Strona 103 z 135 PierwszyPierwszy ... 35393101102103104105113 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 021 do 1 030 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Bo kazdy polak wszedzie szuka podstępu... ktoś chce pomóc a ludzie jak ARN piszą głupoty...

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ARN Zobacz posta
    Bo handlujesz Sigmami tylko okazjonalnie?
    U mnie byly dwie sztuki, na d3 i d700, obie dawaly bardzo ladny obrazek jak trafily. No wlasnie, jak trafily - zeby miec jako taka pewnosc ze AF sie nie rozjedzie z celem to trzeba bylo uzywac f min 2-2,2 i nie mowimy o jakims duzym ruchu - zwykla sytuacja rodzinna przy zwyklym dziennym oswietleniu.

No ale jak widac u mnie tez okazjonalnie z handlem Sigmami wg ciebie...

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Bo kazdy polak wszedzie szuka podstępu... ktoś chce pomóc a ludzie jak ARN piszą głupoty...
    To nie podstęp kolego, tylko kiedyś Nowart z Cichym żartowali sobie, ze nie są na czarnej liście SIGMA-pro centrum, bo handlują okazjonalnie.
    I takie to było nawiązanie.
    A jeśli to są głupoty, to nie czytaj; tym bardziej nie komentuj głupich rzeczy.

Mogę z kolei odwrócić twój zarzut, że każdy Polak walczy. Obojętnie za co i w jakiej sprawie, ale walczy :razz:

A co do tytułowej Sigmy, to kilkadziesiąt postów wstecz wyraziłem swoją niepochlebną opinię i jej nie zmienię.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Zaciekawiony zrobiłem jeszcze test zapinając Sigmę do zmordowanej 450-tki... Wypadła znacząco lepiej od 5DII i dużo gorzej niż z 60D. Więc ta świetna współpraca z 60D wydaje się być fartem jednak... Chyba, że ktoś ma podobne doświadczenia z duetem S50/1.4 + 60D ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barniGR Zobacz posta
    Chyba, że ktoś ma podobne doświadczenia z duetem S50/1.4 + 60D ?
    U mnie na 60d Sigma nie trafia, ale też nie mam możliwości zrobienia mikrokaibracji. Na 5d bez zastrzeżeń.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

heh co czlowiek to inna opinia, co puszka to diametralnie rozne dzialanie AF :]
    sigma 50/1.4 to chyba najbardziej kontrowersyjny obiektyw w historii dslr jezeli chodzi o kwestie AF.
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    heh co czlowiek to inna opinia, co puszka to diametralnie rozne dzialanie AF :]
    sigma 50/1.4 to chyba najbardziej kontrowersyjny obiektyw w historii dslr jezeli chodzi o kwestie AF.
    ze 2 bardziej kontrowersyjne bym spokojnie znalazl

17-85, ktory nawet jak trafi, to i tak nie jest za cholere ostry. do kompletu dodaje dystorsje jak judasz w drzwiach.
    albo 17-40, ktory z jednej strony jest obsypywany tekstami o elkoboskosci przez tych, dla ktorych to jest pierwszy czerwony pasek, a z drugiej, tak realnie, to w srodku jest mocno przecietnie ostry, a to co sie w jego rogach dzieje, to juz nawet nie jest "kontrowersyjne"...

a Sigma... ja tam nie wiem, moja trafia.tylko, jak juz wielokrotnie pisalem, trzeba sie z nia bawic w Milionerow i nie przyjmowac pierwszej odpowiedzi AF, ale jeszcze ze 2 razy nacisnac na spust i poprawic ("czy to jest twoja ostateczna decyzja?"). bo Sigmofon w 9 na 10 przypadkow nie zatrzyma sie na jednej iteracji procesu ostrzenia.

no ale wtedy, jak trafi, to jest katana, nie ma ze boli... do spolki z cudnym bokehem to jest totalna orgia...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    jak trafi, to jest katana, nie ma ze boli... do spolki z cudnym bokehem to jest totalna orgia...
    mozesz sprzedac prawa autorskie na to sformulowanie wszystkim handlarzom Sigmy 50/1.4
    bardzo zachecajacy tekst
    szkoda tylko, ze w slubach nie moge sobie za bardzo pozwolic na powtorki i spokojne focenie..
    ehh im wiecej czytam tym mniej wiem.
    chyba skocze po czteropak tatry mocnej, wypije i zamiast siedziec i czytac forum to biore kase i jade na miasto do salonu sigmy pomacac te slicznotke
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Uzależniony

Domyślnie

wiec z tego co piszecie wynika jedna sensowna myśl...

każdy musi sam jechac do sklepu wziąść do ręki podpiąć do swojego body i albo bd dobrze albo nie, bo z tego co piszecie to zadna kalibracja nieprzynosi poprawy.
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gringo997 Zobacz posta
    wiec z tego co piszecie wynika jedna sensowna myśl...

każdy musi sam jechac do sklepu wziąść do ręki podpiąć do swojego body i albo bd dobrze albo nie, bo z tego co piszecie to zadna kalibracja nieprzynosi poprawy.
    Ale nie do Sigma-Centrum, pomacać "jakąś 50tkę", tylko do sklepu i spróbować konkretny egzemplarz, bo tu jest clou programu: niezgodność danego egzemplarza szkła z daną puszką.
    Oczywiście, że problem AF jest natury "ogólnej", ale sytuacja konkretne szkło z konkretną puszką jest jego zwieńczeniem.

Strona 103 z 135 PierwszyPierwszy ... 35393101102103104105113 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów