Tło fotograficzne ... jakie?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kh29228
    • 2011
    • 4

Zamieszczone przez aligator16
    Szary to podstawowy u mnie, z mojej wrodzonej leniwości często robię z niego biel lub czerń
    no a ja właśnie przeciwnie, szary uzyskuję z białego lub czarnego w zależności od potrzeb każdy robi po swojemu i obie drogi są ok

Komentarz

• KuzynPit
      Początki nałogu
      • 2008
      • 398

Tło przyszło, zaraz będę testował je ale hmmm e-trade.com.pl trochę mnie zawiódł szybkością realizacji i kontaktem ;/
      Problem polega na tym że:
      - maila o potwierdzeniu dostania przelewu( przelew robiony w payU tego samego dnia w godzinach ranny więc raczej kase "mieli" na koncie od razu) dostałem dopiero po wysłaniu późnym popołudniem maila z zapytaniem czy dostali przelew. Zapewne gdybym posłał po godzinie od otrzymaniu pierwszego maila z potwierdzniem złożenia zamowienia, to paczka wyszła by tego samego dnia. Paczka ostatecznie wyszła dnia następnego.
      -Po otrzymaniu maila potwierdzajacego wysłanie paczki, poprosiłem o podanie nr paczki aby sprawdzić tracking- mialem dostać poźnym popołudniem w piątek. Efekt-maila dostałem dopiero dzisiaj rano.
      - Podczas składania zamówiłem prosiłem o to aby zaznaczyć kurierowi aby dostarczył paczkę w godzinach 16-20. Efekt był taki że paczka musiała być zostawiona u sąsiada bo mnie nie było w domu a kurier nie miał zapisane żeby paczka była dostarczona w preferowanych godzinach.
      Zamawiałem już u freepersa czy jabba-foto i nigdy nie było problemu z kontaktem. Także pod tym względem e-trade trochę leży w tym temacie wg mnie.

Samo tło wziąłem zwykłe "white" i nie powiem jak na razie wygląda spoko bo nie jest mega białe. Zresztą pewnie niedługo jakieś zdjęcie umieszczę jak się prezentuje

Komentarz

• kaindox
        Uzależniony
        • 2009
        • 598

A to nie jest tak, że za dostarczenie paczki w konkretnych godzinach płaci się dodatkowo?

Komentarz

• KuzynPit
          Początki nałogu
          • 2008
          • 398

Raczej mi się nie wydaje, bo mi w mailu z zapytaniem przed "zakupami" powiedzieli żeby podać pożądane godziny przywozu paczki i tyle. Więc nie wydaje mi się żeby to było dodatkowo płatne. A kurier powiedział że nie dostał żadnej takiej informacji.

Komentarz

• KrzysiekT
            Bywalec
            • 2009
            • 141

Pytanie, czy ktoś używał może teł winylowych? Generalnie zastanawiam się nad tłem o najwyższej jakości + trwałości. Rozwiązania są chyba 2 - tekturowe tło + płyta z plexiglassu, albo właśnie winyl. Niestety jego koszt to około 1000 zł za rolkę 2,75x6m - dużo trochę :/ Interesuje mnie tło białe, szare i zielone.
            Pozdrawiam, Krzysztof

Komentarz

• bobas2006
              Dopiero zaczyna
              • 2008
              • 34

to prawda./ zeby cokolwiek zrobic w calej postaci musisz miec z 7 m. ale szerokosc tez gra duza role. wiec 3m szerokosci i 10 dlugosci to minimum. p.s ale ani karton ani poli. nie zastapi dobrej sciany

Komentarz

• snowgoose
                Dopiero zaczyna
                • 2010
                • 38

Tło materiałowe

Hej cześć,
                Karton jest fajny i w ogóle, szukam jednak tła materiałowego.
                Oczywiście nawet nie splunę na tła z Allegro typu pvc itd, bo to się nie wiem sumie do czego nadaje....
                Używam teł Savage i Colorama i jest w porządku z wyjątkiem faktu, że są drogie i delikatne.
                Mój znajomy ma odziedziczone tło malowane na jakiegoś rodzaju płótnie - ot takie niejednorodne plamy, które są bardzo przyjemne do portretów. (nie ma porównania z ofertą Funsports'ów itp.) Tło jest dość sztywne (zapewne z powodu farby) i bardzo mocne -można je zmyć.
                Od dłuższego czasu poszukuję takiego tła, ale znajduję jedynie jakieś totalne badziewia, księżycowe scenki, itd.
                Czy ktoś z Was ma może koncepcję gdzie można takiego typu tło kupić klub ewentualnie jakieś doświadczenia w wykonaniu własnym? Z góry dzięki za info!
                Zawsze po właściwej stronie obiektywu

5d | 50/1.4 | 17-40L | 135 L | 70-200/2.8L | 580EXII | 430EXII

Komentarz

• KuzynPit
                  Początki nałogu
                  • 2008
                  • 398

Może płótna malarskiego spróbuj? ono jest w miare sztywne,grube i w miarę można je w jaki sposób tylko chcesz pomalować ale też jest trochę drogie bo na allegro coś w miare szerokiego pare stówek kosztuje:
                  http://allegro.pl/plotno-malarskie-w...027039512.html
                  nie wiem czy znajdziesz szersze niż 2m...

Komentarz

• snowgoose
                    Dopiero zaczyna
                    • 2010
                    • 38

Zamieszczone przez KuzynPit
                    Może płótna malarskiego spróbuj?
                    Hejka - myślałem o tym, ale to chyba coś innego - materiał jest gęsty, ale nie gruby.

Komentarz

• KuzynPit
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 398

Wiesz co ja już robiłem na tle takowego blejtramu obitego własnie w płótno malarskie, portrety i powiem Ci że zacnie to wychodziło nie widać było... i uwierz mi jest gruby :P jak coś to sobie zamów żeby Ci próbke wysłali jakąś małą albo idź do sklepu malarskiego niech Ci pokażą na gotowym blejtramie jak to wygląda i ocenisz

Komentarz

• fotomoto
                        Coś już napisał
                        • 2006
                        • 74

Tutaj : http://www.rosalodz.com/ w dziale mozaiki mają parę bez wodospadów i schodów
                        Drogo ale jakość bdb, używam takich od kilku lat.

Komentarz

• agkf
                          Dopiero zaczyna
                          • 2010
                          • 29

A ja kupiłem to za 29zł

http://allegro.pl/tlo-fotograficzne-...995952281.html

białe, jest raczej szarawe ale dosyć mocne. Było mi potrzebne do zdjęć dosyć sporych produktów. Są też szersze za mniej niż 100 i po zdaniu zdjęć mam plan aby je pomalować w różne bazgroły farbami w sprayu (jak się maluje kilka razy delikatną mgiełką, nie nakładając zbyt grubo farby na raz to farba jest w pełni elastyczna i się nie kruszy, można też farbami akrylowymi/wodorozcieńczalnymi z puszki ale ja potrzebyję mieć je mobilne, a tu zwijanie odpada). Nauczyłem się nie wydawać zbyt dużo i raczej szukać czegoś innego, no i jaka satysfakcja
                          2 x body, 3 x szkło, 3 x lampa, itd, itp..

Komentarz

• KuzynPit
                            Początki nałogu
                            • 2008
                            • 398

Tylko że to jest chyba to tło poli... coś tam a to jest z mojego doświadczenia badziew. Mam czarne i jak chce wyczernić to spoko ale jak ma być widać tło to porażka... wychodzi bardzo nierówno. Z białym z tego co słyszałęm jest podobnie... dla porównania mam karton i nawet to węższe tło 1.36m czy ileś tam, za 80zł będzie lepszym wydatkiem do portretów czy popiersi czy produktów nawet od tego za 20zł...
                            Ostatnio edytowany przez KuzynPit; 20006.

Komentarz

• snowgoose
                              Dopiero zaczyna
                              • 2010
                              • 38

Zamieszczone przez agkf
                              A ja kupiłem to za 29zł

http://allegro.pl/tlo-fotograficzne-...995952281.html

białe, jest raczej szarawe ale dosyć mocne.
                              No tylko to tło jak dla mnie odpada ze względu na swą teksturę.
                              Muszę sprawdzić rezultaty z płótnem.
                              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                              Zamieszczone przez fotomoto
                              Tutaj : http://www.rosalodz.com/ w dziale mozaiki mają parę bez wodospadów i schodów
                              Drogo ale jakość bdb, używam takich od kilku lat.
                              Dzięki - widziałem to już i jak będę przejazdem, to może wstąpię do nich i obejrzę. Muszę to sam zobaczyć
                              Ostatnio edytowany przez snowgoose; 32145. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• KuzynPit
                                Początki nałogu
                                • 2008
                                • 398

A ja w sumie podepnę się pod ten temat...
                                Czy ktoś stosował mocowanie tła na statywy?
                                Mianowicie system łańcuszkowy+ takie uchwyty na statywy:

?? Chodzi mi o to czy to będzie stabilne przy szerokim tle(2.7m).. Oczywiście do tego w miarę solidne statywy będą potrzebne

Komentarz

Pracuję...