xserve zwykle kupują firmy w relacji do istniejacego u nich srodoweska/sieci maczkowej. inaczej trochę mija się to z celem... polecam jednak papkę marketingowa - jest a napewno byla o tym mowa.
Apple vs. inni
Zwiń
X
-
-
E, no co ty bebop? Prawdziwy Polak Administrator nie czyta marketingowego badziewia, żadnych tam broszur dla początkujących z obrazkami. On wie wszystko, a jeśli czegoś nie wie, to zaraz znajduje w googlach. Czego nie ma w googlach tego nie ma. Czego nie zna, to nie lubi, a jesli czegoś nie lubi, to znaczy, że to złe jest. Co prawda w takim tvn 30xservów gra i buczy: http://www.apple.com.pl/news/tvn/ - ale to chyba jakiś przypadek jest, no bo przecież takiego xserva nie idzie skonfigurować nawet
--
pozdrawiam,
RafałKomentarz
-
Oj chyba musisz trochę doczytać. Wybacz, ale Twoje informacje są głęboką nadinterpretacją. I to dziwaczną. Pokaż mi pieca z windą na pokładzie, na którym tak - jak w tym momencie - mam uruchomione: Photoshop, Illustrator, InDesign, GG, iChat (AIM), pocztylion, SAFARI (najszybsza przeglądarka internetowa), słucham sobie muzyki pod iTunes, przesyłam 400megówkę via ftp. Spytasz po co? Pracuję - projektuję, ale kiedy czekam na kolejne dane - czytam to forum, rozmawiam z przyjaciółmi. A może chcesz usłyszeć kiedy robiłem ostatnio instalkę systemu? :-> System jeszcze nigdy mi się nie powiesił. I nie doklejają mi się żadne gówna, kiedy przeglądam stronki (nawet erotyczne, choć te nie za bardzo lubię) pod Internet Exploderem, o przepraszam, tego usunąłem z dysku. Mam tylko Safari i Mozillę. A może chcesz usłyszeć jaki to superkomputer? To tylko najtańszy laptop z jedynymi 933 megaherzami... Wiem, że to nie miejsce, ale wybacz, sam się prosisz... :-(Zamieszczone przez KuchateKApplowcom racze poczytac wiecej jak ulotki, testy i bzdury wypisane na stronie appla. Wtedy wyjdzie co kto i ile bierze od innych.Wszystko można zrobić lepiej.
www.irem.pl | 500px | foty.irem.plKomentarz
-
no proszę koledzy macewangeliści z Szarlotki :-) ale to w dziale software siedzimy a nie hydepark. zresztą tu bić pianę nt. apple nie ma sensu. każdy z nas ma prawo w równym stopniu... do swojej głupoty i mądrości - i niech tak zostanie. ważniejsze jest pstrykanie :-)gra i buczy bebopKomentarz
-
A tak a'propos to ktos z macowcow byl na 3cim Siedlisku?Zamieszczone przez bebopno proszę koledzy macewangeliści z Szarlotki :-)Pozdrawiam
Riccardo
--
Fuji & RicohKomentarz
-
Również pozdrawiam! :-)Zamieszczone przez bebopno proszę koledzy macewangeliści z Szarlotki :-) ale to w dziale software siedzimy a nie hydepark. zresztą tu bić pianę nt. apple nie ma sensu. każdy z nas ma prawo w równym stopniu... do swojej głupoty i mądrości - i niech tak zostanie. ważniejsze jest pstrykanie :-)Wszystko można zrobić lepiej.
-
W książeczce "Getting Started" którą dostałem z serwerem na stronie 58 ani 59 słowa "MacOS", "10.3" ani "10.4" nie występują ani razu (mogę przesłać skan). Może to dlatego, że tytuł tej książeczki to "Mac OS X Server Getting Started for Version 10.3 or Later", natomiast na DVD jest napisane "Mac OS X Server (..) Version 10.4.2".Zamieszczone przez RafalKW tej książeczce, co się z niej nabijasz i Getting Started się nazywa / http://images.apple.com/server/pdfs/...rted_v10.4.pdf / - to na stronie 58 jak byk jest napisane, że administrować możesz z maszyny z systemem 10.4. To samo powtórzyli na stronie 59
Nie omieszkam ;-)Zamieszczone przez RafalKCzekamy na kolejne komunikaty z pola walki
Wiesz, gdyby to ode mnie zależało... skrzynka browara i TwójZamieszczone przez RafalKGdybyś obraził się na tego xserva i postanowił go wywalić na śmietnik - daj znać
Nie z windą co prawda.. ale kiedyś na moim PIII 500MHz miałem standardowy zestaw do powodowania otwartych szczęk u kolegów którzy przychodzili do akademika: nagrywanie CD x8 "on the fly", ripowanie z drugiego CD, Gimp z obrazkiem 2Mpix, VMWare z emulowaną Windą 95, okienko z telewizorem, w drugim okienku odtwarzany film. Wszystko chodzące milusio płynnie, bez większego obciążania systemu (nowy xterm otwierał się bezczasowo). Od tamtej pory zegary moich sprzętów poprawiły się tak o 300-400%, ale tak porządnie skonfigurowanej maszyny już nie miałemZamieszczone przez iREMPokaż mi pieca z windą na pokładzie, na którym (..)
Oo, co prawda książeczka niedobra, ale za to znalazłem dwa wielkie, białe, samoprzylepne jabłuszka (notabene nijak nie pasujące do maszyny po zamontowaniu jej w racku). Przylepię sobie gdzieś w serwerowni na SF280R
Komentarz
-
Zamieszczone przez bebopno proszę koledzy macewangeliści z Szarlotki :-) ale to w dziale software siedzimy a nie hydepark.
Na swoje usprawiedliwienie powiem tylko, że napisałem pierwszy post w dziale software, bo wydawało mi się, że wątek dotyczyć będzie nowego softu
pozdrawiam
Rafał--
pozdrawiam,
RafałKomentarz
-
to ja w ramach totalnego OT (choć winda z postu Muflona zostaje) polecę płytę Miles'a Davis'a "Ascenseur pour lechafaud" czyli lift to the scaffold. 1957, dobry rok Davis'a. i żeby nie było to sobie właśnie włączamZamieszczone przez muflonNie z windą co prawda..
gra i buczy bebopKomentarz
-
akurat ;-)Zamieszczone przez RafalKNa swoje usprawiedliwienie
softu będzie dotyczyć, jak ktoś ten soft z nas "pomaca", póki co siłą rzeczy zeszło na pierdoły.Zamieszczone przez RafalKpowiem tylko, że napisałem pierwszy post w dziale software, bo wydawało mi się, że wątek dotyczyć będzie nowego softu
pozdrawiam
Rafał
pozdrawiamgra i buczy bebopKomentarz
-
A, to ja zapomniałem dodać: w tym zestawie był też xmms odtwarzający MP3 (mogłem sobie pozwolić, bo SBLive sprzętowo miksował wiele kanałów, bez potrzeby wsparcia ze strony softu: :-)Zamieszczone przez beboppolecę płytę Miles'a Davis'a "Ascenseur pour lechafaud" czyli lift to the scaffold. 1957, dobry rok Davis'a. i żeby nie było to sobie właśnie włączamKomentarz
-
Ojej! A to się przylepia na samochodzie!!!!Zamieszczone przez muflonOo, co prawda książeczka niedobra, ale za to znalazłem dwa wielkie, białe, samoprzylepne jabłuszka (notabene nijak nie pasujące do maszyny po zamontowaniu jej w racku). Przylepię sobie gdzieś w serwerowni na SF280R
Wszystko można zrobić lepiej.
-
Nie było w instrukcjiZamieszczone przez iREMOjej! A to się przylepia na samochodzie!!!!
Przylepiłbym w toalecie, ale raz że białe (nie będzie widać), dwa, że mam tu trochę makówkarzy, zaraz by zdjęli ;-) A tak będzie śmiesznie, podobnie jak swego czasu przylepiałem 'intel Xeon inside' na V20z z Opteronami
Komentarz
-
hmmm. to ja lecę z cd pioneera (bezeceństwo ale nie mam gramofonu...), podpiętego symetrykiem do eventów TR6. i jest milusio. komp do tego niepotrzebny.Zamieszczone przez muflonA, to ja zapomniałem dodać: w tym zestawie był też xmms odtwarzający MP3 (mogłem sobie pozwolić, bo SBLive sprzętowo miksował wiele kanałów, bez potrzeby wsparcia ze strony softu: :-)gra i buczy bebopKomentarz
-
Geeeeez, ale jesteś wredny! ;-)Zamieszczone przez muflonNie było w instrukcji
Przylepiłbym w toalecie, ale raz że białe (nie będzie widać), dwa, że mam tu trochę makówkarzy, zaraz by zdjęli ;-) A tak będzie śmiesznie, podobnie jak swego czasu przylepiałem 'intel Xeon inside' na V20z z Opteronami
Wszystko można zrobić lepiej.
Komentarz