Strona 550 z 608 PierwszyPierwszy ... 50450500540548549550551552560600 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 491 do 5 500 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darnok Zobacz posta
    od czasu 5D mk I, mk II wszyscy ciagle narzekają na Af.. i po co ?
    Bo układ AF to nie jest kosmiczna technologia i jeśli coś u konkurencji działa jak należy, to tutaj też by mogło...
    Żeby było ciekawiej, to ten cudowny środkowy punkt w 1kach działa jakoś szybciej. Niby precyzja ta sama, a nie czekasz, nie tracisz okazji..

A co do sportu robionego 5d.. Wybacz, ale nie wmówisz mi, że to wybór fotografa, tylko zwyczajnie jego cienkiego budżetu..
    Jarek

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

bo jest bidny. i to nawet landszafciarz widzi, dla ktorego AF to dodatek

skoro centralny swietnie sie spisuje, ludzie robia tym ( o zgrozo) sport to nie ma potrzeby zmieniac czegos co dziala...
    ale ze lotniarstwo, czy baloniarstwo? bo te dwa klepalem i tam, faktycznie AF da rade. jak przyszlo do kitesurfingu to tez jaaaaakos ten AF dzialal, ale przy szmaciance czy kolarstwie to juz bylo "the best of 5D", czyli AF trafiajacy tam gdzie chcial... 5D, no bo przeciez nie uzytkownik

w mk3 dodadza jakies dwa nowe boczne bezuzyteczne pkt Af srodkowy z podwojna czy z potrojna precyzja i 30 mpx zeby kazdy mogl sobie wykadrowac

co nie wyjdzie to ludzie od statystyk beda narzekac a pozostali dalej beda robic zdjecia ...
    z tym ostatnim sie zgadzam. z jednym wyjatkiem: dalej bede robil 5D mkI. a moglbym 5D mkIII, bo pieniadze mam i jak ten korpus sie pojawi i zejdzie do uczciwej ceny, to bede go chcial kupic. mowie tak realnie, nie ze chce sobie pop* na temat specyfikacji...
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Chodzilo tu raczej o stanowisko "najwspanialszej" firmy na C. Po co maja dawac cos co spelni oczekiwania ludzi skoro moga to rozdzielac na X czesci dzieki czemu zarobia Xx$$$ wiecej - niestety prawa ekonomi...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

skoro centralny swietnie sie spisuje, ludzie robia tym ( o zgrozo) sport to nie ma potrzeby zmieniac czegos co dziala...
    Jak Mark III będzie nadal "w Damierzu" już wiecie komu podziękować
    the silence is deafening

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Chodzilo tu raczej o stanowisko "najwspanialszej" firmy na C. Po co maja dawac cos co spelni oczekiwania ludzi skoro moga to rozdzielac na X czesci dzieki czemu zarobia Xx$$$ wiecej - niestety prawa ekonomi...
    prawo ekonomii jest takie, ze to ja mam kase i decyduje co kupie. a jak sie wyglupia z namiastka AF, ktora juz w 2005 nie byla szalem pupy, to moja kase zobaczy ABN Amro, AIG Bank albo jak sie upre ryanair.com i booking.com
    www albo tez flickr

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    bo jest bidny. i to nawet landszafciarz widzi, dla ktorego AF to dodatek
    Podstawową wadą tego AF jest to że jak tylko nieco się ściemni a scena nie jest bardzo mocno kontrastowa to on nie działa wcale. W 40D AF dawał mi radę z szarą połówką po zachodzie słońca, po przesiadce na 5D przypomniałem sobie o hiperfokalnej :-D
    Szybkość też nie jest jego mocną stroną, servofocus jest w tym aparacie jest pojęciem czysto iluzorycznym, nawet gdy działamy wyłącznie na centralnym punkcie.
    Kolejna wada to rozkład punktów. Moduł AF jest żywcem przełożony z cropowego 20D i tzw. punkty boczne są, tak naprawdę, centralno-boczne więc nawet gdyby te dodatkowe sensory działały po ludzku to ich przydatność byłaby mocno ograniczona.

Nie żebym z tego powodu uważał że 5D jest do "D" ale póki do kolejnego marka nie włożą AF na poziomie 40/50D z sensownym rozkładem punktów to mnie na niego nie naciągnął.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

A może było tak że C aby dogonić konkurencję w wypuszczaniu nowego modelu nie zdążył dopracować systemu AF i dał na chybcika to co miał pod ręką a powoli konstruował nowe rozwiązanie (7D)

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    . Moduł AF jest żywcem przełożony z cropowego 20D i tzw. punkty boczne są, tak naprawdę, centralno-boczne więc nawet gdyby te dodatkowe sensory działały po ludzku to ich przydatność byłaby mocno ograniczona.
    TO jak dla mnie poza lagiem najwiesza wada, wszystkie pkt af sa tak blisko siebie ze prawie nie robi roznicy

Nie żebym z tego powodu uważał że 5D jest do "D" ale póki do kolejnego marka nie włożą AF na poziomie 40/50D z sensownym rozkładem punktów to mnie na niego nie naciągnął.
    i pod tym sie calkowicie podpisuje

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Jak nie dadzą normalnego AFa to kupię używane 1D (pewnie mkIV) no ale na rynku wtórnym firma nie zarabia. I pewnie takich jak ja będzie trochę, co będą woleli tą kasę wydac na używane 1D czy 1Ds (z dowolnym znaczkiem po mk na końcu) albo Ci co bardziej wkurzeni i mający więcej kasy po prostu zmienią bagnet na ten w drugą stronę wkręcany...
    Naprawdę chciałbym sprawne servo i AF w ciemnym, mniejszego laga i 6fps tak trudno? Niech pakują w Dsa 60Mpx i RAW Video 2-4k
    Ci co mają i tak kasę na 1Ds to i tak nie spojrzą na 5DIII na niższej półce jak będzie miał AFa z 7D, normalnego laga i 6-8fps...
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Podstawową wadą tego AF jest to że po przesiadce na 5D przypomniałem sobie o hiperfokalnej :-D
    Szybkość też nie jest jego mocną stroną, servofocus jest w tym aparacie jest pojęciem czysto iluzorycznym, nawet na centralnym punkcie.
    Kolejna wada to rozkład punktów. Moduł AF jest żywcem przełożony z cropowego 20D i nawet gdyby te dodatkowe sensory działały po ludzku to ich przydatność byłaby mocno ograniczona.
    Idzie dobre, po sześciu latach...

ale póki do kolejnego marka nie włożą AF na poziomie 40/50D z sensownym rozkładem punktów to mnie na niego nie naciągnął.
    ... rozmarzyłem się, ehh.

Niech wsadzą do 5D3 AF z 7D OK, ale jednocześnie niech dadzą... napiszę wprost: cyfrowego EOS 3 albo D700 jak zwał tak zwał: **** duży, jasny wizjer, matówki ziarniste do 85L, bo te z Dalmierza to lekka niedoróbka i normalne opóźnienie migawki, bo słaby AF to jedno a klik-klak to drugie.
    Tu tradycjnie Nikon górą z ~ 37 ms, niech dadzą 40 ms i będzie git.
    Do tego nowe 50L F1 II
    the silence is deafening

Domyślnie

...wszyscy ciagle narzekają na Af..
    Nie wszyscy.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Strona 550 z 608 PierwszyPierwszy ... 50450500540548549550551552560600 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów