Pokaż wyniki od 1 do 10 z 511

Wątek: TEST Canon 35/1.4L vs. 35/2

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Tak się zastanawiałem co wybrać, czy 28/1,8 czy 35/2,0 i skłaniam się ku drugiemu bo skoro taki dobry i o połowę tańszy... a jak ma się ostrość na cropie ? Jak z jego celnością na pełnej dziurze na dalsze odległości? Podobno 28 ma z tym problem.
    mialem 28/1.8 przez rok czasu i 35/2 jest o tyle lepsze, ze nie mydli na rogach jak 28mm. Akurat nie bylo tragedii w mojej 28mce ale 35 jest lepsze. Tylko ogniskowa inna.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez velviana Zobacz posta
    A o jakości bokehu wspomnisz ?
    Ta, ciekawe czy para mloda bedzie ogladac bokeh... wyluzuj, ten bokeh to onanizm i tyle. Chyba, ze masz w portfelu prawie 5x wiecej kasy na 35L Ja moze za jakis czas kupie L ale puki co jade na 35/2 i powodow do narzekan nie mam zadych, ba naewt wole to brzeczecie od USM, bo jak zabrzeczy i stanie to mam taka "pewnos" ze AF trafi Heheheh.
    Ostatnio edytowane przez roshuu ; 09-05-2011 o 14:12 Powód: Automerged Doublepost
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roshuu Zobacz posta
    Ta, ciekawe czy para mloda bedzie ogladac bokeh... wyluzuj, ten bokeh to onanizm i tyle. Chyba, ze masz w portfelu prawie 5x wiecej kasy na 35L Ja moze za jakis czas kupie L ale puki co jade na 35/2 i powodow do narzekan nie mam zadych, ba naewt wole to brzeczecie od USM, bo jak zabrzeczy i stanie to mam taka "pewnos" ze AF trafi Heheheh.
    Oglądać bokeh na pewno będą,
    pytanie powinno brzmieć, czy będą go widzieć.
    I tutaj w pewnych okolicznościach istnieje ryzyko,
    że tak i można mieć jedynie nadzieję,
    że nie w tym najgorszym wydaniu, jaki potrafi spłodzić,
    bo czasem jest to prawdziwy koszmar,nie onanizm...

Tyle tylko,że to nie moja broszka,
    czy komuś się podoba taki bokeh,czy nie.

Uprawnienia umieszczania postów