Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 48

Wątek: Fotografia szkolna. Co kupić?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Seweryn i przemek,
    obardzo obrazowo to opisaliście.
    Tak to właśnie wyglada.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    Seweryn i przemek,
    obardzo obrazowo to opisaliście.
    Tak to właśnie wyglada.
    Nie wszędzie, nie wszędzie - nie generalizujmy tak dalece.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie wszędzie, nie wszędzie - nie generalizujmy tak dalece.
    Wyjątki potwierdzają regułę.
    A żeby nie było że to OT - pierw trzeba mieć pomysł na zdjęcia a dopiero potem można dobierać do tego sprzęt.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Domyślnie

Rada Rodziców by dała radę przeforsować u dyrektorki, ale rodzice by musieli być bardzo dobrze zgrani.
    canon, olympus

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Proponujac jakąś usługę, trzeba najpierw umieć ją wykonać.
    To tak, jakby ktoś postanowił grać na weselach, a nigdy nie widział źadnego instrumentu.
    Co do wyjątków potwierdzających regułę...
    Kiedy zapytano J.Wasowskiego, czy umie grać na fortepianie, odpowiedział: "nie wiem, nigdy nie próbowałem"...

Domyślnie

igor58
    a widziałeś dobrze wykonane zdjęcia szkolne?
    Podniesienie jakości i tak nie wpłynie na zarobki, czy większą liczbę klientów, którzy nie widzą różnicy
    canon, olympus

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Żeby podnieść jakość, najpierw musi być jakość...

Nie przypominam sobie dobrych zdjęć "szkolnych", ale od jakiegoś czasu przestałem się interesować tematem (dziecko wyrosło).

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja też miałbym problem z tym żeby znaleźć jakieś dzieła sztuki w tej materii ale tu wymagania są bardzo niskie - ma być widać facjatę i tyle .

Ciekawa spawa, bo ja w liceum robiłem takie zdjęcia (jako uczeń). Miałem wtedy młotkową ruską lampę (potwór straszny ) i Exę 1C. Trzeba przyznać że trochę potrwało zanim uzyskałem zadowalający efekt ale później to już był automat, a zamówień było tyle że nie wyrabiałem z robotą . Wtedy jeszcze trudność polegała na tym, że nie widziało się efektu od razu. Teraz to bajka takie zdjęcia.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

Ja mając naście lat i pierwszą firmę zrobiłem kilkadziesiąt szkół zarówno w zdjęciach grupowych, jak i tableau. Wszystko minoltą x300 z 28mm i 85mm. Rekalamacji nie było nigdy :-) Dziś do tego samego wystarczy Ci canon 1000d, jakiś kit i lampa :-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No ja też w średniej szkole jako jedyny w klasie robiłem zdjęcia wtedy czarno-białe. Problem był taki, że nie było cyfrówek ani kolorowych odbitek i labów i żeby mieć zdjęcia trzeba było rzeźbić w ciemni. Nie powiem dało się na tym zarobić co nieco ale tylko dlatego, że konkurencji nie było żadnej. Dziś każdy ma aparat choćby w telefonie.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów