Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

Czytałem też inne opinie w tym wątku...generalnie to jest tu masę rozbieżnych ze sobą opinii (co też świadczy o tym modelu), więc pomacać samemu nie zaszkodzi.
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dreamstorm Zobacz posta
    Czytałem też inne opinie w tym wątku...generalnie to jest tu masę rozbieżnych ze sobą opinii (co też świadczy o tym modelu), więc pomacać samemu nie zaszkodzi.
    jeśli połowa mówi, że jest lepiej, a druga - że jest gorzej, to najprawdopodobniej jest podobnie
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dreamstorm Zobacz posta

tak jak z każdym szkłem choć mój model dopiero po kalibracji dostał skrzydeł i moglem bez obaw używać przysłon 1.4 - 2.0 bez obaw o nieostre zdjęcia
    Canon FF

Bywalec
    Miasto
    Brzesko

Domyślnie

nie uwierzycie, opisałem jakieś 2 strony temu swoje problemy z sigmą 50.. olałem ten obiektyw i został w pudełku, dzisiaj poszedłem na wesele jako gość.. Zabrałem sigme 50mm aby wykonać małe testy, i co się okazało..?af trzeszczy!!!!!!!!!!!!!!

ustawiamy puszke obiektywem w dół jakieś 50cm od ziemi, przekręcamy skale na nieskończoność i wciskamy spust - soczewka przednia zaczyna się unosić do matrycy i zgrzyt AF

te "....." z serwisu sigmy zepsuły mój obiektyw, za to że ich tutaj opisałem..

na owym weselu był fotograf z s50 i wyszło szydło z worka jak zaczął testować mój egzemplarz, powystrzelać to mało!

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trrr Zobacz posta
    te "....." z serwisu sigmy zepsuły mój obiektyw, za to że ich tutaj opisałem..

na owym weselu był fotograf z s50 i wyszło szydło z worka jak zaczął testować mój egzemplarz, powystrzelać to mało!
    Mhm, oczywiscie. Zdaje sie ze juz ktos ci dobrze odpisal ale jak zwykle sensowna odpowiedz na absurdalny post zniknela, no coz canonboard.

Bywalec
    Miasto
    Brzesko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Glorf Zobacz posta
    Mhm, oczywiscie. Zdaje sie ze juz ktos ci dobrze odpisal ale jak zwykle sensowna odpowiedz na absurdalny post zniknela, no coz canonboard.
    w tym kraju wszyscy uważają - wokół żyją sami idioci..

opiszę jak wygląda sprawa dalej. najprawdopodobniej obiektyw trafi do fotoit i niech wyślą do normalnego serwisu. Szkoda tylko że jestem kilka tygodni w plecy i koszty za przesyłki.. Obiektyw jeszcze na siebie nie zarobił jednej złotówki, a był raz w serwisie 2 tygodnie z body, teraz musi jechać jeszcze raz.. nie życzę nikomu takich przyjemności z nowym obiektywem, moja sztuka traktowana jest w naszym kraju jak podróbka - nie posiada światowej gwarancji..

nadmienić należy że fotoit zapłaciło za ostatnią kalibracje z własnej kieszeni, sigma nie uznała gwarancji.

Uprawnienia umieszczania postów