z tym wysyłaniem to podobno porażka. gdzieś na forum może i tutaj było że użytkownik wysłał zdjęcia. nikt nawet ich nie otworzył. Odpowiedź serwisu była taka że mają swoje procedury, szkła i body wzorcowe i wg nich kalibrują przysłany sprzęt. to czy skalibrują wg wytycznych użytkownika zależy chyba jedynie od dobrego humoru serwisanta. inaczej sprawa wygląda przy dostarczeniu i odbiorze osobistym, wtedy niekiedy można pogadać i się dogadać, a jak coś zawsze wrócić za chwilę po strzeleniu kilku zdjęć testowych, tak przynajmniej twierdzą niektórzy.
Ja swojego 50D i 70-200 4L wysyłałem, skalibrowali i póki co jestem zadowolony. jedynie co mnie zaintrygowało to czas oczekiwania, wysłałem w poniedziałek w południe, a w środę miałem rano z powrotem, widocznie wada prosta do usunięcia. W gwarancji szkła napisali kalibracja obiektywu do obiektywu wzorcowego, a w body kalibracja body do skalibrowanego szkła czyli do 70-200 4L. Przynajmniej tak to rozumiem.
I jak wyżej ktoś wspomniał że kalibrowali mu szkło, i body. jeśli coś z obiektywem skopali to analogicznie kalibrowane do niego body też będzie skopane. Może stąd te problemy.
Wcześniej myślałem że wszystko kalibrują do posiadanego sprzętu który wg nich jest wzorowo skalibrowany. Jednak wg tego co napisali na gwarancjach wynika że jedną rzecz kalibrują do swojego sprzętu, a drugą do naszego już skalibrowanego.
To jak się uda pierwsza kalibracja ma wpływ na poprawność drugiej kalibracji.