Strona 918 z 1000 PierwszyPierwszy ... 418818868908916917918919920928968 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9 171 do 9 180 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz_K Zobacz posta
    czy naprawdę zdjęcie z 30D z kitem, z użyciem wewnętrznej lampy będzie aż tak strasznie różniło się od produkcji profesjonalnej, że oglądającym włosy będą dęba stawać? Czy nie da się np. zrobić w RAW-ach i przepalenia z wbudowanej lampy zlikwidować podczas wywołania (odzyskiwanie szczegółów w światłach, może skorygować błysk lampy na minus?)? Chodzi mi o sytuacje, kiedy fotografa zawodowego nie ma i nie będzie, a zdjęcia byłyby powiedzmy mile widziane.
    już odpowiadam chociaż ktoś mnie ubiegł. Lampa wbudowana nie rozprasza dobrze światła i jako jedno z wyjść można użyć nakładki na takową lampę /na allegro za 30 zł/ dodatkowo lampa wbudowana jest bardzo słaba odpada też jakiekolwiek odbijanie światła od czegokolwiek. Nie robiłem nigdy eksperymentów z lampą wbudowaną a pewnie by się dało a chodzi o to żeby jednak jak najwięcej światła złapać zastanego a przy lampie wbudowanej mi się to nie za bardzo udaje i tło wychodzi czarne po prostu. Nie dalej jak dzisiaj oglądałem na NK zdjęcie ślubne pewnej pary dla mnie osobiście to zdjecie odpada ... ale pewnie IM się podobał efekt skoro go na NK wstawili link Więc jak już ktoś napisał wcześniej... wszystko zależy od tego co od Ciebie będą wymagać młodzi.
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

no i tak sobie patrze na sobotnie wpisy zawodowców ślubnych hehheee,to raczej dzien gdzie sie powinno fotografować śluby a nie pisać glupkowate teorie na forach ,mowie o tych PROFI FOTOGRAFACH siedzicie ludzie w domach zamiast fotografować tylko mieszacie ludziom w głwoach swoimi wpisami.Ogniskowa 18-55 na cropie czyli taki kit najlepiej ten z IS to bardzo uzyteczny obiektyw którym sie zrobi dobre zdjecia w bardzo złych warunkach takze .Na szerokim kącie ma switało 3,5 czyli tylko pol działki mniejsze niz 2,8 .Niech nikt nie pisze mi tu sytuacji jaka to ********a roznica w swietle bo praktycznie dla mnie jest pomijalna. Nie wychodze wyzej niz 400 iso na zdjeciach i podziwiam tch co robia na 1600 czy 3200 ,hehehee .Nie mam wprawdzie 5 MKII ale z tego co wiem to iso 800 na tej puszce to cały pienądz z dobrymi zdjeciami . pozdrawiam :-D
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez analogforever Zobacz posta
    Nie wychodze wyzej niz 400 iso na zdjeciach i podziwiam tch co robia na 1600 czy 3200 ,hehehee .Nie mam wprawdzie 5 MKII ale z tego co wiem to iso 800 na tej puszce to cały pienądz z dobrymi zdjeciami . pozdrawiam :-D
    To że nie wychodzisz powyżej 400 to Twój problem ale możesz mi rozświetlić to zdanie "Nie mam wprawdzie 5 MKII ale z tego co wiem to iso 800 na tej puszce to cały pienądz z dobrymi zdjeciami "
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Domyślnie

Nie mam wprawdzie 5 MKII ale z tego co wiem to iso 800 na tej puszce to cały pienądz z dobrymi zdjeciami . pozdrawiam :-D
    ...z powodzeniem sprzedawałem 3200 z tej puszki.
    sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
    niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
    Fotograf ślubny

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

link do strony ??? rusz głową człowieku i sie nie osmieszaj , i zadawaj pytania konkretnie bo nie wiadomo o co Ci chodzi[..]
    analogforever - sugeruje zimne piwko przy niedzieli, albo i dwa. Wiecej kultury tez. Jezeli masz do pisania cos wartosciowego - pisz smialo. Po to jest to forum. Rowniez po to zeby pytac.

Miasto
    Poznań,Toruń

Domyślnie

Nie rozumiem tego zadzierania nosa i zachowania analogowców, to chyba wpływ wdychanych chemikaliów. Już miałem wątpliwą przyjemność dyskutowania na temat wyższości analoga nad cyfrą i skończyło się konkluzją w rodzaju "a bo jesteś gupi i nogi ci śmierdzom". Masz analoga to się ciesz ale po co ta agresja i czepialstwo?

A co do pytania kolegi, mniej ważne jest to jaki sprzęt się trzyma w ręce, ważniejsze jest to kto go trzyma.

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M74 Zobacz posta

A co do pytania kolegi, mniej ważne jest to jaki sprzęt się trzyma w ręce, ważniejsze jest to kto go trzyma.
    no i o to mi chodzi cały czas ,ze to fotograf robi zdjecia a nie jasne obiektywy i puszki ff .

Cytat Zamieszczone przez M74 Zobacz posta
    Nie rozumiem tego zadzierania nosa i zachowania analogowców, to chyba wpływ wdychanych chemikaliów. Już miałem wątpliwą przyjemność dyskutowania na temat wyższości analoga nad cyfrą i skończyło się konkluzją w rodzaju "a bo jesteś gupi i nogi ci śmierdzom". Masz analoga to się ciesz ale po co ta agresja i czepialstwo?

.Są pewne dziedziny fotogafi ktore caly cas są domeną kliszy a gdzie indziej cyfra ma przewage,ja to doskonale rozumiem i korzystam z tych moim obserwacji ,niema co mieszać tradycyjnej fotorafi z cyfrową ,bo to nie ten temat. Mam kilka analogowych apartów,całą ciemnie ,i cyfrowy aparat tez i to nawet ze trzy co to ma do rzeczy.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Parteq Zobacz posta
    analogforever - sugeruje zimne piwko przy niedzieli, albo i dwa. Wiecej kultury tez. Jezeli masz do pisania cos wartosciowego - pisz smialo. Po to jest to forum. Rowniez po to zeby pytac.
    tak chyba zrobie to piwko :-D, ,pogoda mi troszke dizsiaj pokrzyzowała plany bo miałem sesje w IR robić taką odwazniejszą i nie wyszło .i niepocieszony troszke jestem

Ale swoją drogą to jak juz wykasowałeś mój post to mogłeś chociaż zostawić odpowiedź na to pytanie o chyba głębie ostrośći :-D
    Ostatnio edytowane przez analogforever ; 26-06-2011 o 16:53 Powód: Automerged Doublepost
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Wykasowalem te posty (nie tylko Twój) ktore mogly prowadzic do dalszych zaczepek.
    Gdybysmy mieli edytowac kazde posty o wartosciowe ich czesci - to bylby poczatek konca

Domyślnie

Znalazłem taka aukcje, piwiedzcie czy warto licytowac, jezeli tak to do jakiej ceny i co powiecie o tych szklach ? prosze o rade, czytałem że ten canon 75 300 jest beznadziejny więc może udało by się sprzedać i kupić jakąś stałke 50 1.8 na portret

allegro.pl/canon-30d-sigma-17-70-canon-75-300-bcm-i1677806722.html

ehhh w aparacie nie działa USB Przepraszam nie doczytałem tego, więc nie potrzebnie pisałem posta bo jak już kupuje to chce mieć sprawne wszystko

A jak już napisałem tego posta to może mi ktoś powie czy wielkość 30d jest podobna do 60d ? Bo 60D trzymałem i fajnie mi w ręce leży.
    Ostatnio edytowane przez SpRiTeRaNk1 ; 26-06-2011 o 19:13

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SpRiTeRaNk1 Zobacz posta
    ...
    A jak już napisałem tego posta to może mi ktoś powie czy wielkość 30d jest podobna do 60d ? Bo 60D trzymałem i fajnie mi w ręce leży.
    30D jest nieco większe
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Strona 918 z 1000 PierwszyPierwszy ... 418818868908916917918919920928968 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów