Nie łap za słowa proszę :rolleyes: - to tylko przenośnia.
Co nowego u Canona? [Plotki]
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
-
Mimo wszystko nie widzę potrzeby takiego zakresu do takiego aparatu. Oczywiście coś na siłę się znajdzie, ale kalkulacje podpowiadają, że to nie ma sensu..Komentarz
-
18mm odpowiada ~24mm, 200mm - 260mm... Ja bym wykorzystał. Chyba wszystko kwestia indywidualnych preferencyj. BTW: czy jedynymi szkłami ultra-szerokimi do APS-H są 12mm / 14mm ?Fotograf platoniczny
Komentarz
-
-
Komentarz
-
No ale to podobno ma być (przed)ostatnia jedynka z aktualnym podziałem(D/Ds). Później już pewnie będzie monstrum z 50mpix, 60klatkami na sekundę w pełnej rozdzielczości i wyświetlaczem zamiast wizjera.
Ciekawe czy na tą okoliczność cała szklarnie wywalą do kosza i będą od nowa łoić kasę jak przy zmianie FD/EF.Komentarz
-
aż się dziwię, że do tej pory nie "zaktualizowali" tego obiektywu, jako że nie jest on nawet do końca kompatybilny z E-TTL II (distance):
nowe 35mm to ja bym widział 35/1.8 USM ø58z innych szkielek, jakie mi sie marza... 35/2 mkII. z sensowna rozdzielczoscia srodka przy f/2 i dobrymi bokami przy f/2.8, normalna 8/9-listna zaokraglona przeslona i duza przednia soczewka (srednica filtra 67 moze byc jesli o mnie chodzi). bo to co teraz, to swoja 5-listna przeslona i paskudna koma zre w oczy az zal tylek sciska. a ogniskowa do pelnej klatki (a i do cropa) bylaby jak marzenie. ale z realistycznego punktu widzenia, wypadaloby wyboldowac slowo "marzenie"
a obecne obudować tandetnym plastikiem na kształt 50/1.8II i sprzedawać za podobną cenę.
jeśli chodzi o filtr ø67, to zarezerwowałbym go dla nowego 24/2.0 USM, którego strasznie brakuje pomiedzy 24/2,8 a eLkami 24/1,4
do tego wsadzić w plastik stare 135/2,8SF i wypuścić 135/2,5 USM i sprawę średniej półki stałek mielibyśmy jako tako załatwioną... :-)Pozdrowienia, Tomek
Komentarz
-
-
Komentarz
-
Niezłe....
PS
A może chodzi Ci o to, że Nikon wypuścił po cichu 24-70 ze stabilizacją?
Shot with a 24-70mm VR lens, in program mode, with spot meteringEOS - conditio sine Kwanon...Komentarz
-
Musieliby jeszcze bardziej oddalić bagnet od matrycy. Moim zdaniem, nie zrobią tego. Raczej jeśli już nowy system to "w pełni" (4/3 <-> u4/3) kompatybilny.
zdRAWki
PS a poza tym wszyscy wiemy, że następnym systemem będzie Canonet Digital vel micro-EF.Fotograf platoniczny
Komentarz
-
A skąd takie info?
Osobiście bardzo wątpię w to, że Canon na własne życzenie pozbawiłby się możliwości czesania podwójnie kasy za prawie takie same puszki
.
allxages to że Ty nie widzisz takiej potrzeby nie oznacza, że inni mają tak samo
.
Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
Komentarz