ja kiedyś bawiłem się z wąskim tłem 160 cm... jak dla mnie jest za wąsko... może jak ktoś ma mały pokój to mu wystarczy bo i tak nie poszaleje... ale wg mnie 260 to takie minimum
Tło fotograficzne ... jakie?
Zwiń
X
-
-
Ty akurat tak a dziesięciu innych klientów już nie bardzo
tak to niestety się kręci i nie jest się w stanie zaspokoić potrzeb każdego z osobna. Oczywiście taką usługę można dla Ciebie np wykonać ale czy dopłacanie do każdego tła przykładowo 125zł było by Tobie na ręke
Komentarz
-
A nie można po prostu wsadzić w rurę jakiegoś drąga sztywniejszego, rury aluminiowej etc? Bez przewijania?Komentarz
-
niby można ale do najłatwiejszych zadań to nie będzie należało po pierwsze długość zestawu plus średnica rury aluminiowej która musi być na ścisk jeżeli ma to pracować na systemie i dać się zwijać lub rozwijać bez pomocy rąk i klipsów zaciskowych do blokowania. Także odechciało by sie pewnie tego napychania w połowie drogi każdemu
Komentarz
-
Ale o czym Ty mówisz? Jakie 125zł? Aż sprawdziłem.
Colorama widzę w necie można kupić za 265zł.
Lastolite w Scandinavian Photo kosztuje 775sek, co przy obecnym kursie daje ok 335zł.
Chcesz powiedzieć, że szwedzka marża na angielskie tło jest tak mała, że w naszym kraju trzeba ją koniecznie przebić o 50zł in plus?
I po co ten cyrk z dodatkowymi rurami i przewijankami, jakby nie można było dać ok.3-krotnie twardszej rurki, która nawet na łańcuszkach nie obwisa?
A tak przy okazji:
Tak się składa, że do niedawna używałem teł lastolite na łańcuszkach bez żadnego durnego przewijania, a teraz mam system mocowania statywowego. Poprzeczka w tym mocowaniu na długości 3m sama w sobie łapie ok. 2cm obwisu na środku, co jak połączymy z miękką rurką tła daje wyraźne ugięcie pośrodku tła.
Z całym szacunkiem, ale śmiem twierdzić, że Twoja wiedza w tym zakresie jest wirtualna, albo ograniczona do doświadczeń z wąskimi tłami.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Znalazłem cenę w gbp, circa 42 funty co daje coś około 200zł.
Taka cena jest zdecydowanie okazyjna
tak więc nie wierzę, by nie dało się tego sprzedawać u nas za te 265zł, już na pewno nie mówimy tu o dopłacaniu 125 do 265, co by dawało łącznie 390zł.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A jednak się da również w PL 244zł brutto.
C-F-K - foreverKomentarz
-
Kartonowe SAVAGE 2,75x11mb masz na alle po 220zł(przesyłka25zl). Taniej nie znajdziesz bo szukałem dla siebie. Tła naprawdę dobrej jakości.1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)Komentarz
-
Wszystko ładnie, pięknie ale promocja się skończyła z końcem października 2009 ...
Wybiorę SAVAGE 2,75x11mb i mam nadzieję, że się sprawdzi.
Nadal zastanawiam się nad systemem mocowania ... może jakieś rady?
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi ...Komentarz
-
Tak, to była promocja, która się skończyła.
Teraz to tło kosztuje tam 305zł brutto (wysłałem zapytanie, bo chcę kupić) i z moją gwarancją braku potrzeby idiotycznego przewijania 11m.C-F-K - foreverKomentarz
-
pretensje to raczej do producenta a nie do mnie o tą tubeAle o czym Ty mówisz? Jakie 125zł? Aż sprawdziłem.
I po co ten cyrk z dodatkowymi rurami i przewijankami, jakby nie można było dać ok.3-krotnie twardszej rurki, która nawet na łańcuszkach nie obwisa?
Z całym szacunkiem, ale śmiem twierdzić, że Twoja wiedza w tym zakresie jest wirtualna, albo ograniczona do doświadczeń z wąskimi tłami.

a co do wiedzy to skoro tak mówisz ze wirtualna wiedza niech tak będzie
a ten wpis o 125zł dotyczyło twojego wpisu o tym że możesz dopłacić 50zł za wygode
wiec ta wygoda to rura aluminiowa plus przewijanie bo za darmo nikt tego nie zrobi i ta kwota przykładowa była.
Komentarz
-
Ok, w porządku, rozumiem, nie ma o co kruszyć kopii.pretensje to raczej do producenta a nie do mnie o tą tube
a co do wiedzy to skoro tak mówisz ze wirtualna wiedza niech tak będzie
a ten wpis o 125zł dotyczyło twojego wpisu o tym że możesz dopłacić 50zł za wygode
wiec ta wygoda to rura aluminiowa plus przewijanie bo za darmo nikt tego nie zrobi i ta kwota przykładowa była.
Niemniej to info dla innych, że za cenę 40zł wyższą od 265, oszczędzamy na przewijaniu i zostaje na dodatek twarda użyteczna rurka.
Przewijanie jak przewijanie, ale strasznie upierdliwe jest zamocowanie krawędzi początkowej tła na tyle prosto, by złapać w miarę nie rozjechaną krawędź boczną. Te 4 dychy wolę dopłacić.C-F-K - foreverKomentarz
-
Witam:-) Czy warto zaopatrzyć się w takie oto tło teksturowe? http://www.fotoellite.pl/index.php?p...uct&prod_id=73Komentarz
-
Panowie mam mały dylemat.
Zakupiłem sobie trzy tła z aukcji: http://allegro.pl/show_item.php?item=1316870068
Potrzebuję do nich statywów, typowo do zastosowania amatorskiego w domu.
Pytanie czy zakupienie statywów za ok 40zł/szt nie rozsypią mi się jak założe nie nie tło 5mx1,6m? Czy ktoś miał styczność z tymi tanimi statywami? Nie chciałbym aby mi się wygiął któregoś dnia
Link do statywów:
http://allegro.pl/listing.php/search...statyw&order=p500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkIIKomentarz
-
Wszelką chińszczyznę do zawieszania teł masz zazwyczaj w dwóch rodzajach: te za dwie stówy i te za trzy stówy
Jak przystało na obywatela Poznania nabyłem ostatnio to tańsze rozwiązanie...
Powiem tak: stabilne to to cholerstwo nie jest, nie wyobrażam sobie np. rozwieszenia na nim szerokiego tła (z wykorzystaniem wszystkich trzech poprzeczek). Póki co testowałem jedynie na sucho, tzn. nie robiłem żadnej sesji, i zaufanie budzi ograniczone
Na pewno napiszę, jak przydarzy się jakaś spektakularna katastrofa podczas robienia zdjęć.
Ale z drugiej strony zależało mi na mobilności, więc coś za coś. Droższe rozwiązanie jest ok 2x cięższe.
No i jeszcze jedno - warto brać zestaw, tj. 2x statyw plus składana poprzeczka i pokrowiec. Wychodzi mniej więcej tyle samo, jak wszystko z osobna, a pokrowiec pomieści dodatkowo bez najmniejszego problemu również statywy do lamp.
Panowie mam mały dylemat.
Zakupiłem sobie trzy tła z aukcji: http://allegro.pl/show_item.php?item=1316870068
Potrzebuję do nich statywów, typowo do zastosowania amatorskiego w domu.
Pytanie czy zakupienie statywów za ok 40zł/szt nie rozsypią mi się jak założe nie nie tło 5mx1,6m? Czy ktoś miał styczność z tymi tanimi statywami? Nie chciałbym aby mi się wygiął któregoś dnia
Link do statywów:
http://allegro.pl/listing.php/search...statyw&order=pTako rzecze Watson.
/// //Galeria przejściowaKomentarz
-
Czyli taki zestaw wyjdzie taniej niż kupowanie z osobna każdego elementu:
http://allegro.pl/zestaw-do-tel-t280...312177274.html
Pokrowiec będę miał z zakupów teł.
Wielkie dzięki za podpowiedź.500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkIIKomentarz
-
Ja mam ten nieco solidniejszy, tego nawet nie brałem pod uwagę.Czyli taki zestaw wyjdzie taniej niż kupowanie z osobna każdego elementu:
http://allegro.pl/zestaw-do-tel-t280...312177274.html
Pokrowiec będę miał z zakupów teł.
Wielkie dzięki za podpowiedź.
No i nie przypominam sobie, żebym w jakimkolwiek miejscu widział same belki poprzeczne. Rzuć okiem na ceny w www.eltec.pl czy www.afe.pl - asortyment zbliżony, w sensie - chińszczyzna, ale powinno być tanio.Tako rzecze Watson.
/// //Galeria przejściowaKomentarz
Komentarz