Co nowego u Canona? [Plotki]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18793

Nie łap za słowa proszę :rolleyes: - to tylko przenośnia.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Komentarz

• allxages
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 2549

Mimo wszystko nie widzę potrzeby takiego zakresu do takiego aparatu. Oczywiście coś na siłę się znajdzie, ale kalkulacje podpowiadają, że to nie ma sensu..

Komentarz

• HuleLam
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1641

Zamieszczone przez allxages
        Mimo wszystko nie widzę potrzeby takiego zakresu do takiego aparatu. Oczywiście coś na siłę się znajdzie, ale kalkulacje podpowiadają, że to nie ma sensu..
        18mm odpowiada ~24mm, 200mm - 260mm... Ja bym wykorzystał. Chyba wszystko kwestia indywidualnych preferencyj. BTW: czy jedynymi szkłami ultra-szerokimi do APS-H są 12mm / 14mm ?
        Fotograf platoniczny

Komentarz

• wain
          Uzależniony
          • 2007
          • 630

Zamieszczone przez Kolekcjoner
          Nie no szkieł jest trochę do odnowienia i zrobienia 8). Ja bym się nie obraził jakby wypuścili wreszcie UWA z ostrymi brzegami (przynajmniej w miarę ), do tego jak pisał Akustyk do odnowienia 100-400 i na pewno 24-70.
          Taaa .. poczytaj stopke Akustyka
          40d/5dIV/R/R6 15/2.8 28/1.8 50/1.8 85/1.4
          www.mslezak.pl/blog/

Komentarz

• oskarkowy
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 2513

Zamieszczone przez wain
            Taaa .. poczytaj stopke Akustyka
            Phi, też mi argument.. Ja w rozliczeniu na koniec roku z pewnością wyjdę lepiej niż ta Lajbowic. Zresztą do kopiowania czyichś zdjęć, to jej to 24-70 chyba się za bardzo nie przydało
            Jarek

Komentarz

• wojkij
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 1915

Poza tym skoro trzymają się uparcie już tego APS-H to wypuściliby jakiegoś spacerzooma na ten format - może nawet ze dwa np. 18-50/2.8 L i 50-200/2.8 L lub coś zbliżonego.
              No ale to podobno ma być (przed)ostatnia jedynka z aktualnym podziałem(D/Ds). Później już pewnie będzie monstrum z 50mpix, 60klatkami na sekundę w pełnej rozdzielczości i wyświetlaczem zamiast wizjera.

Ciekawe czy na tą okoliczność cała szklarnie wywalą do kosza i będą od nowa łoić kasę jak przy zmianie FD/EF.
              www.kwapisz.org

Komentarz

• gwozdzt
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 5780

Zamieszczone przez akustyk
                fajny by byl tez poprawiony 50/1.4
                aż się dziwię, że do tej pory nie "zaktualizowali" tego obiektywu, jako że nie jest on nawet do końca kompatybilny z E-TTL II (distance):

Zamieszczone przez akustyk
                z innych szkielek, jakie mi sie marza... 35/2 mkII. z sensowna rozdzielczoscia srodka przy f/2 i dobrymi bokami przy f/2.8, normalna 8/9-listna zaokraglona przeslona i duza przednia soczewka (srednica filtra 67 moze byc jesli o mnie chodzi). bo to co teraz, to swoja 5-listna przeslona i paskudna koma zre w oczy az zal tylek sciska. a ogniskowa do pelnej klatki (a i do cropa) bylaby jak marzenie. ale z realistycznego punktu widzenia, wypadaloby wyboldowac slowo "marzenie"
                nowe 35mm to ja bym widział 35/1.8 USM ø58
                a obecne obudować tandetnym plastikiem na kształt 50/1.8II i sprzedawać za podobną cenę.

jeśli chodzi o filtr ø67, to zarezerwowałbym go dla nowego 24/2.0 USM, którego strasznie brakuje pomiedzy 24/2,8 a eLkami 24/1,4

do tego wsadzić w plastik stare 135/2,8SF i wypuścić 135/2,5 USM i sprawę średniej półki stałek mielibyśmy jako tako załatwioną... :-)
                Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• sebcio80
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 2655

a ja nie za bardzo liczylbym na tanie jasne szerokie stalki w nowych wersjach, to sie jednak Canonowi kompletnie nie oplaca
                  Moje wątki na forum: sport | fashion
                  | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• akustyk
                    gajowy
                    • 2004
                    • 12226

Zamieszczone przez sebcio80
                    a ja nie za bardzo liczylbym na tanie jasne szerokie stalki w nowych wersjach, to sie jednak Canonowi kompletnie nie oplaca
                    amen.

niestety
                    www albo tez flickr

Komentarz

• Richie
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 625

No to zobaczcie te sample....

http://www.digitalcamerainfo.com/con...-D3S-21168.htm
                      Richie
                      FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Komentarz

• Bahrd
                        Pełne uzależnienie
                        • 2007
                        • 3053

Niezłe....

PS
                        A może chodzi Ci o to, że Nikon wypuścił po cichu 24-70 ze stabilizacją?
                        Shot with a 24-70mm VR lens, in program mode, with spot metering
                        EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• HuleLam
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 1641

Zamieszczone przez wojkij
                          Ciekawe czy na tą okoliczność cała szklarnie wywalą do kosza i będą od nowa łoić kasę jak przy zmianie FD/EF.
                          Musieliby jeszcze bardziej oddalić bagnet od matrycy. Moim zdaniem, nie zrobią tego. Raczej jeśli już nowy system to "w pełni" (4/3 <-> u4/3) kompatybilny.
                          zdRAWki
                          PS a poza tym wszyscy wiemy, że następnym systemem będzie Canonet Digital vel micro-EF.
                          Fotograf platoniczny

Komentarz

• Kolekcjoner
                            Obertroll
                            • 2006
                            • 18793

Zamieszczone przez wojkij
                            No ale to podobno ma być (przed)ostatnia jedynka z aktualnym podziałem(D/Ds). Później już pewnie będzie monstrum z 50mpix, 60klatkami na sekundę w pełnej rozdzielczości i wyświetlaczem zamiast wizjera.
                            A skąd takie info?
                            Osobiście bardzo wątpię w to, że Canon na własne życzenie pozbawiłby się możliwości czesania podwójnie kasy za prawie takie same puszki .

allxages to że Ty nie widzisz takiej potrzeby nie oznacza, że inni mają tak samo .
                            Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
                            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                            Kapitan Wagner

Komentarz

• allxages
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 2549

allxages to że Ty nie widzisz takiej potrzeby nie oznacza, że inni mają tak samo .
                              Pal licho moje potrzeby (35LmkII i mniejszy/lżejszy 70-200/2.8IS ), ale kalkulacji sie nie oszuka...

sprawa administracyjna: tagi tego tematu są już outdated...
                              Ostatnio edytowany przez allxages; 5614. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Bahrd
                                Pełne uzależnienie
                                • 2007
                                • 3053

Zamieszczone przez allxages
                                sprawa administracyjna: tagi tego tematu są już outdated...
                                Słuszna uwaga. Swój właśnie usunąłem
                                EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

Pracuję...