7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
Pozwolę się w trącić w rozmowę, ale z zupełnie innym pytaniem. Robiłem ostatnio plener po zmroku w centrum miasta, doświetlałem jedną lub dwoma lampami.
Korzystając z:
1 lampy - ustawiałem ją od boku
2 lamp - jedna podświetlenie od tyłu, druga od przodu lub boku
Efekt chyba udało się osiągną bo ze zdjęć jestem nawet zadowolony. Natomiast dziś wertując sieć natknąłem się na -> http://buczel.pl/wp-content/uploads/...a_pawel-01.jpg . Chciałbym zapytać samego autora, ale może ktoś z Was kombinował coś podobnego. Jak ustawialiście oświetlenie żeby osiągną taki lub podobno efekt?
Liczy się pomysł.
Przede wszystkim to zdjęcie i temu podobne nie są robione po zmroku.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Źle napisałem, miałem na myśli w trakcie zachodu lub tuż po nim.
Liczy się pomysł.
No to o co się pytasz, kąt padania światła widać, źródło duże, prawdopodobnie parasolka.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Coś takiego? http://cerber.cs.put.poznan.pl/~inf9...b/monik/03.jpg Tu jest już raczej w nocy, do tego soft mniej odsunięty od osi obiektywu, i szersze światło (nie ma tego falloffa na chodniku takiego jak jest na tamtym zdjęciu)
Ostatnio edytowane przez micles ; 29-08-2011 o 13:09
"Przede wszystkim to zdjęcie i temu podobne nie są robione po zmroku."
To też... ?!
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
Tak jak pisze Piotr - jedna parasolka, jedna lampa, odpowiednia godzina
aaaa - tu mialem reczny boom dzieki swiadkowi
Ostatnio edytowane przez ghrond ; 29-08-2011 o 17:54