Panowie a jakie statywy i gdzie najtaniej do tel 160cm szerokosci? Statywy 295cm wysokie beda ok.
Tło fotograficzne ... jakie?
Zwiń
X
-
-
Dzięki wielkie, wątek bardzo mi pomógł, tło i statyw zamówione, po sesji pochwalę się efektami :-D5d II/1.4 50 USM/1.8 85 USM/szukam lokalu na studio (Zabrze i okolice)
www.grygiel-fotografia.plKomentarz
-
a dlaczegóż to?
Heh, efekty mizerne, tło w porządku ale robiłem w ciasnym pomieszczeniu (miała być hala) nie było odejścia + białe ściany w rezultacie nie potrafiłem wyciemnić tła a robiłem na f8...
Skończyło się na wycinaniu, zresztą i tak by mnie to nie ominęło bo klien zażyczył sobie gradient za modelem.
Efekty tutaj, w banerze: http://pcp-admin.ogicom.pl/Ostatnio edytowany przez wrednick; 33721.5d II/1.4 50 USM/1.8 85 USM/szukam lokalu na studio (Zabrze i okolice)
www.grygiel-fotografia.plKomentarz
-
zamawiał ktoś stąd tła?
Bo powoli się przymierzam do kupna tła i kminie kolorystyczną opcję... Która będzie korzystniejsza? szary, czarny czy biały??
A wiem że inne sklepy mają większy wybór kolorystyczny...Komentarz
-
Przede wszystkim fotografia ludzi
szary może być uniwersalny bo i czarny i biały sie z niego zrobi ale z tego co mi znajomy mówi to on z tego co jest w ofercie o nazwie "white" jest w stanie ciemno szary zrobić jak się dobrze oświetli...
Czarne mam polipropylenowe więc chyba zostaje dylemat szare czy białe:P?Ostatnio edytowany przez KuzynPit; 20006.Komentarz
-
-
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")Komentarz
-
tak na bialym a i tak gdyby jeszcze zgridowac okte ktora swiecila z gory to by byl sporo ciemniejszy szary. Tak naprawde to wszystko zalezy od rozmiarow studia bo pisac o mozliwosciach to mozna godzinami ale czasem teoria swoje a praktyka...Komentarz
-
Komentarz
-
Widzę że każdy ma swoją rację. Na razie jednak korzystam tylko z jednej głownej lampy i zrobienie z szarego białej trochę mi przysporzy kłopotu
.. Jednak jutro ostatecznie podejmę decyzję i raczej będzie to nie super white ale jakiś taki przygaszony biały lekko wchodzący w szary...
Tylko pytanie czy ktoś kupował np u eltec`a albo e-trade?Ostatnio edytowany przez KuzynPit; 20006.Komentarz

Komentarz