sie pani z banku lepiej douczy. Swoja droga to jest chore ze w bankach nie pracuja kompetentne osoby. Jak realizowalem check American Express to mi kobieta powiedziala ze nie moze zrealizowac bo ona takiego nie widziala a w swoich dokumentach maja tylko wzory czekow do 2003 roku.Ja jestem od uaktualniania? Suma summarum skonczylo sie ze musiala przefaksowac go do Wawy zeby za 3 godziny otrzymac potwierdzenie ze jest to autentyczny czek.

kod SWIFT nie jest wymagany do takiego przelewu! WYstarczy IBAN i nuner konta.

Bonku5 . NIe wiem pod jaki numer dzwonisz ale ja nie mam zadnych problemow z dodzwonieniem sie. Nawet w piatek dzwonilem odnosnie kodow dla zestawow KIT (przy okazji wyszlo ze kombinowane KITY nie przechodza a przynajmniej trzeba ostroznie podawac sn obiektywu z tym co sie znajduje na naklejce na pudle Dzonie, zwykle mowie pani ze do promocji Cashbacku i przelacza mnie tam gdzie trzeba.
    Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 07-05-2007 o 18:55
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    WYstarczy IBAN i nuner konta.
    a IBAN to niby co?

Bywalec

Domyślnie

Uwaga - podaję o co chodzi - może komuś się przyda

=======================

Kod IBAN/SWIFT

Podanie kodu SWIFT konieczne jest przy przelewach międzynarodowych. Dzięki niemu można w prosty sposób zidentyfikować instytucje bankową, w której mamy rachunek. Są one bardzo często wymagane przy przelewach bankowych w firmach bukmacherskich. Najczęściej wypłacając pieniądze z konta u bukmachera żadąne jest właśnie podanie kodu SWIFT. Każdy bank ma jeden kod SWIFT.

Kody SWIFT

Bank Śląski: INGBPLPW
    BPH: BPHKPLPK
    Inteligo: BPKOPLPW
    Kredyt Bank: KRDBPLPW
    Lukas Bank: LUBWPLPR
    Mbank: BREXPLPWMUL
    Millenium Bank: BIGBPLPW
    Nordea Bank: NDEAPLP2
    PBK: BPHKPLPK
    Pekao SA: PKOPPLPW
    PKO BP: BPKOPLPW
    VW Bank: VOWAPLP1
    WBK: WBKPPLPP

Kod IBAN
    Jest to międzynarodowy standard numeracji rachunku bankowego (International Bank Account Number). Kod ten powstaje poprzez dodanie kody kraju na początku numeru rachunku zapisanego w formacie NRB (26 znaków). W przypadku Polski dodawany symbol to "PL".

Przykładowy numer rachunku w standardzie NRB:
    50 1234 5678 9101 1121 0000 0123

Przykładowy numer rachunku w standardzie IBAN:
    PL50123456789101112100000123

=======================

Acknowledged? Roger

Strona 25 z 56 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów