Strona 908 z 1000 PierwszyPierwszy ... 408808858898906907908909910918958 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9 071 do 9 080 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    jasne, oczywiście nawet bardzo, skoro robisz tylko jednym body i tym co pomieści kieszen marynarki ale zdecydowana wiekszośc używa jednak troche wiecej sprzetu (mam nadzieję )

po pierwsze to nie sprzęt robi zdjecia tylko fotograf,a po drugie to napisałem swoje subiektywne zdanie co jest potrzbne przynajmniej mi do wykanoania kilkunastu pamiatkowych zdjec ktore sie bedą podobać zainteresowanym, jest to takze wpis pro kontra do tego wszystkiego co ostatnio wyczytałem w tym wątku, pewnie ze moize cos sie popsuć ,moznatakze miec wypadek i nie dojechać na umowiony slub pomimo kilu zapasów ze sobą i nic nie zrobic ,moze sie samóhód popsuć itd,sparwy losowe jak dla mnie ale mowienie ze konieczniscią jest mieć zapsy to chyba za duze asekuranctwo jak dla mnie przynajmniej.:-D
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Skoncz cwanioakowac i pisac takie *******y.
    Mnie na warsztatach w ciagu 10 mitut padly dwie kilku miesieczne puszki 5dmkII i 40d. Sandisk ultra spalila sloty CF w obu.
    I co glupio ci teraz?
    2 puszki, kilka kart i przynajmniej 2 obiektywy. Bez tego poprostu robisz sobie jaja i narazasz pare na zrujnowanie wspomnien z tego dnia.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Normalnie sie usmialem.
    A co ci wchodzi do kieszeni? 50 1.8?
    Ja mam ze soba wszystko co w stopce i jestem w pelni mobilny bo mam 2 body na sobie + pas ze szklami.

powiem Ci tak , jesteś chyba jakims fatalistą poprostu ,moze lepeij na ulice nie wychodź ,opowiadasz jakies bajki z tym padaniem sprzętu,ja ostatnio wywalilem na statywie wysokim 1000D z kitem centalnie na marmurową podłoge ,bo sie noga od statywu złozyła sama ,i wiesz co sie stało nic,plastikowy najtańszy sprzet ,po czym za tydzień tym sprzetem sfografowałem slub pewnej zaprzyjażnionej projektantce mody i nie miałem backupu z sobą wiesz młodzi bardzo zadowoleni ze zdjec ,nic nie padło itd po drodze :-D

do kieszeni mi wchodzi .lampa błyskowa metza ,tokina mf 28-135 4/4.5 ,i stałka yashinon 50/1,7 i nie trafilem jeszcze okolicznosci abym sie zawiodł z tym zestawem, mowie o fotografi reportazowej. A ty se noś wszystko co masz w stopce na pasach mozesz miec dla mnie nawet trzy i vana na sprzęt, jak lubisz co mnie to obchodzi
    Ostatnio edytowane przez analogforever ; 22-06-2011 o 15:19 Powód: Automerged Doublepost
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Skoncz cwanioakowac i pisac takie *******y.
    Mnie na warsztatach w ciagu 10 mitut padly dwie kilku miesieczne puszki 5dmkII i 40d. Sandisk ultra spalila sloty CF w obu.
    I co glupio ci teraz?
    2 puszki, kilka kart i przynajmniej 2 obiektywy. Bez tego poprostu robisz sobie jaja i narazasz pare na zrujnowanie wspomnien z tego dnia.
    Wdech - wydech. Wdech - wydech.

Po co ta złość? Na pewno wielu fotografów by chciało, żeby zdjęcia ślubne otoczone były aurą tajemniczości, wielkiego wysiłku i konieczności posiadania sprzętu za pięciocyfrowe kwoty. Ale prawda jest taka, że zdjęcia ślubne to rzeczywiście prosty kawałek chleba, z pewnej perspektywy oczywiście. Niby każdy ślub jest inne bo para jest inna, miejsce jest inne, etc., jednak w praktyce to jest tak, że każdą ceremonię można "ograć" powtarzając te same czynności we właściwym czasie i mając do dyspozycji aparat z jednym obiektywem. Mój ulubiony zestaw to 35/1.4 + 5D.

Pewnie, że dobrze mieć jakiś backup - profesjonaliści zazwyczaj mają. Nie rozumiem jednak o co się tak pieklić i atakować innych jakimiś sformułowaniami "jak nie masz tego tego i tego to na pewno zrujnujesz parze młodej ślub". Właściwie to o co Ci chodzi? Faktycznie o fotografa, co idzie na robotę z jednym obiektywem i aparatem, oraz o jego klientów, czy o to, że ciągle przeżywasz inwestycję kupy kasy w sprzęt który padł Ci na raz na placu boju? Z sytuacji, kiedy zleceniobiorca nie może wywiązać się z umowy, wychodzi się odpowiednimi środkami prawnymi - czasem owszem kosztownymi - ale na pewno nie takim atakowaniem i biadoleniem.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Wdech - wydech. Wdech - wydech.
    Też zalecam :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez analogforever Zobacz posta
    po pierwsze to nie sprzęt robi zdjecia tylko fotograf
    z jednej strony masz oczywiście racje, ale z drugiej... to totalna bzdura mam nadzieje że zrozumiesz moja intencje absolutnie nie chce nikomu dopiec, ale jestem zdania że czasem dobry i róznorodny sprzet może byc wybawieniem zarówno dla słabego jak i bardzo dobrego fotografa a o mozliwości "kreacji" już nie wspomnę.
    Ostatnio edytowane przez tombas ; 22-06-2011 o 18:47
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

z jednej strony masz oczywiście racje, ale z drugiej... to totalna bzdura mam nadzieje że zrozumiesz moja intencje absolutnie nie chce nikomu dopiec, ale jestem zdania że czasem dobry i róznorodny sprzet może byc wybawieniem zarówno dla słabego jak i bardzo dobrego fotografa a o mozliwości "kreacji" już nie wspomnę.
    Pewnie, bajeranckimi zabawkami można próbować zamaskować swoje braki. Ale lepiej nie zapominać, że sprzęt to jedynie bezduszne narzędzie, będące przedłużeniem... hm... głowy :-)

Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Pewnie, bajeranckimi zabawkami można próbować zamaskować swoje braki. Ale lepiej nie zapominać, że sprzęt to jedynie bezduszne narzędzie, będące przedłużeniem... hm... głowy :-)
    czyli jesli dobrze Cie zrozumiałem to ci z najlepszym sprzetem (tym naprawde dobrym) to generalnie najsłabsi fotografowie?
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

czyli jesli dobrze Cie zrozumiałem to ci z najlepszym sprzetem (tym naprawde dobrym) to generalnie najsłabsi fotografowie?
    Stosujesz doprawdy dziwną logikę. W każdym razie dziękuję za taką "kreację", jak na przykład rybie oko na zdjęciach ślubnych, czy temu podobne.

Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Stosujesz doprawdy dziwną logikę. W każdym razie dziękuję za taką "kreację", jak na przykład rybie oko na zdjęciach ślubnych, czy temu podobne.
    a że tak zapytam ile ślubów masz na "liczniku" tak po całości a ile tych w małych miejscowościa czy nawet wioskach? gdzie jak nie pokażesz w folio kilku fotek z ryby to jestes kiepski i w albumie tez misi sie znaleśc conajmniej jedno, ale pewnie ty jestes ponad to i realizujesz swoje wizje artystyczne i nie dbasz czy klient dostaje to co by chciał (oczywiście pomijam to co podoba sie fotografowi, ale w usługa wg mnie zdanie klienta jest wazniejsze) ale cóz ja jestem tylko zwykłym chałturnikiem a nie ahtystą

Początki nałogu

Domyślnie

no bo tak się 'utarło', że jak podchodzisz do ślubów bez Full Frame to znaczy, że jesteś amator i dopiero się uczysz..

No a kiedyś do ślubu jak ktoś miał Zenith'a 12XP to był gość... ... ...

Bywalec

Domyślnie

No, ale Zenith miał FF ;-)
    5d2, 33, X100, 35 f/1.4, 85 f/1.8, 17-40 f/4

Strona 908 z 1000 PierwszyPierwszy ... 408808858898906907908909910918958 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów