Strona 950 z 1000 PierwszyPierwszy ... 450850900940948949950951952960 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9 491 do 9 500 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ghrond Zobacz posta
    zadaj sobie trochę trudu i poczytaj ten wątek, nikt za Ciebie zdjęć nie będzie robił, a ten temat wraca co stronę
    Czytałem ten wątek już nie raz , i mam coraz wiekszy mentlik w głowie.
    Dlatego zadałem to pytanie - jeżeli Ci się nie chciało odpisywać to trzebabyło tego nie robić.

Nie chce informacji czy taki a taki obiektyw jest dobry czy nie czy to body jest odpowiednie. Zadałem pytanie czy może być czy ewentualnie byście coś dodali albo wyżucili. I tyle.
    A to że pojawia się co chwila takie pytanie wskazuje tylko na to że osoby w tym wątku nie odnajdują klarownej odpowiedzi.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tuzim Zobacz posta
    A to że pojawia się co chwila takie pytanie wskazuje tylko na to że osoby w tym wątku nie odnajdują klarownej odpowiedzi.
    Wskazuje tylko na to, że osoba je zadająca nie wie za co się zabiera.
    Do kopania rowów można wykorzystać kilof, szpadel, łopatę, koparkę, wiadro, taczkę, widły, ciężarówkę, dynamit etc. Tylko ten, kto kopał rów, lub widział, jak sie kopie rów, będzie wiedział, które z tych narzędzi jest mu potrzebne.
    Jeśli pytasz, "co mi jest potrzebne, żeby dać radę dobrze sfotografować ślub", to znaczy, że nie masz elementarnej wiedzy w tej dziedzinie, bo nigdy tego nie robiłeś, lub robiłeś nieświadomie.
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 24-08-2011 o 10:23
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nie wiem czemu zamiast pouczania nie można napisać, że 5D Mark II z obiektywami o ogniskowych 28 mm i 85 mm oraz lampą to bardzo dobry zestaw do fotografowania ślubów? Z tym, że rozważałbym raczej 28/1,8 niż starusieńkiego 28/2,8. Do tego warto zachować ze starego zestawu korpus (jako zapas) i 50/1,8. Lampę raczej systemową: czy będzie to 580 EX, czy 430 EX II to kwestia preferencji (pierwsza ma odrobinę więcej funkcji, druga jest lżejsza - w praktyce raczej nie zobaczysz różnic między nimi).

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

To ja może po prostu odpowiem na pytanie kolegi, jak osobiście bym zrobił:
    5d z 28mm jako szeroki, 400d z 50mm jako druga ogniskowa, 85 na razie bym odpuścił i tylko 50/1.8 na 50/1.4 wymienił za zaoszczędzoną kasę z 85mm. Lampę brałbym mocniejszą, używaną, za resztę zaoszczędzonej kasy brałbym drugą lampę (manualną) na zapas. O 28-135 zapomnij - przydatne tylko w przypadku, gdybyś któryś z obiektywów na ziemię upuścił. O statywie podobnie.
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez streaker Zobacz posta
    To ja może po prostu odpowiem na pytanie kolegi, jak osobiście bym zrobił:
    5d z 28mm jako szeroki, 400d z 50mm jako druga ogniskowa, 85 na razie bym odpuścił i tylko 50/1.8 na 50/1.4 wymienił za zaoszczędzoną kasę z 85mm. Lampę brałbym mocniejszą, używaną, za resztę zaoszczędzonej kasy brałbym drugą lampę (manualną) na zapas. O 28-135 zapomnij - przydatne tylko w przypadku, gdybyś któryś z obiektywów na ziemię upuścił. O statywie podobnie.
    Czemu o statywie zapomnij..?:P Zawsze można postawić na nim wspomnianego manuala na sali jako kontre

Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Czemu o statywie zapomnij..?:P Zawsze można postawić na nim wspomnianego manuala na sali jako kontre
    Tu raczej chodziło o nieużyteczność statywu w kościele, a nie ogólnie.

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Panowie, poczyscilem. Kazdy ma swoje racje, ale nie odbiegajmy od tematu. Jezeli jest to juz absolutnie konieczne to wyjasnijcie to sobie na PW. Pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Tu raczej chodziło o nieużyteczność statywu w kościele, a nie ogólnie.
    A no tutaj to Ci racje przyznam... Chociaż nie zdziwiłbym się gdybym kogoś zobaczył ze statywem..:P

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Witam,

Jest to mój pierwszy post na tym forum, nie wliczając postu z kilkoma fotkami, które umieściłem, ale szybko zostały usunięte bo paru punktów regulaminu nie dotrzymałem

Cały temat jest poświęcony sprzętowi do ślubów i takie też będzie moje pytanie...:
    Chciałbym się zająć tym rodzajem fotografi na poważnie (już troszkę zdjęć porobiłem na ślubach u różnym znajomy) a co za tym idzie przydała by się zmiana sprzętu, bo mój obecny nie jest już wystarczający Dodam że fotografią interesuje się pare latek

I mam parę dylematów
    Budrzetu może nie mam olbrzymiego powiedzmmy że stać mnie na taki zestaw
    - 5D markII - używany
    - C 85 1/8 - używany
    - C 28 2/8 -używany
    i jakąś lampę i tu tak
    - C 430ex II - nowa
    - C 580 - używana
    - Metz 58 af-2 - nowa ( bo ostatnio widziałem za 1199zł)
    I nie wiem, którą lampe wybrać

I moje pytanie co byście z takiego kompletu odrzucili i co do niego dodali ?
    Wiem że takich pytań bylo wiele ale naprawdę nie wiem czy ten zestaw będzie na początek dobry

Dodam tylko że mój obecny sprzęt to C400d, C 50 1/8, C 28-135 3/5-5/6 Is, statyv Velbon Sherpa 550R.

Dzięki za odpowiedź na pytanie.
    5d nawet mkI
    28 ale 1.8
    50 1.8
    85 1.8
    400d na zapasie i będzie ok
    400d

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Jeżeli nie masz możliwości kupna 28 1.8 to może tamron 28-75 ? Cena dośc przystępna a o wiele wygodniejszy obiektyw niż 28 2.8, który dla mnie jest nijaki patrząc na to, że jest wiele przyzwoitych zoomów ze światłem 2.8

Strona 950 z 1000 PierwszyPierwszy ... 450850900940948949950951952960 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów