Tło fotograficzne ... jakie?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KUBAwo
    Początki nałogu
    • 2008
    • 449

Zamieszczone przez ac3
    Panowie
    Wlasnie zakupilem tla PRO. Jak sie okazalo to PRO tylko z nazwy...Ale - sa to plandeki lub jak ktos wie o co chodzi to jest material na banery reklamowe. Siateczka z wlokna szklanego,powleczona plastikiem.Nie do zdarcia.Nawiniete na aluminiowa rure daje solidne trzymanie. Wiec chyba nie warto inwestowac w cale mnostwo pomyslow.Wystarczy "tkanina" plandekowa
    Ok, tylko pytanie jak to się zachowuje na zdjęciach...?
    5D, 15-30 3.5-4.5, 28 1.8, 50 1.4, 85 1.8, 180 2.8

Komentarz

• ac3
      Bywalec
      • 2008
      • 109

Jezeli masz zapas w oswietleniu to raczej problemu nie ma. Jezeli jedzcze troche podkrecic przy wolaniu... Czasami jest biala irytujace jak wychodzi szarawo ale juz do chromy i czarnego nie ma sie co czepiac.
      Tylko L i X reszta bez wiekszego znaczenia

Komentarz

• MM-architekci
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2227

ja mam biale banerowe tlo , sprawdza sie dobrze
        no comment...

Komentarz

• KuzynPit
          Początki nałogu
          • 2008
          • 398

Zamieszczone przez MM-architekci
          ja mam biale banerowe tlo , sprawdza sie dobrze
          Banerowe?? a możesz bliżej okreslić jakie to tło:>?

Komentarz

• ac3
            Bywalec
            • 2008
            • 109

Sprawdz w agencjach reklamowych lub w zakladach ktore szyja plandeki do samochodow. Jest to siateczka z wlokna szklanego pokryta plastikiem. Wytrzymale i zmywalne
            Tylko L i X reszta bez wiekszego znaczenia

Komentarz

• CzarekDRD
              • 2012
              • 4

Mówicie ze baner się nadaje a ja nawet nie wiedziałem mam tego hehe dobrze wiedzieć bo chciałem bulić kasę na materiał.

Komentarz

• kasiulap
                Dopiero zaczyna
                • 2010
                • 21

Zamieszczone przez KuzynPit
                To teraz pytanie do znawców tematu...
                http://allegro.pl/45a-tlo-fotografic...080584442.html
                co sądzicie o takim tle? jak sprawują się realnie przy oświetlaniu?? Miał ktoś z nimi doczynienia?
                Czy tego nie trzeba prasować za każdym razem? :-P

Banerowe tło? Z tego co kojarze to chyba "śliska sprawa"? nie widać refleksów? Światło sie nie odbija?

Komentarz

• KuzynPit
                  Początki nałogu
                  • 2008
                  • 398

Wiesz co, raz na warsztatach widziałem coś podobnego i nie bardzo wyglądało na zmięte

Ale dlatego wolałbym się spytać o to jak się sprawuje to tło kogoś kto miał z tym styczność
                  I w sumie to jak się nawinie odpowiednio na tubę do tła to raczej nie będzie pomięte:P Przynajmniej mi się tak wydaje:P

A z banerem jak to cenowo wygląda??
                  Ostatnio edytowany przez KuzynPit; 20006.

Komentarz

• kasiulap
                    Dopiero zaczyna
                    • 2010
                    • 21

Zamieszczone przez KuzynPit
                    Wiesz co, raz na warsztatach widziałem coś podobnego i nie bardzo wyglądało na zmięte

Ale dlatego wolałbym się spytać o to jak się sprawuje to tło kogoś kto miał z tym styczność
                    I w sumie to jak się nawinie odpowiednio na tubę do tła to raczej nie będzie pomięte:P Przynajmniej mi się tak wydaje:P
                    Ta "leistość" materiału może ciekawie wyglądać, tylko przy zwijaniu itd pewnie trzeba uważać, żeby nie robić "gniotów"

Komentarz

• 2du
                      Coś już napisał
                      • 2010
                      • 55

Witam,

Mam pytanie czy ktoś używał takiego białego tła http://allegro.pl/49a-tlo-fotografic...225066730.html .
                      Czy jest lepsze niż polipropylenowe? Jak to się układa po rozwinięciu?

Widziałem w wątku że czarne było polecane.

Potrzebuję kupić białe tło o szerokości 2,7m lub 3 m i dość długie.
                      Z braku finansów nie myślę o kartonowym a kwota jaka mogę max dać to 150 zł.
                      Więc to załączone by finansowo było ok, ale czy się sprawdzi?

Dajcie znać jakie są wasze opinie.
                      Pozdrawiam, 2du
                      EOS 6d, M6 + S 14mm f/2.8 ED AS IF UMC + C 24-70mm f/4L + S 35mm F1.4 DG Art + C 50mm f/1,4 + C 85mm f/1,2 L + C 135mm f/2L + C 70-200 f/4L + Canon 430EX II + Yongnuo YN685
                      www.gabisia.com

Komentarz

• Mateusz87
                        Coś już napisał
                        • 2011
                        • 78

Rzecz pierwsza : wszystkie tła na czele z mokrym ręcznikiem po kąpieli są lepsze od polipropylenowych stworów.
                        Rzecz druga : zaznajom się z kosztem zakupu zwykłych tkanin w pasmanterii, bo mogą się okazać znacznie tańsze i w dodatku mocniejsze, bo te załączone na ilustracji przypominają niegdysiejsze pieluszki z tetry ...

Swoją drogą a propo tła z bawełny pomyślałem sobie, jak ciekawie wyglądałaby poniższa scenka :
                        -Kochanie masz coś białego do prania, bo włączam pralkę ?- troskliwie zapytuje żona
                        I w tym momencie jakiś delikwent wlecze za sobą trzy metry tła do foto ...
                        Ostatnio edytowany przez Mateusz87; 42759. Powód: Automerged Doublepost
                        http://mateuszmis.portfoliobox.net

Komentarz

• lMl
                          Bywalec
                          • 2011
                          • 225

Czarne, materiałowe najlepsze z wełny. Wełna rozprasza światło tak skutecznie, że zostaje tylko czarna plama.
                          canon, olympus

Komentarz

• 2du
                            Coś już napisał
                            • 2010
                            • 55

Rzeczywiście da się znaleźć materiał.
                            Jest tańszy, ale nawet moja żona mi nie pomogła co będzie najlepsze:
                            - nie gniecie się/nie trzeba prasować
                            - nie robi dziwnych odblasków
                            - sztywno się układa

Znalazłem takie coś http://allegro.pl/tkanina-flanelowa-...248369051.html
                            Wymiarowo jest dla mnie ok, ale nie wiem czy się nada.
                            Może ktoś wie w jakich materiałach szukać. Tło ma być białe.
                            Pozdrawiam, 2du
                            EOS 6d, M6 + S 14mm f/2.8 ED AS IF UMC + C 24-70mm f/4L + S 35mm F1.4 DG Art + C 50mm f/1,4 + C 85mm f/1,2 L + C 135mm f/2L + C 70-200 f/4L + Canon 430EX II + Yongnuo YN685
                            www.gabisia.com

Komentarz

• mathom
                              Początki nałogu
                              • 2007
                              • 428

2du: przecież za 220 zł masz już karton savage 2,7x11m - nad czym tu się zastanawiać ? 70 zł więcej to ledwo 100km paliwa

chyba, że lubisz tracić kasę na różne wynalazki z allegro
                              Ostatnio edytowany przez mathom; 10745.
                              FF + L
                              Moje stocki
                              Wyszukiwarka publikacji zdjęć wg autora

Komentarz

• 2du
                                Coś już napisał
                                • 2010
                                • 55

Zamieszczone przez mathom
                                2du: przecież za 220 zł masz już karton savage 2,7x11m - nad czym tu się zastanawiać ? 70 zł więcej to ledwo 100km paliwa

chyba, że lubisz tracić kasę na różne wynalazki z allegro
                                Przekonałeś mnie, a ja żonę która kupiła argument o praniu i prasowaniu :-D

Kupiłem Savage 01 Super White!

Z drugiej strony pewnie potem bym przeklinał, że nie dołożyłem do kartonowego.
                                Mam polipropylenowe o szerokości 1,6 i wiem jak fatalnie wychodzi, a głównie widać to na packshot'ach.
                                To mój pierwszy karton i mam nadzieję że będę zadowolony.
                                Pozdrawiam, 2du
                                www.gabisia.com

Komentarz

Pracuję...