Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Canon 30d opinia

Zablokowany

Domyślnie Canon 30d opinia

Witam

Jestem nowy na forum, a już popełniłem falstart i otrzymałem ostrzeżenie za nieświadome złamanie regulaminu. Trudno.

Mam skromny budżet ale chcę kupić jaką przyzwoitą lustrzankę. Oczywiście jestem amatorem i aparat potrzebny mi będzie do nauki fotografii. Konkretnie będę chciał pstrykać jakieś fotki rodzinne, czasami podczas wypadu w góry jakiś plenerk (ale to później) a najwięcej na razie będę fotografował... akwarium
    Poczytałem troszkę, troszkę podpytałem i podjąłem decyzję chyba słuszną. Wymyśliłem że kupię sobie Canon 30d pewnie na początek z kitowym obiektywem. Kolega poleca mi docelowo tamrona 17-50 ale to później jak dozbieram funduszu.
    Proszę o opinie co do mojej decyzji. Na samo body nie chaiłbym przeznaczyć więcej niż ok 1000zł.
    Wydaje mi się, że w tej kwocie to dobry wybór.
    Co sądzicie?

Co do nauki fotografii będę zawracał głowę później Proszę ewentualnie o poradę do do obiektywu i lampy zewnętrznej.

Mam nadzieję, że tym razem nie naruszyłem regulaminu i nie dostanę kolejnego bana :/

Dzięki za ewentualne opinie i pozdrawiam

etrusc

Coś już napisał Awatar mirasb
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Witaj
    Canon 20/30d to w tej chwili najlepszy stosunek cena/jakość.
    Jeśli masz okazję kupić z pewnego źródła to bardzo dobry wybór.
    Używany w dobrym stanie +/-1000zł.
    Pozdrawiam
    Mirek

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

http://www.canon-board.info/showthread.php?t=14690
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=75844
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=40488 < a tam jeszcze więcej linków !

Tyle w temacie

Jak masz zamiar pytać też o tamrona to radze - szukaj !

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

1. W zasadzie to naruszyłeś regulamin. Konkretnie pkt. 3 "...Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był....". Tak, wiemy, wiemy... Twój problem jest wyjątkowy itp. itd...

2. PRZED napisaniem posta jednak lepiej trochę poczytać. Zwłaszcza ten nieszczęsny regulamin. Poczytanie forum przez parę dni, żeby się zorientować w obyczajach też nie zaszkodzi.

3. Do szukania najlepiej nadaje się "Kolajowa szukajka" : http://maciejko.net/cbsearch/

4. Do fotografii akwarium będziesz potrzebował filtr polaryzacyjny - tylko, proszę, nie zakładaj nowego wątku "jaki filtr kupić" to TEŻ było kilkadziesiąt razy.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Zablokowany

Domyślnie

Witam

Spokojnie Panowie bez emocji. Dziękuję wszystkim za opinie. Nie będę zakładał tematu o obiektywie polaryzacyjnym, wystarczy że ktoś mnie naprowadzi na właściwe tory. Wystarczy samo info. Do dziś nawet nie wiedziałem że takie coś istnieje. Poszukam na forum i znajdę. Generalnie chodziło mi na tę chwilę czy pieniądze wydane na ten sprzęt nie będą wywalone w błoto. Już zorientowałem się, że nie.

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Proponuję jeszcze raz przeczytać to, co napisał Janusz Body, bo czuję, że jednak niebawem założysz wątek o "obiektywie polaryzacyjnym"...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Zablokowany

Domyślnie

mc_iek

proponuję na tym co napiszę zakończyć już ot. Mam jednak małą prośbę, nie traktuj mnie jak debila tylko dlatego, że jestem tutaj "świeży"

pozdrawiam

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Nikogo nie traktuję jak debila. Zwróciłem tylko uwagę, na zbyt pochopne wyciąganie wniosków.
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Domyślnie

do akwarium to by ci się przydało coś jasnego np 50 1,8, a C30D jest ok
    Czasami robiłem akwarystyczne fotki i polara nie używałem
    Ostatnio edytowane przez AMB ; 18-08-2011 o 21:49

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów