Ja bym już te dywagacje zostawił urzędnikom z "właściwej instytucji". Bo powoli czuję się jak na jakimś forum podatkowym
.
Ja bym już te dywagacje zostawił urzędnikom z "właściwej instytucji". Bo powoli czuję się jak na jakimś forum podatkowym
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Witam. moglibyście mi coś wyjaśnić. Właśnie dzwoniłem do jednego z handlujących na Allegro i facet powiedział mi, że body 30D które on oferuje, mimo iż fabrycznie nowe, nie jest objęte promocją. Czy muszę zatem kupić sprzęt tylko w sklepie? Czy tez jest jakieś inne wyjście aby otrzymać zwrot od Canona?
Niestety minęło, ale, jak już pisałem wcześniej, Fotoit ma wystawić fakture po 20. kwietnia. Nie wiem dlaczego, nie znane mi są ich przesłanki. Poczekam do tej daty bez nakręcania się, a później pójdę/pójdziemy zrobić im z d... jesień (wiadomo czego)
To całkiem proste. Jeżeli jest to TIP, to mógł kupić puszkę przed 1. kwietnia. Ponieważ on nie wystawia Tobie rachunku, ale może dać co najwyżej ten oryginalny, nie masz cashbacku. Sprzęt kupujesz w normalnym sklepie i masz zwrot (a przynajmniej powinieneś mieć) lub u TIPa, który kupił np. w Niemczech 1. kwietnia lub później.
Witam wszystkich ponieważ jestem tutaj po raz pierwszy.
Jeżeli chodzi o promocje to wyczytałem na canon.co.uk, że jest nią objęty tylko sprzęt zakupiony od canon europe. Czyli kupując sprzęt na allegro, ebay lub w sklepie który importuje towar z Hong Kongu nie można liczyć na jakikolwiek zwrot. Jest to łatwe do sprawdzenia ponieważ canon wymaga numer i serie aparatu lub obiektywu w formularzu zgłoszeniowym do ustalenia jego pochodzenia.
A jesli tak to za co? Pochwalilby sie ktos? Co by innych pocieszyc?![]()
canon
link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 LPotem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.
Mi nadrukowało się 5 stron (ostatnie to warunki promocji).
Wszystkie wysyłać czy tylko formularz?
Myślę, że w Canonie znają warunki promocji.