Co nowego u Canona? [Plotki]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • scanus
    Coś już napisał
    • 2005
    • 59

Zamieszczone przez BAKS
    In USA: $1699 Body
    In Canada: $1999 Body
    A skąd te dane?
    K

Komentarz

• zuczek
      Początki nałogu
      • 2008
      • 282

Zamieszczone przez allxages
      19 punktow AF? chca sobie strzelic w noge? wlasciwie to nie rozumiem, jezeli to APS-C to dlaczego nie jako 60D?
      19 af ... - może w tle za 7d stoi już nowa 1ka
      7d a nie 60d - bo 7d psychologicznie jest o niebo lepsza od serii xxd

pozostaje nam czekać
      www.fotoadam.eu
      FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Komentarz

• BAKS
        Bywalec
        • 2007
        • 106

Dane są tutaj http://www.canonrumors.com/

Komentarz

• pawel-foto
          Początki nałogu
          • 2008
          • 342

Jak sobie pomyslę, że znów będę mógł mieć 7D. Uwielbiałem ten aparat...
          1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Komentarz

• BuRton
            Uzależniony
            • 2008
            • 681

Zamieszczone przez pawel-foto
            Jak sobie pomyslę, że znów będę mógł mieć 7D. Uwielbiałem ten aparat...
            Mówisz o Minolcie 7D ? Co w nim uwielbiałeś ?
            Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Komentarz

• KEEK
              Bywalec
              • 2006
              • 111

Zamieszczone przez sebcio80
              juz pomijam fakt, że z racji materiałów i wykonania samo trzymanie w rece 1D to przyjemnosc
              Jak koledzy powiedzieli - kswestia gustu i rodzaju fotografii. Do sportu pewnie nada sie znakomicie. Mnie 1D z 24-70 - poza innymi wpadkami i zaletami - gabarytowo bardzo meczyl. D700 bez dolu tez meczy ale, ze bez gripa to mniej. Wole aparaty bez lustra. I pozostaje pomarzyc mi tylko o cyfrowej siodemce od Canona, ale takiej: http://www.cameraquest.com/canon7sz.htm

"ISO 100-6400 (L & H1 & H2)" - czyli jak Nikonie max 25600?
              Ostatnio edytowany przez KEEK; 7174.
              HUMAN NATURE and others...

Komentarz

• MMM
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 4250

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                "7D będzie minimalnie większy od 50D i minimalnie cięższy. Będzie to crop APS-H z możliwością używania obiektywów EFS. Cena będzie oscylowała w okolicach ceny 5D mkII."
                Wg mnie ta cena bardzo prawdopodobna, przecież ten aparat zabije 1D. Czy w dziale "sprzedam" nie pojawiły się nagle jakieś jedynki?

W ogóle po takiej specyfikacji to wygląda już na definitywny koniec serii 1D. Możliwe że 1Ds4 z programowym cropem x1.3 przejmie segment 1D.
                Ostatnio edytowany przez MMM; 4761.
                Digart

Komentarz

• scanus
                  Coś już napisał
                  • 2005
                  • 59

Zamieszczone przez BAKS
                  "unconfirmed prices" więc też należy podchodzić do tego z rezerwą. To mogą być ceny życzeniowe. Jeśli jednak zostaną potwierdzone to może być hit sprzedaży.
                  K

Komentarz

• trzeszcz6
                    Bywalec
                    • 2008
                    • 188

Zamieszczone przez KEEK
                    "ISO 100-6400 (L & H1 & H2)" - czyli jak Nikonie max 25600?
                    Fajnie by było a iso 50 też sie może przydać
                    5d+5d mark II+ S35A+C 85 f/1.8 + C 20-35 f/3.5-4.5, C 70-210 3.5-4.5 580 ex II, YN 565 EX (czasem 17-40 L i 50 f/1.4), arsat 80/2.8 tilt

Komentarz

• scanus
                      Coś już napisał
                      • 2005
                      • 59

Zamieszczone przez trzeszcz6
                      Fajnie by było a iso 50 też sie może przydać
                      Oczywiście cały czas przy założeniu, że to nie fake dla ciemniaków...
                      K

Komentarz

• pawel-foto
                        Początki nałogu
                        • 2008
                        • 342

Zamieszczone przez BuRton
                        Mówisz o Minolcie 7D ? Co w nim uwielbiałeś ?
                        To był naprawdę bardzo dobry aparat. I tylko dlatego, że nie miał następcy zmieniłem system.
                        1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Komentarz

• BuRton
                          Uzależniony
                          • 2008
                          • 681

Zamieszczone przez MMM
                          ...W ogóle po takiej specyfikacji to wygląda już na definitywny koniec serii 1D. Możliwe że 1Ds4 z programowym cropem x1.3 przejmie segment 1D.
                          Najwyższy czas. W ogóle przy tych rozdzielczościach powinny być tylko FF-y z programowalnymi cropami.
                          Soniak wskazuje "jedynie słuszną" drogę :-D .
                          Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Komentarz

• MatusP
                            Początki nałogu
                            • 2008
                            • 442

Zamieszczone przez Tezet-gdynia
                            * - pozycja numer 8 pozostaje zagadka, ale PONOC jest to "madry wizjer" ktory przelacza sie z trybu APS-H na tryb APS-C po podlaczeniu obiektywow z mocowaniem EF-S lub podczas przejscia w tryb szybkich zdjec seryjnych (8 kl/s)

I bardzo mozliwe ze obok tej 7d-mki jest druga 7d-mka z obiektywem EF a u gory gdzies albo na dole napis: "Jeden aparat, dwa systemy"
                            Taki wizjer i w ogóle możliwość normalnego użytkowania szklarni ef-s to naprawdę super sprawa. można używać swojego cropowego UWA i krótkich zoomów, a do stałek i tele włączyć "tryb" APS-H. Bomba!
                            BLOG

Komentarz

• Kolekcjoner
                              Obertroll
                              • 2006
                              • 18793

Zamieszczone przez BuRton
                              Najwyższy czas. W ogóle przy tych rozdzielczościach powinny być tylko FF-y z programowalnymi cropami.
                              Soniak wskazuje "jedynie słuszną" drogę :-D .
                              Tyle że matryce FF są nadal bardzo drogie w produkcji więc to nie takie proste.
                              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                              Kapitan Wagner

Komentarz

• Kolekcjoner
                                Obertroll
                                • 2006
                                • 18793

Zamieszczone przez sebcio80
                                no ale nie rozumiem, wielkościowo to przecież malutka różnica, body czy z gripem czy bez zajmuje w plecaku wlasciwie tyle samo miejsca,
                                a waga? grip waży jakieś 350 gram (do 5D), dla kogoś to dużo? może dla kobiet

dla mnie idealna waga sprzetu to 1D + 24-70L (~2,4kg), stabilnosc przy takiej wadze jest najlepsza,
                                to chyba jedyna wada stałek, że są takie lekkie

juz pomijam fakt, że z racji materiałów i wykonania samo trzymanie w rece 1D to przyjemnosc
                                Wiesz nie musisz tego rozumieć wystarczy iż uwierzysz, że dla niektórych jedynka z wbudowanm gripem (mimo rzeczywiście wspaniałego trzymania) jest zwyczajnie zbyt ciężka i zbyt duża i żadne dywagacje o gramach tego nie zmienią. Dla mnie zresztą 40D jest czasami zbędnym balastem.
                                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                                Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...