Co nowego u Canona? [Plotki]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • scanus
    Coś już napisał
    • 2005
    • 59

Zamieszczone przez wain
    Jesli to bedzie crop 1.6x to bedzie ciekawie. Bedzie duza szansa na pozegnanie sie z aps-h. Istnienie pro cropa 1.6x i 1.3x jest bezsensowne a jesli tak to nowy 1d mkiv bedzie FF (oby) z ok 20mpix lub jeszcze lepiej 18mpix (vide d3 <-> d300 ta sama liczba pix). Calosc ulozy sie wtedy w ladna ukladanke. Zadne body nie bedzie innemu przeszkadzac. Nawet jest sens istnienia takiego 1dsIV z ok 30-35mpix. Fotograficzie natomiast user dostanie swietne narzedzia. Zwykle i tak trzeba miec 2 body do roboty chociazby jako backup ale tym sposobem zostanie troche niejako wymuszone posiadanie 2 puszek wzajemnie doskonale sie uzupelniajacych. A co do 60d to jest na nie miejsce dokladnie w tym miejscu co jest .. takie body nie powinno przeszkadzac 7D. Brak uszczelnien 1 karta mniejszy wizjer mniej klatek, wieksze szumy 9+ AF z gorszym servo i odchylany LCD ktory polozy zastosowanie tego body do ciezkiej roboty(Jednoczenie o dziwo moze wymusic posiadanie 3 puchy dla kogos kto moze tego koniecznie potrzebowac)
    Mam nadzieję, że podobnie widzi to Canon, choć wiele razy zawiodłem się na nich.
    Jedyne co może ich nakłonić do "zrobienia dobrze" użytkownikom to perspektywa zarobku.
    K

Komentarz

• Ernest_DLRS
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 1216

Zamieszczone przez Kolekcjoner
      Póki co jedyne potwierdzone źródło, że to będzie APS-C to CR. Z tego plakatu raczej wynika, że nie będzie to FF (byłoby to wytłuszczonymi literami jak znam życie ) więc ciągle można spekulować.
      No właśnie, skoro ma podpięty obiektyw EF-S 15-85 to znaczy że FF to to nie będzie na bank. Tylko co z tym drugim aparatem, który jest obok, na tym samym plakacie? A może ktoś kto robił to zdjęcie, uznał że nie ma sensu robić zdjęcia całemu plakatowi, bo jest tam dokładnie to samo co widać teraz? Hehehe oj nudzi mi się tego wieczoru :P

edit:
      Eee nie doczytałem do końca wątku a MMM o tym samym wspomniał
      Ostatnio edytowany przez Ernest_DLRS; 14281.
      FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
      APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Komentarz

• sandr
        Bywalec
        • 2005
        • 103

Jest małe "ale"...
        Na komentowanym fragmencie plakatu widnieją dwie puszki ...

Komentarz

• Ernest_DLRS
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1216

Możliwe że dążą do czegoś podobnego co ma Nikon - D3 main body, D700 backup.

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Komentarz

• Ernest_DLRS
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1216

Jedna część plakatu jest widoczna w pełni, druga już nie...

Komentarz

• zaitsev
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 1660

Zamieszczone przez sandr
              Jest małe "ale"...
              Na komentowanym fragmencie plakatu widnieją dwie puszki ...
              Już było o tym wspominane... Większość twierdzi, że to po prostu dwa plakaty nie przecięte na pół. Ja natomiast mam cichą nadzieję, że to 7Ds z FF (żart).

Komentarz

• sandr
                Bywalec
                • 2005
                • 103

Żarty żartami, a napisy nad spustami migawki są wyraźnie w innym miejscu...

Komentarz

• dzik
                  Uzależniony
                  • 2008
                  • 884

Mam wrazenie ze plakat jest malo "canonowy" mam na mysli ikonki i spust pod dziwnym katem.

Komentarz

• zaitsev
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 1660

Może kwestia perspektywy i poruszenia. Różnie to bywa z tymi aparatami w komórkach. Ale kto wie...

Komentarz

• Slider
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 1052

Zamieszczone przez sandr
                      Żarty żartami, a napisy nad spustami migawki są wyraźnie w innym miejscu...
                      Nie są w zupełnie innym miejscu, bo są dokładnie w tym samym, tyle, że zdjęcie było pewnie robione szerokim kątem, co mogło wpłynąć na zniekształcenie i zbieżność linii (zauważ, że pion lewej siódemki nie jest zgodny z pionem prawej)

PS: Z drugiej strony.. czy ja dobrze na granicy białego i czarnego pola widzę.. załamanie? to stawia sprawę i dotychczasowe dowody i pogłoski w zupełnie innym świetle..

Zamieszczone przez zaitsev
                      Może kwestia perspektywy i poruszenia. Różnie to bywa z tymi aparatami w komórkach. Ale kto wie...
                      Tak, to napewno beczka..:-)

Komentarz

• oxc

a wy tym poklepywaniem polączonym ze ślinotokiem podbijacie tylko cenę startową

Komentarz

• banan82
                          Pełne uzależnienie
                          • 2007
                          • 1165

wyglada na to ze ten aparat bedzie mial wbudowana lampe czy sie myle?
                          Crop 1.3 jest troche bezsensowny, powinni isc w kierunku FF raczej.
                          Pozyjemy zobaczymy. Jak dla mnie od 20D/30D w górę zaczela sie gadzetomania a nie robienie aparatów
                          5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
                          Crazy Apple Fanboy
                          Ex Linux User

Komentarz

• Kolekcjoner
                            Obertroll
                            • 2006
                            • 18793

Zamieszczone przez banan82
                            ak dla mnie od 20D/30D w górę zaczela sie gadzetomania a nie robienie aparatów
                            Jak dla mnie to 40D było całkiem sensownym upgradem 30D dużo sensowniejszym niż 20D->30D 8).
                            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                            Kapitan Wagner

Komentarz

• ARN
                              Uzależniony
                              • 2008
                              • 757

Zamieszczone przez oxc
                              a wy tym poklepywaniem polączonym ze ślinotokiem podbijacie tylko cenę startową
                              Cena się sama spozycjonuje (pomiędzy 5dMKII a 50D jest taaaaaaka luka);
                              Lepiej spójrz na to z innej, optymistycznej strony: chyba po raz pierwszy nadchodzi puszka, która (na podstawie strzępów informacji) nie jest na tym forum gnojona od samej przedpremiery .

Komentarz

• efbiaye
                                Coś już napisał
                                • 2009
                                • 91

Mały OT dla ciekawych nowej FF Alfy od Sony (A850)

Link do testu

Miejmy nadzieję, że ten swoisty wyścig zbrojeń w konkurencyjnych obozach przełoży się na obiżenie ceny u firmy na C
                                5DM3, C24-105/4L, C50/1.4, C70-200/2.8L IS II, C85/1.2L II i inne graty

Komentarz

Pracuję...