Strona 8 z 17 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 166

Wątek: Canon drożeje !!!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emisiaczek Zobacz posta
    Canon to chyba bardziej slynie z kopiarek niz z aparatow wiec jesli on mogl zaczac robic cmos-y to nikon tez moze. Zreszta czy canon wybudowal wlasna fabryke cmosow czy jakos po cichu zleca? (...)
    Mają swoje fabryki, jedną niedawno wybudowali w Chinach . Używają do produkcji matryc swoich stepperów i swoich skanerów czym się zresztą bardzo chwalą (jakby to miało jakoweś znaczenie).

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Nikon skądś bierze CMOS-y do swoich profi puszek. Od kogo?
    Od sony tak jak cała reszta.

Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    Hmmm, pierwsze plotki o podwyżkach w styczniu to słyszałem od TIPów, którzy zaczęli się uśmiechać po masakrycznej dla nich grudniowej przecenie, dosyć dawno temu. Podwyżki (wtedy zgadywano, że 20%) miały dotyczyć DE i nastąpić po promocjach świątecznych (po 15 stycznia).

ps. Teoria z czyszczeniem magazynów jest też całkiem kusząca.
    psps. O jedynym polskim dystrybutorze też krążyły plotki, dotyczące dziwnych kanałów zaopatrzenia. Taki ruch Canona, uszczelniający mu rynek europejski, jest całkiem sensowny.

Pozdrawiam
    Ciekawe, ja jutro zadzwonię z ciekawości do mojego Tipa. Bierze sprzęt z Niemiec. Jeśli tam się nic nie zmieniło to można to olać. Współczuję tylko sklepom, które biorą z oficjalnej dystrybucji. Póki co na allegro nie widać jakiegoś ruchu cen w górę. Dla Tipów i sklepów taka plotka może być fantastyczna pod warunkiem, że ktoś się nie wyłamie, a o to może być bardzo trudno.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 24-01-2007 o 21:56
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar Martins
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Dzisiaj próbowałem w Warszawie kupić lampę 430EX. Praktycznie nigdzie już nie było. Wszędzie mówili, że ze starych dostaw nie mają, a z nowej będą jutro, pojutrze, ale ok. 100zł drożej, czyli w granicy 970-1000zł. Mimo wszystko udało mi kupić nówkę (ostania sztuka w sklepie) z gwarancją sklepową za 880zł. Tak, że ta podwyżka w Canonie to niestety jest prawda.
    www.marcinkowalczyk.com
    www.marcinkowalczyk.com/blog
    FF, Crop, parę szkiełek i dwie lampy

Początki nałogu
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

no to moj nastepny system to nikon - przynajmniej ergonomia bedzie oki, a i szkielka maja chyba lepsze. canon zaczyna mnie ostro irytowac. czy moze prezesem canona zostal jakis polak - ten co prowadzi restrukturyzajce ursusa, fso i innych zakladow. to by wiele tlumaczylo. ostatnio poszukuja stoklosy.... hmm..... zaczynam miec firmy C dosc, dobrze ze chociaz jest sigma, tamron i tokina na rynku. jak patrze na szkla canona majace zakres miedzy 17-70 do mi sie drobne nie zgadzaja, albo kiszka,albo drogo. nikos tu wygrywa o dwie dlugosci ze swoim kitem i ultra zoomem 18-200VRII

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

chłopaku nie trać czasu a jakjuż będziesz miał ergonomiczny sytem to C bedzie miał FF za 5000-4000pln i wtedy ergonomia N nieco zblednie ....

pokarmiłem bohatera skandynawskich bajek .... niech sie naje co mi tam
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 24-01-2007 o 23:21

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Kurde, to mi się nie podoba... Ja tu się szykuję to zakupu puszki i szkła, a tu podwyżki :/ Trzeba się będzie streścic, bo cena 70-200/4L mnie zabije. Ehh... Ale i tak w stronę nikosia zanic nie pójdę

Początki nałogu
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

jakosc aps-c mi zupelnie styka, nie robie plakatow 10metrow na 50 metrow, 100 mg pixel nie jest mi potrzebny. ergonomia to bardzo duzo. wcisniecie kaliwsza * w korpusie canona to dla mnie mordega, szybko znikajace napisy w judaszu canona.... tyz kiszka, naciskanie klawisza set jako potwierdzenie opcji....., zeby wprowadzic korekcje EV tez trzeba miec zgrabne palce, ustawienie brecetingu przez menu.... masakra.... no i jasnosc judasza.... tragedia. mam 350d, a przez 20 minut bawilem sie d80 (wiem inna polka cenowa)

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adam1004a Zobacz posta
    jakosc aps-c mi zupelnie styka, nie robie plakatow 10metrow na 50 metrow, 100 mg pixel nie jest mi potrzebny. ergonomia to bardzo duzo. wcisniecie kaliwsza * w korpusie canona to dla mnie mordega, szybko znikajace napisy w judaszu canona.... tyz kiszka, naciskanie klawisza set jako potwierdzenie opcji....., zeby wprowadzic korekcje EV tez trzeba miec zgrabne palce, ustawienie brecetingu przez menu.... masakra.... no i jasnosc judasza.... tragedia. mam 350d, a przez 20 minut bawilem sie d80 (wiem inna polka cenowa)
    tu chodzi o jakość tylko o powrót do 35mm jeśli nie wiesz co to i po co to to rzeczywiście poszukaj wygodniejszych klawiszy do manipulacji może poprawi to Twoje samopoczucie.... wiesz co baletnicy przeszkadza ? ... a na 350 świat się nie kończy jest jeszcze 30D i tu twoje porównanie wypada już nie tak oczywiście ...

pokarmiłem bohatera skandynawskich bajek .... niech sie naje co mi tam , może już się najadł ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adam1004a Zobacz posta
    Zdecydowanie polecam zmienić system. Po co się męczyć i narzekać . Jednak w sprawie ergonomii to bym polecał wyciągać takie ogólne wnioski nie na podstawie porównania dwóch puszek, to samo tyczy się szkieł. W segmencie amatorskim jeśli chodzi o szkła zwłaszcza szersze nikoś wypada IMO lepiej.

Generalnie to ja jednak bym poczekał spokojnie na rozwój wydarzeń. Póki co na alledrogo ceny są jakie były. Po za tym nie wiem czy mnie pamięć nie myli ale tego typu rumor już sie kiedyś pojawił i nic się nadzwyczajnego nie wydarzyło.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 24-01-2007 o 23:51
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar tomygun

Domyślnie

czytam, czytam i ciesze się że co miałem kupić to kupiłem, przynajmniej do czasu gdy nie najdzie mnie chcica na coś nowego, mam 400d i jeśli chodźi o uchwyt jest faktycznie koszmarny... chyba już wiele było o tym z 350, a w 400 powtórka, ciężko zrozumieć po co ta ekstremalna miniaturyzacjia, skoro raczej większość na nią narzeka, że mi się tak troszkę odbiegło od tematu

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

napiszę jeszcze raz...niektórzy mają małe dłonie...mi akurat pasuje 350....podobna sprawa z wizjerem...ktoś na forum napisał, że zmienił i teraz musi się rozglądać po kadrze...
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Strona 8 z 17 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów