Strona 924 z 1000 PierwszyPierwszy ... 424824874914922923924925926934974 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9 231 do 9 240 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

o kazdym nie. ale o wiekszosci owszem
    -> http://maciejko.net/cbsearch/
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czikabonita Zobacz posta
    Parteq mniemam ze upominasz w ten sposob kazdego w tym temacie kto zapyta o jakiekolwiek szklo lub body - przeciez o kazdym byl juz watek na forum !
    Czikabonita.

Gdybys zadal sobie trud przeczytania calego watku o sprzecie do slubow, dodatkowo uzyc wyszukiwarki i przeczytac to co podala - mialbys sporo wiedzy i jedynym problemem byloby podjac decyzje w oparciu o wlasny portfel i mozliwosci.

Zadajac pytanie w postaci "co wg Was rysuje lepiej, x czy y, co mniej sie psuje itd" - byloby nawiazaniem do konkretnejszej dyskusji posiadaczy owych szkiel i konkretnejszych odpowiedzi.

Zadajac pytanie:

"Panowie jakiego fisheye polecicie pod 5d do kosciola?" i dalej w tym samym poscie: "Szukam czegos z AF i dobrze by bylo,jakby byl to zoom" - pokazujesz ze nie masz pojecia o czym piszesz. Dlatego o wiele latwiej byloby Tobie i userom gdybys zawezil swoje poszukiwania uzupelniajac wiedze - ktorej na tym forum naprawde nie brakuje.

Jezeli szukasz szkla na powaznie, to szczerze doradzam uzycie wyszukiwarki, jest tu duzo przydatnych informacji i nie trzeba na nowo odkrywac Ameryki

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Parteq Zobacz posta

"Panowie jakiego fisheye polecicie pod 5d do kosciola?" i dalej w tym samym poscie: "Szukam czegos z AF i dobrze by bylo,jakby byl to zoom"

EF 8-15mm f/4L Fisheye USM

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amroz Zobacz posta
    EF 8-15mm f/4L Fisheye USM
    Faktycznie, zupelnie zapomnialem o istnieniu tego szkla.
    Przepraszam Czikabonita, a tym samym znalazlo sie szklo dla Ciebie

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Parteq Zobacz posta
    Faktycznie, zupelnie zapomnialem o istnieniu tego szkla.
    Przepraszam Czikabonita, a tym samym znalazlo sie szklo dla Ciebie
    Tyle że będzie się musiał uzbroić w cierpliwość, bo na to szkło póki co nawet zapisów nie przyjmują .
    W BH jest notka: "New item - No arrival date known" :cool:
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tyle że będzie się musiał uzbroić w cierpliwość, bo na to szkło póki co nawet zapisów nie przyjmują .
    W BH jest notka: "New item - No arrival date known" :cool:
    Nie chcę być złośliwy, ale patrząc na Twój wiek, to chyba nie tylko z opowiadań rodziców powinieneś wiedzieć, co to kolejka społeczna (i jej konsekwencje*)...

* -czyt. brak możliwości gry w kopaną z kolegami w godzinach wydawania w PSS "Społem" stugramowych paczek kawy.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basala Zobacz posta
    Nie chcę być złośliwy, ale patrząc na Twój wiek, to chyba nie tylko z opowiadań rodziców powinieneś wiedzieć, co to kolejka społeczna (i jej konsekwencje*)...

* -czyt. brak możliwości gry w kopaną z kolegami w godzinach wydawania w PSS "Społem" stugramowych paczek kawy.
    U mnie było tak, że w kolejkach stała babcia - zresztą żeby nie tracić czasu to w kilku na raz .

Co do rzeczonego szkła póki co istnieje wyłącznie na papierze więc branie go pod uwagę szczególnie w kontekście poważnych zleceń jest IMHO bez sensu.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Potrzebuję dorady. Szczególnie tych, którzy pracują na 2 body, w tym jedno to crop a drugie FF.

Na cropie bardzo dobrze pracowało mi się zestawem: na pierwszym body C10-22 a na drugim S30/f1.4 zamiennie z C85/f1.8. Świetnie się czuję w tych ogniskowych - szczególnie UWA i standard. Kupiłem 5dmkII i wymieniłem obiektywy na 17-40L i C50mm/f1.4 (85mm i jedno body cropowe 40d zostawiłem). Niestety nie mogę się odnaleźć w takiej pracy, bo 17-40L na cropie nie ma dla mnie sensu a ciągłe zmienianie UWA z 50-tką na 5dmkII skutkuje ciągłym traceniem ciekawych kadrów. W tej chwili nie mogę sobie pozwolić na 2-gie body FF i teraz pytanie:

-wymienić ponownie 17-40L na C10-22? Jeśli chodzi o same ogniskowe byłoby to dla mnie najbardziej wygodne rozwiązanie. Chociaż żal jakości obrazu z dużej matrycy - kolory i szumy na wysokich iso, mimo bardzo szerokiego kąta troszkę mniejsza GO

-wymienić 40d na C28/f1.8? Musiałbym się przyzwyczaić do pracy na jednym body. Paradoksalnie chyba rzadziej zmieniałbym obiektywy, bo w sytuacjach, w których potrzebowałem dwóch obiektywów - szerokiego i jasnego - mógłbym teraz poradzić sobie z jednym (w czasie ślubu jest ich tylko kilka, np. przygotowania, błogosławieństwo). (uprzedzając pytania o backup - zazwyczaj fotografuję w duecie).
    Miłego dnia
    moja www

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Kupiłem 5dmkII i wymieniłem obiektywy na 17-40L i C50mm/f1.4 (85mm i jedno body cropowe 40d zostawiłem).
    Moim zdaniem niepotrzebnie zmieniałeś 30-tkę na 50-tkę. Mogłeś zostawić sobie Sigmę na cropa, a na ff zmieniać 17-40 z 85 tylko. Zestaw jak malowany.

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

a ja zaproponuje to:
    http://torbylowepro.pl/pasy-i-szelki...ight-belt,440s
    i pozostanie przy zestawie ktory masz obecnie (poki co)
    robie drugi sezon slubny zestawem jak w stopce i nie jest zle (chociaz na jesien zamieniam 17-40 na 24L)
    chodzi o to, ze pas na obiektywy + pokrowce to na maxa latwa zmiana obiektywow i spokojnie mozna sie obyc bez drugiego body.
    zmiana obiektywu majac pas to nie dluzej jak 3-4 sek, a zaleta jest fakt ze masz wszystkie zdjecia z jednej - zdecydowanie lepszej - matrycy ;]
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Strona 924 z 1000 PierwszyPierwszy ... 424824874914922923924925926934974 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów