Przyjmuje zakłąd !
jak dobrze ze wrocław 
Co nowego u Canona? [Plotki]
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
- mój błąd więc piwo przy okazji na pewno postawie
.
A tak poważnie to raczej nie widzi mi się to by canon oddał cały rok pod dominacje d3 i d700 - muszą wypuścić jedynkę bo inaczej nikon za bardzo im odskoczy(agencje i sprzedaż długich tele, efekt marketingowy posiadania najlepszego body na rynku wpływający na ogólną sprzedaż via niedawny spadek canona z piedestału). Nie wypuszczenie godnego konkurenta dla d3(bo 1d mk3 marketingowo i "ficzerowo" konkurować z takim body raczej nie ma jak - iso, ff, smrodek po wpadce z af, lcd, bajery) będzie strzałem w stopę - kiedyś się muszą w końcu nauczyć szacunku do swoich klientów
Btw - przepraszam za edycje ale post za lakoniczny był.Ostatnio edytowany przez wojkij; 11622.Komentarz
-
a po co? canon jak wielokrotnie udowodnił nic nie musi.. tyle było jęków i narzekań a canon i tak robi swoje.. teraz znowu czas na niskie półki... wyższe będą w 2010 roku..5DmkI, C85f1.2|580 EXII|Komentarz
-
Marekb jest zdaje się ekspertem w kwestii kremówek?
No jasne - dodadzą 1080i - żeby było lepiej niż w D90 i gorzej niż w 5D
Pytanie, czy owe "muszą" i 'efekt marketingowy" dotyczą sporej części rynku, czy sporej części forówA tak poważnie to raczej nie widzi mi się to by canon oddał cały rok pod dominacje d3 i d700 - muszą wypuścić jedynkę bo inaczej nikon za bardzo im odskoczy(agencje, długie tele, efekt marketingowy posiadania najlepszego body na rynku wpływający na ogólną sprzedaż, niedawny spadek na drugie miejsce w sprzedazy itd).
Canon może przeczekać wspomniany kryzys dalej obniżając ceny jedynek - a jeśli wersje Mk IV będą istotnie lepsze od obecnych - wrócić z nimi (na przykład na fali pokryzysowego entuzjazmu) spokojnie do zwyczajowych poziomów $4000 i $8000.
Czas na nowe obiektywy - byle nie 180mm L IS
EOS - conditio sine Kwanon...Komentarz
-
Faktycznie - nie spieszą się: http://www.canonrumors.com/2008/12/e...-imminent-cr2/
Więc i konkurencji życzmy wszystkiego najlepszego w 2009
EOS - conditio sine Kwanon...Komentarz
-
Wystarczą 3 szkła i Canon by miał wielkie problemy: 35/1.x, 85/1.4, 135/2.0. Ich brak ewidentnie wskazuje na jp-patriotyzm w biznesie, coś co "u nas" jest nie do pomyślenia. Ich brak, w rok czy dwa po D3, ewidentnie wskazuje na współpracę
Szkoda, że Sony nie jest w stanie tego wykorzystać wypuszczając cokolwiek co pozwoliłoby spojrzeć na ich ofertę inaczej, np. 14 MPx FF, SSS, czyste 100-6400, lepszy AF, $3k plus rabaty, nie polary dla TWA, w krajach z największą sprzedażą.the silence is deafeningKomentarz
-
Kolega chyba sie pomylil z ta 135. Wg zarzekan Jacka_Z 135DC jest o niebo lepsze od 135 canona. Rowniez uwazam ze tak naprawde to brakuje im jasnej i szybkiej 35 a nawet bardziej to jasnej ~24mm.40d/5dIV/R/R6 15/2.8 28/1.8 50/1.8 85/1.4
www.mslezak.pl/blog/Komentarz
-
niedokładnie to przytoczyłeś.
zapewne obie 135/2.0 byłyby sobie równe, gdyby nie to, że nikkor ma jeszcze DC (defocus control), co jest dla portrecisty pożądane i za co niektórzy są w stanie dopłacić. Ja robię portrety, więc wiadomo co bym wybrał (pomijając kwestie systemowe)Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)Komentarz
-
Zapomniałeś tylko dodać że nikonowski DC rozmywa przód lub tył ale z dość dużym spadkiem ostrości na całym zdjęciu (wiem bo miałem 105DC)niedokładnie to przytoczyłeś.
zapewne obie 135/2.0 byłyby sobie równe, gdyby nie to, że nikkor ma jeszcze DC (defocus control), co jest dla portrecisty pożądane i za co niektórzy są w stanie dopłacić. Ja robię portrety, więc wiadomo co bym wybrał (pomijając kwestie systemowe)
więc ta funkcja jest bardzo mało przydatna. (przereklamowana)Komentarz
-
Zależy co kto lubi. Niektórzy lubią portrety ostre jak żylety robione szkłami macro (co widać w galeriach) 105 mm. Inni lubią miękkość. W każdym razie u nikona jest kiepsko najwyżej w jasnych szerokich kątach, bo standard 1.4 jest już z silnikiem, 85 ma jasność 1.4, jest szybki i jest znacznie tańszy niż jednak zbyt drogi 85/1.2 canona. 135/2 u nikona też istnieje. Dla precyzji AF dobrze by to były AF-S. W każdym razie tak naprawdę to brak szekokokątnej jasnej stałki. Tzn zależy komu, bo ja nie potrzebuję jasnych szerokich kątów.Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)Komentarz
-
-
nowe ixys
Nie ma co Canon to bardzo bogata firma - testów ciąg dalszy...
SD1200 IS
10mp
3x zoom
3.0″ LCD
DIGIC IV
No Optical VF
Li-Ion Battery
CCD
SD3000 IS
12mp
3x zoom
3.0″ Touchscreen LCD