Strona 551 z 608 PierwszyPierwszy ... 51451501541549550551552553561601 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 501 do 5 510 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    po prostu zmienią bagnet na ten w drugą stronę wkręcany...
    Niestety Nikon się imho nie popisał i 24G i 35G nie powalają optyką, brak również 85G i 135G więc kotlet majstry jakby straciły nadzieję. Piszę oczywiście o targecie puszek 5D/D700.
    the silence is deafening

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    niech dadzą... napiszę wprost: cyfrowego EOS 3
    Byle tylko czułość tego AF poprawili, bo w trójce w low light jest lipa, szczerze powiedziawszy. Przyciskiem AF On też nie pogardzę.
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 10-05-2011 o 15:53
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Niech wsadzą do 5D3 AF z 7D OK...
    Nie no bez przesady, taki z 50-tki byłby w sam raz, byle punkty nie były jeden na drugim :-)
    .....ale jednocześnie niech dadzą... napiszę wprost: cyfrowego EOS 3 albo D700 jak zwał tak zwał....
    A 50 MPx i ISO jeden milion Ci nie wystarczy? ;-) :-P
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

co mi sie w AF 5D podoba, to ze jest bardzo celny i w Singlu nie da sie nim nie trafic.

jakby tylko mial jakies uzyteczne punkty boczne (z akcentem na "uzyteczne", bo "jakies" to juz ma ) i troche szerzej rozstawione, to byloby piekne bardzo pozne rokokoko jakbym mial wybierac to taki uklad punktow jak nikonowski D90:
    jest dla mnie w zupelnosci wystarczajacy, nawet z dokladnoscia na nieprzesadne przeskalowanie do celownika FF. bo to nawet tym Playstation z tylu sie da szybko obrocic, bez potrzeby robienia jakis kombosow klawiszowych...

jakby Canon przy okazji zastapil to Playstation z tylu jakas rasowo lechtaczka tego typu jak HTC ma w telefonach (tylko oczywiscie wieksza), to bym nie narzekal. Playstation mnie osobiscie od zawsze wpienia niedokladnoscia...
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Gdyby jakiś szpieg z Canona czytał to forum* to by mieli gotowy patent na nowa puszkę bez zbytniego nakładu...
    1. matryce z 5D mkII lekko podrasować programowo (albo z 1d mk IV co z tego że APS-H)
    2. wsadzić układ AF z 7D zmniejszając ilość bocznych o 4
    3. jakiś programowy ficzer do video [tak jak w ruskich softach do C500D]
    = "nowa" pucha sprzedająca się znowu jak świeże bułeczki po minimum nakładów.

*(chociaż kiedyś jakaś kobitka oficjalnie z C się rejestrowała jak mnie pamięć nie myli)

Domyślnie

i bez tego 5dmkII sprzedaje się jak ciepłe bułeczki
    Sebastian Małachowski

Coś już napisał Awatar Lukas87
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A może dla niektórych coś takiego

R6 II + R | RF 24-70 f/2.8 + RF 50 f/1.8 + EF 70-200 f/2.8 IS II

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    50 MPx i ISO jeden milion Ci nie wystarczy? ;-) :-P
    Marzeniem, podkreślam marzeniem było by dostać taką kombinacje puszka FF/noktowizor, która umożliwiła trafianie tam gdzie chciał fotograf wewnątrz przy oświetleniu równym jedna świeczka/nocna lampka ze 2-3 metry od modela, dając kadr max o 1 EV niedoświetlony (przy max użytecznym iso; np. 3200 w pierwszym Dalmierzu), z zapiętym szkłem F1 II (póki co brak) lub 50L (gdyby jakimś cudem trafiło z odległości do 1m na środkowym).

50 MPx? Czemu nie, jednak dwa warunki. Ekwiwalenty (otwarte) 24, 50, 85L lub 100L potrafiące to wykorzystać i interfejs przesyłu danych wyciskający siódme poty z obecnych (plus 3 lata; cykl życia produktu) kart pamięci. A i jeszcze jedno optymalizacja DPP pod wielowątkowe proce. Bonusem byłby lag do 40ms...

Tak słucham teraz E.L.O.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Tak słucham teraz E.L.O.
    Ale chyba "Don't bring me down"
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Kolejna wada to rozkład punktów. Moduł AF jest żywcem przełożony z cropowego 20D
    Rozkład punktów może i tak ale moduł to zupełnie inna bajka te układy nie mają ze sobą nic wspólnego :cool:.

Co nie zmienia faktu, że oba to już zabytki. I pasowałoby żeby Canon coś z tym zrobił. Niestety nie ma podstaw żeby mieć zbyt wielkie nadzieje, bo ludzie sami doprowadzili do sytuacji, że puszka po liftingu softowym sprzedaje się jakby była ósmym cudem świata. Jedyna nadzieja w tym, że Nikon podgryzł Canonowi rynek pro i może tutaj ruszą dupsko.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 551 z 608 PierwszyPierwszy ... 51451501541549550551552553561601 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów