Tło fotograficzne ... jakie?
Zwiń
X
-
Tło przyszło, zaraz będę testował je ale hmmm e-trade.com.pl trochę mnie zawiódł szybkością realizacji i kontaktem ;/
Problem polega na tym że:
- maila o potwierdzeniu dostania przelewu( przelew robiony w payU tego samego dnia w godzinach ranny więc raczej kase "mieli" na koncie od razu) dostałem dopiero po wysłaniu późnym popołudniem maila z zapytaniem czy dostali przelew. Zapewne gdybym posłał po godzinie od otrzymaniu pierwszego maila z potwierdzniem złożenia zamowienia, to paczka wyszła by tego samego dnia. Paczka ostatecznie wyszła dnia następnego.
-Po otrzymaniu maila potwierdzajacego wysłanie paczki, poprosiłem o podanie nr paczki aby sprawdzić tracking- mialem dostać poźnym popołudniem w piątek. Efekt-maila dostałem dopiero dzisiaj rano.
- Podczas składania zamówiłem prosiłem o to aby zaznaczyć kurierowi aby dostarczył paczkę w godzinach 16-20. Efekt był taki że paczka musiała być zostawiona u sąsiada bo mnie nie było w domu a kurier nie miał zapisane żeby paczka była dostarczona w preferowanych godzinach.
Zamawiałem już u freepersa czy jabba-foto i nigdy nie było problemu z kontaktem. Także pod tym względem e-trade trochę leży w tym temacie wg mnie.
Samo tło wziąłem zwykłe "white" i nie powiem jak na razie wygląda spoko bo nie jest mega białe. Zresztą pewnie niedługo jakieś zdjęcie umieszczę jak się prezentuje
Komentarz
-
Pytanie, czy ktoś używał może teł winylowych? Generalnie zastanawiam się nad tłem o najwyższej jakości + trwałości. Rozwiązania są chyba 2 - tekturowe tło + płyta z plexiglassu, albo właśnie winyl. Niestety jego koszt to około 1000 zł za rolkę 2,75x6m - dużo trochę :/ Interesuje mnie tło białe, szare i zielone.Pozdrawiam, KrzysztofKomentarz
-
Tło materiałowe
Hej cześć,
Karton jest fajny i w ogóle, szukam jednak tła materiałowego.
Oczywiście nawet nie splunę na tła z Allegro typu pvc itd, bo to się nie wiem sumie do czego nadaje....
Używam teł Savage i Colorama i jest w porządku z wyjątkiem faktu, że są drogie i delikatne.
Mój znajomy ma odziedziczone tło malowane na jakiegoś rodzaju płótnie - ot takie niejednorodne plamy, które są bardzo przyjemne do portretów. (nie ma porównania z ofertą Funsports'ów itp.) Tło jest dość sztywne (zapewne z powodu farby) i bardzo mocne -można je zmyć.
Od dłuższego czasu poszukuję takiego tła, ale znajduję jedynie jakieś totalne badziewia, księżycowe scenki, itd.
Czy ktoś z Was ma może koncepcję gdzie można takiego typu tło kupić klub ewentualnie jakieś doświadczenia w wykonaniu własnym? Z góry dzięki za info!Zawsze po właściwej stronie obiektywu
5d | 50/1.4 | 17-40L | 135 L | 70-200/2.8L | 580EXII | 430EXIIKomentarz
-
Może płótna malarskiego spróbuj? ono jest w miare sztywne,grube i w miarę można je w jaki sposób tylko chcesz pomalować
ale też jest trochę drogie bo na allegro coś w miare szerokiego pare stówek kosztuje:
http://allegro.pl/plotno-malarskie-w...027039512.html
nie wiem czy znajdziesz szersze niż 2m...Komentarz
-
Wiesz co ja już robiłem na tle takowego blejtramu obitego własnie w płótno malarskie, portrety i powiem Ci że zacnie to wychodziło
nie widać było... i uwierz mi jest gruby :P jak coś to sobie zamów żeby Ci próbke wysłali jakąś małą albo idź do sklepu malarskiego niech Ci pokażą na gotowym blejtramie jak to wygląda i ocenisz
Komentarz
-
Tutaj : http://www.rosalodz.com/ w dziale mozaiki mają parę bez wodospadów i schodów
Drogo ale jakość bdb, używam takich od kilku lat.Komentarz
-
A ja kupiłem to za 29zł
http://allegro.pl/tlo-fotograficzne-...995952281.html
białe, jest raczej szarawe ale dosyć mocne. Było mi potrzebne do zdjęć dosyć sporych produktów. Są też szersze za mniej niż 100 i po zdaniu zdjęć mam plan aby je pomalować w różne bazgroły farbami w sprayu (jak się maluje kilka razy delikatną mgiełką, nie nakładając zbyt grubo farby na raz to farba jest w pełni elastyczna i się nie kruszy, można też farbami akrylowymi/wodorozcieńczalnymi z puszki ale ja potrzebyję mieć je mobilne, a tu zwijanie odpada). Nauczyłem się nie wydawać zbyt dużo i raczej szukać czegoś innego, no i jaka satysfakcja
2 x body, 3 x szkło, 3 x lampa, itd, itp..Komentarz
-
Tylko że to jest chyba to tło poli... coś tam a to jest z mojego doświadczenia badziew. Mam czarne i jak chce wyczernić to spoko ale jak ma być widać tło to porażka... wychodzi bardzo nierówno. Z białym z tego co słyszałęm jest podobnie... dla porównania mam karton i nawet to węższe tło 1.36m czy ileś tam, za 80zł będzie lepszym wydatkiem do portretów czy popiersi czy produktów nawet od tego za 20zł...Ostatnio edytowany przez KuzynPit; 20006.Komentarz
-
No tylko to tło jak dla mnie odpada ze względu na swą teksturę.A ja kupiłem to za 29zł
http://allegro.pl/tlo-fotograficzne-...995952281.html
białe, jest raczej szarawe ale dosyć mocne.
Muszę sprawdzić rezultaty z płótnem.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dzięki - widziałem to już i jak będę przejazdem, to może wstąpię do nich i obejrzę. Muszę to sam zobaczyćTutaj : http://www.rosalodz.com/ w dziale mozaiki mają parę bez wodospadów i schodów
Drogo ale jakość bdb, używam takich od kilku lat.
Zawsze po właściwej stronie obiektywu
5d | 50/1.4 | 17-40L | 135 L | 70-200/2.8L | 580EXII | 430EXIIKomentarz
-
A ja w sumie podepnę się pod ten temat...
Czy ktoś stosował mocowanie tła na statywy?
Mianowicie system łańcuszkowy+ takie uchwyty na statywy:
?? Chodzi mi o to czy to będzie stabilne przy szerokim tle(2.7m).. Oczywiście do tego w miarę solidne statywy będą potrzebne
Komentarz
Komentarz